Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer 3 redenen waarom koper een aanwinst voor je interieur is

3 redenen waarom koper een aanwinst voor je interieur is

Koper is hip and happening. Langzaam begint het koper meer terrein te winnen in onze interieurs. In elke woonwinkel zijn er meerdere meubels, lampen en accessoires in koperkleur te vinden. Dit is niet zonder reden, want koper is een echte eyecatcher in huis. Bekijk hier dé 3 redenen waarom koper een aanwinst is voor je interieur.

1. Koper straalt warmte uit

Koper doet het met bijna alle kleuren goed, waardoor je het eindeloos kan combineren. Bij rustige kleuren, waaronder wit, zwart, grijs, mintgroen en pastelroze brengt het extra warm gevoel in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan koperen lampen, tafelpoten of lijstjes met koperen omranding. Naast dat koper warmte uitstraalt, is het ook een echte eyecatcher in een interieur met minder felle kleuren.

2. Koper is geschikt voor elke ruimte in huis

Koperen elementen passen letterlijk in het hele huis, zelfs in de badkamer. Door in je gehele woning te spelen met koper, creëer je eenheid in huis. Elke kamer krijgt een eigen twist door verschillende koperen elementen erin aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een koperen wasbak, eetkamerstoelen met een koperkleur, een koperen bedframe of boekenplanken met een koperen finish.


3. Koper kan subtiel en groots

Met koper kan je alle kanten op. Je kan het subtiel houden, heel groots en meeslepend maken of natuurlijk ergens ertussenin. Hou jij van het subtiele van koper en kijk je nog even hoe het uitpakt in je interieur? Denk dan bijvoorbeeld aan koperen kaarshoudertjes of een koperen schaal. Ga jij meteen voor groots? Kies dan voor een grote lamp, of zelfs een koper gekleurde trap. It’s up to you.

Koper is dus geschikt voor elke ruimte in huis, je kan eindeloos combineren en zelf de subtiliteit bepalen. Een trend waar bijna iedereen wat mee kan en die nog een tijd blijft hangen.

Waar zou jij koper gebruiken in jouw huis?

Gerelateerde artikelen

Trend: betonvloer in huis

10 tips voor werken vanuit huis

Wonen in een historisch gebouw

 

Bronnen afbeeldingen: Pinterest, pinterest, pinterest, pinterestpinterestpinterest.