Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Club Tropicana

Club Tropicana

Met de Olympische Spelen in volle gang, krijgen we alle zomerse beelden van Rio de Janeiro maar lastig van ons netvlies af. Stiekem zijn we toch een beetje jaloers op onze Olympische helden die ons koude kikkerlandje voor een paar weken ontvlucht zijn. Team Oranje achterna vluchten naar Brazilië, dat zit er voor de meeste mensen niet in. Gelukkig breng je de tropische sferen ook eenvoudig in je eigen woonkamer. Ga de uitdaging aan en maak van je huis een Club Tropicana.

Begin bij de basis

Bij ieder interieur is een goede basis belangrijk en dat begint bij het kiezen van een kleur. In een tropisch interieur heb je 2 kleuropties:

  • Het jaarlijkse carnaval in Rio, de papegaaien in de Amazone en de tropische vissen die zwemmen in de Braziliaanse wateren. Wat hebben ze gemeen? Ze worden gekenmerkt door hun felle, zomerse kleuren. Wil je het tropische gevoel in huis brengen? Kies dan voor zomerse kleuren als groen, oranje, blauw en geel.
  • Geen fan van felle kleuren, maar wel van de tropische sfeer? Boots dan de prachtige en rustgevende kleuren van de jungle na en kies voor kleuren als donkerblauw, legergroen, dieppaars of mosterdgeel.

Vind je een likje verf te gewoontjes? Een tropisch interieur leent zich bijzonder goed voor een uniek behang. Kies bijvoorbeeld voor een behang met daarop verschillende kleurrijke planten en dieren. Vergeet niet om de rest van de ruimte rustig te houden. Alleen dan komt het behang echt tot zijn recht en maak je het de eyecatcher van je kamer.

 

Meubels & meer

Is de basis af? Dan komen we terecht bij stap 2: het uitkiezen van de meubels. Onthoud hierbij één belangrijke richtlijn: houd het rustig. Meubels van hout, bamboe en riet passen perfect bij de sfeer van de jungle. Kies voor ruw afgewerkte meubels en maak het geheel af met een rieten hangstoel of diepe kuipstoel.

The final touch

Een interieur zonder accessoires is als warme chocolademelk zonder slagroom: simpelweg niet compleet. Maak je tropische interieur af met accessoires als:

  • Kussens met vrolijke prints, zoals flamingos, ananas of bloemen.
  • Een authentieke vogelkooi. Vul deze bijvoorbeeld met bloemen, lampjes of een kaars.
  • Planten, véél planten. Boots de tropische jungle na en creëer een klein regenwoud in je eigen huis, minus de regen en griezelige insecten natuurlijk. Tropische kamerplanten die je hiervoor goed kunt gebruiken zijn de Vredespalm, Varens en de Aspidistra.

Gerelateerde artikelen:

Breng Afrika in huis

Waan je op vakantie in je eigen voortuin

Breng de industriële look in je woning

 

Bronnen afbeeldingen: Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest