Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Spraakmakende 3D kunst voor aan de muur

Spraakmakende 3D kunst voor aan de muur

Wil je iets compleet anders dan een saai behangetje of een kale wand? Waarschijnlijk denk je hier niet direct aan, maar met een 3D kunstwerk haal je een echte eyecatcher in huis. Stem de rest van je interieur af op het schilderij, dan komt het kunstwerk het mooist tot zijn recht. Laat je alvast inspireren door deze unieke kunstwerken.

Marchal Mithouard

Onderstaande 3D kunstwerken zijn van de Franse graffiti artiest Marchal Mithouard, alias Shaka. Al zijn werken zijn gebaseerd op het thema: ‘geweld in de samenleving’. Dit vertaalt hij naar kleurrijke creaties. Begonnen als straatartiest, maakt hij inmiddels ook kunstwerken voor aan de wand.

Kunst 1

David Kracov

De Amerikaanse beeldhouwer David Kracov, gebruikt een heel ander materiaal voor zijn kunstwerken. Hij maakt schilderijen van metaal. De schilderijen bestaan uit allemaal kleine onderdelen, die hij daarna samen brengt tot één karakteristiek geheel. Het resultaat is bijzonder fraai.

Kunst 2

Interactieve kunst 

In de Chinese stad Hangzhou was een hele bijzondere expositie. 20 getalenteerde Zuid-Koreaanse kunstenaars hebben interactieve kunst gemaakt, bezoekers konden op de foto met de verschillende 3D kunstwerken, wat zorgde voor lachwekkende kiekjes.

Kunst 3

Kunst van eigen bodem

Tot slot, een aantal bijzondere creaties uit eigen land. De modeontwerpers Viktor & Rolf trokken tijdens de Paris Fashion Week alle aandacht met hun bijzondere modecollectie. “Moet haute couture gezien worden als kunst?”, met deze vraag ging het modeduo aan de slag met hun herfst-wintercollectie van afgelopen jaar. Het resultaat: 3D schilderijen omvormen tot zeer bijzondere outfit. Of het ook comfortabel zit dat weten we niet maar opvallend is het in ieder geval wel.

Kunst 4

 

Bronnen afbeeldingen: Globalstreetart, Dailymail, Bytez, Thethirdray, AD, Hln, Trouw, Lofficiel