Vergelijk kozijnen offertes
Vind dé kozijnen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Kozijnen Kunststof kozijnen kosten

Kunststof kozijnen kosten

Minimale kosten
€ 750
Gemiddelde kosten
€ 2.300
Maximale kosten
€ 5.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 900 - € 3.000

Wat kosten kunststof kozijnen? Als je kunststof kozijnen of kunststof ramen overweegt, dan ben je vast benieuwd naar de prijzen en kosten hiervan. Kozijnen van kunststof vergen weinig onderhoud en zijn daarom een ideale keuze. In dit artikel lees je alles over kunststof kozijnen prijzen. Verschillende factoren, zoals de afmetingen van de kunststof kozijnen en de hoeveelheid kozijnen die je koopt, kunnen de kosten laten stijgen. We helpen je graag bij het vinden van de juiste vakspecialist.

Inhoudsopgave

Wat kosten kunststof kozijnen?

Kunststof kozijn kosten zijn gemiddeld € 15.000 tot € 20.000 voor het vernieuwen van een volledig rijtjeshuis, inclusief montage en HR++ glas. De prijs varieert afhankelijk van het formaat van de kozijnen, het type glas, en het aantal ramen en/of deuren.  Per m2 ligt de prijs gemiddeld tussen de € 750 en € 1.000. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor een indicatie van een aantal kunststof ramen projecten, inclusief plaatsing. Extra’s als een luxueuze afwerking of ventilatieroosters zullen zorgen voor hogere kosten.

ProjectGemiddelde prijzen
Vast raam (150 cm x 100 cm)€ 1.000 - € 1.500
Draai/kiepraam (150 cm x 100 cm)€ 1.250 - € 1.750
Openslaande deurenVanaf € 3.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Kunststof kozijnen prijzen

Prijsvoorbeelden kunststof kozijnen

De prijzen worden toegelicht aan de hand van 3 situaties:

Een enkel kozijn repareren

Gaat een kozijn moeilijk dicht, of is het licht beschadigd? Het hele kozijn vervangen kan duur zijn en is niet altijd nodig. Je besluit om het kozijn te laten repareren. Een reparatie is meestal zo gedaan en kost je bij snelle afhandeling ongeveer € 150 tot € 200.

Huidig kozijn vervangen voor een kunststof kozijn

Het huidige houten kozijn is door houtrot niet goed meer. Je besluit het houten kozijn te laten vervangen en een nieuw kunststof kozijn te laten plaatsen. Kies je voor een vast raam, dan ben je voor een raam van 150 x 100 centimeter zo’n € 1.000 tot € 1.500 kwijt, afhankelijk van de afwerking. Voor een draai/kiepraam kun je rekening houden met een prijs die gemiddeld € 250 hoger is.

Kunststof kozijnen voor openslaande deuren

Je hebt op het moment een deur waar weinig licht doorheen komt, maar je wil graag openslaande deuren zodat je meer licht in huis hebt. Je kiest voor openslaande deuren met kunststof kozijnen. De totale kunststof kozijnen kosten bedragen minimaal € 3.000 en lopen op naarmate je voor meer luxe kiest.

Is er subsidie?

Geeft de overheid subsidie op kozijnen? Je kunt subsidie krijgen voor kozijnen als je dit combineert met het vervangen van je huidige glas voor HR++ glas of triple glas. Je kunt de m2 van de kozijnen dan optellen bij het aantal m2 glas. Er geldt een minimum van 8 m2 glas en je mag maximaal 45 m2 aan glas en kozijnen opgeteld aangeven voor subsidie.

Er zijn daarnaast ook eisen voor de U-waarde van het gekozen glas en bij triple glas is het installeren van isolerende kozijnen zelfs verplicht. De U-waarde geeft de isolerende waarde van het glas aan. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie.

Enkele algemene eisen voor de subsidie zijn het inschakelen van een vakspecialist voor de installatie, het uitvoeren van minimaal twee isolatiemaatregelen en het tijdig (binnen 12 maanden na uitvoering) aanvragen van de subsidie. De subsidiebedragen per januari 2022 zijn afhankelijk van het gekozen glassoort en de U-waarde, en variëren van € 23 per m2 tot wel € 150 per m2.

Wil je meer informatie over de voorwaarden voor de subsidie voor kunststof kozijnen en een overzicht van alle subsidiebedragen? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.

Hoe zijn kunststof kozijnen kosten opgebouwd?

kosten kunststof kozijnen

Wat beïnvloedt de kunststof kozijnen kosten?

Er zijn diverse factoren die invloed hebben op de uiteindelijke kosten van jouw kunststof ramen.

Soort project

Is kozijn reparatie mogelijk of dient het hele kozijn vervangen te worden? Gaat het om één kozijn, alle kozijnen op één verdieping of wellicht alle kozijnen van jouw huis? Wil je een dakraam vervangen, of een raam op de begane grond? En wil je dan vast glas, of bijvoorbeeld een duurder draai/kiep raam? Vraag advies aan een vakspecialist over de mogelijkheden om de juiste keuze te maken en onnodige kosten te voorkomen.

Het glas dat je kiest

Wil je dat de vakspecialist je kunststof kozijnen inclusief glas levert? Dan heb je de keuze tussen verschillende soorten glas. Elk soort glas heeft een eigen mate van isolatie. De kozijnen specialist adviseert je graag in het soort glas dat geschikt is voor jouw woning en voldoet aan jouw wensen.

Glas soortIsolatieGemiddelde prijzen
Standaard dubbel glasMatig€ 70 - € 100 per m²
HR+ glasVoldoende€ 110 - € 130 per m²
HR++ glasGoed€ 130 - € 150 per m²
HR+++ glasUitstekend€ 170 - € 190 per m²

Extra opties

Je hebt ook keuzes die niet noodzakelijk zijn, maar je huis wel kunnen verrijken. Denk aan het toevoegen van een hor voor een raam dat geopend kan worden, of (het vervangen van) ventilatieroosters voor extra frisse lucht.

Extra optieGemiddelde prijzenVoordeel
VentilatieroostersKlein - €15
Groot - €60
Droge lucht in huis, verminder kans op schimmels en rot
Hor (60x60 cm)€65 - €90Houd ongewenste insecten buiten

Besparing op de prijzen van kunststof kozijnen

Natuurlijk wil jij de beste deal als het gaat om jouw kunststof kozijnen. We raden daarom aan om verschillende offertes op de vragen. Zo heb je een overzicht van de kosten van kunststof kozijnen voor jouw situatie bij verschillende vakspecialisten. Je kunt dan makkelijk vergelijken welke vakspecialist het beste past bij jou en jouw budget. Offertes aanvragen voor kunststof kozijnen doe je gratis via Homedeal.

Zorg er wel voor dat je de btw en de montagekosten meeneemt in je vergelijking. Sommige bedrijven rekenen die namelijk apart, waardoor ze voordeliger lijken dan anderen, maar dat in werkelijkheid niet altijd zijn.

Daarnaast is het slim om wanneer je ervoor kiest om zowel je kunststof kozijnen als je glas te vervangen, dit door hetzelfde bedrijf te laten doen. Dit scheelt niet alleen tijd, omdat je je wensen maar met een bedrijf hoeft te bespreken, maar het scheelt ook in kosten. Je betaalt bijvoorbeeld maar een keer voorrijkosten. Bovendien geven bedrijven regelmatig korting wanneer je meerdere diensten afneemt.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost gemiddeld een kunststof kozijn inclusief montage?

De kosten voor kunststof kozijnen liggen gemiddeld tussen de € 15.000 tot € 20.000 voor het vernieuwen van een volledig rijtjeshuis, inclusief montage en HR++ glas. De prijs is afhankelijk van het formaat van de kozijnen, het type glas, en het aantal ramen en/of deuren. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Wat kost een kunststof kozijn per m2?

De prijs van een kunststof kozijn inclusief montage en HR++ glas ligt gemiddeld tussen de € 750 en € 1.000 per m2. De kosten zijn afhankelijk van het formaat van de kozijnen, het type glas en het aantal ramen en deuren. 

Wat kost een nieuw kozijn met HR ++ glas?

Kunststof kozijnen met HR ++ glas kosten gemiddeld € 750 tot € 1.000 per m2. De exacte prijs wordt bepaald door het type glas dat je kiest, de grootte van je kozijnen en hoeveel kozijnen je afneemt.

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen hebben vele voordelen. Ze zijn relatief goedkoop en onderhoudsarm. Het af en toe schoonmaken van de kunststof kozijnen is voldoende. Ook hebben kunststof kozijnen een goede isolatiewaarde. Daarnaast kun je kleuren en finish zelf bepalen.

Homedeal (Bespaar)tips

Vergelijk offertes

Zorg ervoor dat je bij diverse kozijnen specialisten een offerte voor jouw project opvraagt. Op deze manier kun je de diverse bedrijven gemakkelijk vergelijken op de prijzen die zij hanteren, welke werkzaamheden er bij die prijzen inbegrepen zijn en welke garanties je hebt. Zo kies je gemakkelijk de vakspecialist die het best bij jou past. Vind je meerdere offertes aanvragen teveel gedoe? Bij Homedeal doe je eenmalig een offerteaanvraag, waarna van meerdere vakspecialisten offertes zult ontvangen.

Doe een deel van het (voorbereidende) werk zelf

Wil je besparen op de arbeidskosten van de vakspecialist? Door een deel van de werkzaamheden zelf op je te nemen, is de kozijnen specialist minder lang bezig. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van voorbereidende werkzaamheden of zelf alles na afloop op te ruimen. Overleg met de vakspecialist waar je hen kan helpen om zo de kosten voor jezelf te drukken.

Kies voor HR+++ glas

Het is geen directe besparing, maar de keuze voor HR+++ glas zorgt voor een besparing in de toekomst. Dit glas heeft namelijk de hoogste isolatiewaarde, waardoor je op den duur meer op je energiekosten bespaart. Het is even een investering, maar de hogere besparing zorgt ervoor dat je er daarna extra profijt van hebt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden