Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Wat zijn de kleurtrends van 2017?

Wat zijn de kleurtrends van 2017?

2017 is begonnen! Veel merken en designers hebben de trends en collecties voor dit jaar bepaald. Naast dat de kleurtrends belangrijk zijn in de mode en de kunst, zijn ze nog belangrijker op het gebied van interieur. De vraag is natuurlijk: welke kleuren worden helemaal trending in 2017? Dat vertellen we je hier.

Kleurpaletten

Een populaire verffabrikant ‘Behr’, bepaalt elk jaar de kleurtrends van het volgende jaar en heeft ook dit jaar 3 nieuwe kleurpaletten bedacht voor 2017. Ze klinken misschien wat abstract, maar we lichten de kleurpaletten hieronder toe:

1. Comfortabel
2. Zelfverzekerd
3. Samengesteld

1. Comfortabele kleur

Kleurenpalet ‘comfortabel’ bestaat uit kleuren zoals: licht roze, licht blauw en licht geel. Palet ‘comfortable’ is introvert en bevat veel pasteltinten.  Deze kleuren zijn mooi, rustgevend en stralen kalmte uit.

2. Zelfverzekerde kleur

De tweede kleurtrend is de zelfverzekerde kleur, zoals schemerig blauw, blauw-groen en geel. Deze kleuren zijn vrolijk en brengen warmte met zich mee. Combineer de kleuren met natuurlijke materialen, zoals planten. Hierdoor straalt de ruimte rust en evenwicht uit.

3. Samengestelde kleur

Een andere kleurtrend van 2017 is de ‘samengestelde kleur’. Een voorbeeld hiervan is onder andere de kleur mineraal grijs. Deze kleur creëert een zeer mystieke sfeer. Naast mineraal grijs is blauw-groen ook een populaire ‘samengestelde kleur’. Deze kleur zien we terug in een zachtere variant, zoals je hieronder op de afbeelding kunt zien. 

Gerelateerde artikelen:
Dé trend van 2017: flat-packed interieur
Herfsttrends 2016-2017
Geef je interieur een fluwelen randje