Vind de beste kozijnen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Kozijnen Offerte kunststof kozijnen

Offerte kunststof kozijnen

Zijn je kozijnen inmiddels wel aan vervanging toe en is je oog gevallen op kunststof kozijnen? Een uitstekend idee, niet alleen zijn kunststof kozijnen erg eenvoudig te onderhouden, ook hebben deze kozijnen een groot isolatievermogen.

Daarnaast zijn kunststof kozijnen het voordeligst, ook niet onbelangrijk. Het feit dat kunststof kozijnen betaalbaar zijn, wil natuurlijk niet zeggen dat het niet verstandig is om het aanbod van verschillende vakspecialisten kritisch te vergelijken. Door gratis en vrijblijvend kunststof kozijnen offertes op te vragen via Homedeal, zorg jij ervoor dat je de vakspecialist met de beste prijs-kwaliteit vindt.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat zijn de gemiddelde kosten van kunststof kozijnen?

Het is verstandig om eerst een idee te hebben van de gemiddelde prijzen van kunststof kozijnen, voordat je op zoek gaat naar vakspecialisten. Zo zorg je ervoor dat je nooit te veel betaalt en je de offertes goed kunt vergelijken. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen. Deze prijzen zijn inclusief montage.

 • Bij een vast raam kosten kunststof kozijn tussen de € 600 en € 1.200.
 • Bij een draai- of kiepraam kosten kunststof kozijn tussen de € 800 en € 1.400.
 • Bij openslaande deuren kosten kunststof kozijnen tussen de € 2.000 en € 3.500.

Uit dit overzicht blijkt dat de prijs van kunststof kozijnen van geval tot geval behoorlijk kan verschillen. Dit komt doordat de prijs door meerdere factoren beïnvloed wordt. Niet alleen het type raam is van belang, maar ook de afmeting, het type glas en het type kozijn. De hiervoor genoemde prijzen zijn dan ook een indicatie.

Het liefst wil je natuurlijk de exacte prijs weten. Bij Homedeal vraag je gratis en vrijblijvend met één aanvraag meerdere offertes aan voor kunststof kozijnen. Op het offerteformulier geef je een beschrijving van je wensen. Op basis van jouw voorkeuren en woonsituatie, stellen de specialisten een offerte op. Vergelijk de bedrijven en kies de vakspecialist die het best bij jouw voorkeuren én jouw budget aansluit.

Offerte kunststof kozijnen

De voordelen van het aanvragen van kunststof kozijnen offertes via Homedeal

 • Het aanvragen van offertes via Homedeal is een snelle en eenvoudige manier om de prijzen van verschillende bedrijven bij jou in de buurt te vergelijken.
 • Hierdoor kun je in een mum van tijd het bedrijf vinden dat het beste bij jouw wensen aansluit. Ook voorkom je hiermee dat je een te hoge prijs betaald.
 • Het aanvragen van offertes via Homedeal is geheel kosteloos.
 • Niet tevreden over de offertes? Geen probleem – je bent niet verplicht om in zee te gaan met één van de bedrijven die je een offerte toestuurden. Het aanvragen van offertes is dus geheel vrijblijvend – je zit nergens aan vast.
 • Alle vakspecialisten staan ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel, zo voorkom je dat je te maken krijgt met beunhazen.

Hoe vraag je een offerte kunststof kozijnen aan?

Stap 1: vraag via Homedeal offertes aan voor kunststof kozijnen.
Stap 2: Homedeal gaat voor jou op zoek naar de meest geschikte vakspecialisten bij jou in de buurt. Homedeal gaat dus niet zelf de kunststof kozijnen plaatsen, maar helpt je in je zoektocht naar een bedrijf dat dat wél kan doen.
Stap 3: je ontvangt zo snel mogelijk een e-mail met daarin de geselecteerde bedrijven. Dit zijn er maximaal 6.
Stap 4: deze bedrijven nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.
Stap 5: je bespreekt je wensen en je woonsituatie samen met de vakspecialisten.
Stap 6: de bedrijven sturen je zo spoedig mogelijk een offerte toe.
Stap 7: het vergelijken kan beginnen.

Hoe vergelijk je de offertes van kunststof kozijnen?

 • Om de prijzen van verschillende aanbieders te kunnen vergelijken, is het van belang om de componenten van de prijzen onder de loep te nemen op de offerte. Dat ene bedrijf lijkt op het eerste gezicht spotgoedkoop – totdat je erachter komt dat deze prijzen exclusief btw en exclusief montagekosten zijn, terwijl de andere bedrijven dit wel in hun prijs opgenomen hebben. Zorg er dus voor dat de prijzen gelijkwaardig zijn op de offerte (bijvoorbeeld: allemaal inclusief btw) voordat je ze vergelijkt.
 • Vaak is een aanbetaling nodig, omdat de kozijnen specialist materialen moet inkopen. Bekijk per offerte hoe groot de aanbetaling is. Het wordt doorgaans niet aangeraden om meer dan 50% vooraf te betalen – een aanbetaling van 25% à 35% van de totaalprijs is verstandiger. Daarnaast is het raadzaam om het overige bedrag niet in één keer te betalen: betaal de laatste 10% van het totaalbedrag pas als de kunststof kozijnen eenmaal geplaatst zijn en je hier tevreden over bent.
 • Heb je een bepaalde afspraak gemaakt met de kozijnen specialist, of heeft de specialist een toezegging gedaan? Heeft de specialist bijvoorbeeld een korting beloofd op de kunststof kozijnen? Zet alles voor de zekerheid op de offerte. Hiermee voorkom je dat het bedrijf hier later op terugkomt.

Bekijk hier 16 bespaartips tijdens je verbouwing

De prijs is een belangrijke factor, maar zeker niet de enige

Niet alleen de prijs is van belang bij het kiezen van een kozijnen specialist. Hieronder vind je een lijst met andere factoren om te vergelijken op de offerte die van invloed kunnen zijn op het maken van een keuze. Om het overzicht te behouden, is het verstandig om deze gegevens per bedrijf in een schema te rangschikken.

 • Biedt het bedrijf garantie, en zo ja, hoelang? Wat valt allemaal onder deze garantie?
 • Hoe ziet de website van het bedrijf eruit?
 • Behoudt het bedrijf zich het recht om de prijs na het opsturen van de offerte te veranderen?
 • Wanneer heeft het bedrijf tijd om jouw project uit te voeren? Komt dit overeen met jouw agenda?
 • Heeft het bedrijf keurmerken?
 • Zijn er algemene voorwaarden van toepassing? Zo ja, staat hier iets in waar je het niet mee eens bent?
 • Kun je online goede (of juist slechte) ervaringen met dit bedrijf vinden?
 • Wat voor reputatie heeft het bedrijf?

Bekijk hier 15 tips voor het vinden van de beste vakspecialist

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden