Vergelijk kozijnen offertes
Vind dé kozijnen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Kozijnen Stalen kozijnen

Stalen kozijnen

Stalen kozijnen zijn sterk en passen naadloos binnen een moderne stijl. Wil jij jouw woning verrijken met stalen kozijnen, maar zit je nog met enkele vragen? Dit artikel bespreekt alles rondom de kosten, toepassingen en voordelen.

Wat kosten stalen kozijnen op maat?

Doordat de meeste mensen kiezen voor kunststof kozijnen of houten kozijnen, is staal relatief kostbaar. De keuze voor staal wordt voornamelijk gemaakt bij kozijnen op maat, zowel voor binnenshuis als buitenshuis. Onderstaande tabel geeft een indicatie van de gemiddelde stalen kozijnen kosten per m2, inclusief glas en montage.

MateriaalGemiddelde kosten per 1 m2
Stalen kozijnen€ 900 – € 1.300
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Stalen kozijnen vervangen

Je kunt stalen kozijnen vervangen om verschillende redenen. Bijvoorbeeld wanneer het hang- en sluitwerk verouderd is. Het is ook een goed idee om stalen kozijnen te vervangen wanneer er nog enkel of dubbelglas in is verwerkt, dit glas isoleert namelijk meestal niet goed. Je kunt dan flink op je energierekening besparen wanneer je je kozijnen vervangt en kiest voor HR++ of triple glas.

Stalen kozijnen voor binnen

Stalen kozijnen kun je voor veel toepassingen inzetten. Door de sterkte van staal kunnen dunne kozijnen al veel gewicht dragen. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige grote raampartij om veel licht de woonkamer in te laten vallen. Stalen kozijnen worden om deze reden vaak gebruikt in oude gebouwen, verbouwde kerken of een loft.

Stalen kozijnen worden daarnaast ook veel gebruikt voor binnenshuis. Denk aan een scheidingswand in de woonkamer, stalen deurkozijnen of een glazen hal voorzien van stalen kozijnen: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Stalen kozijnen

Stalen kozijnen voordelen

Er zijn meerdere redenen te noemen om te kiezen voor stalen kozijnen. De meeste mensen kiezen staal vanwege het strakke, moderne uiterlijk. Het voldoet uiteraard aan alle functionele standaarden en is onderhoudsvriendelijk. Enkele eigenschappen van dit type kozijnen:

  • Zeer sterk
  • Brandveilig
  • Weinig onderhoud nodig
  • Kras- en stootvast
  • Waterbestendig en roest niet
  • Gaan levenslang mee

Sterk materiaal

Staal is een ontzettend sterk materiaal. Stalen kozijnen zijn daardoor in staat grote raampartijen te dragen, zelfs met smalle profielen. Het materiaal is daarnaast brandveilig en hebben een lange levensduur. Ze gaan zonder problemen 50 jaar of langer mee.

Krachtige uitstraling

Stalen kozijnen zijn niet alleen sterk, ze hebben ook een krachtige uitstraling en passen daardoor perfect bij bijvoorbeeld een modern interieur of een woning met een industriële look. Kozijnen van staal hebben vaak een slank profiel en geven daarmee direct sfeer aan jouw woning. Door de coatinglaag kun je vele kanten op met staal, waardoor ze binnen elk interieur passen.

Onderhoudsarm

Een van de grootste voordelen van stalen kozijnen: je hebt er na plaatsing bijna geen omkijken meer naar. Het materiaal is kras- en stootvast. Een coating zorgt bovendien dat de kozijnen waterbestendig zijn en roest wordt voorkomen. Eens per jaar afnemen met een natte doek is voldoende om jouw kozijnen mooi te houden.

Stalen kozijnen nadelen

Vergelijk je staal met andere materialen als kunststof, hout en aluminium, dan zijn er ook enkele punten waarop staal iets minder scoort.

Relatief duur

Stalen kozijnen zijn over het algemeen niet de standaard. Doordat er minder vraag is naar dit materiaal, liggen de kosten hiervan hoger. Daarbij zijn veel projecten met dit type kozijnen maatwerk, wat automatisch voor hogere kosten zorgt.

Niet voor elke stijl de juiste oplossing

Hoewel stalen kozijnen voor een unieke sfeer kunnen zorgen, past het niet bij elke woning. Staal heeft een redelijk koude uitstraling, wat goed matcht met een moderne of industriële look. Geef je liever de voorkeur aan iets warms en zachts? Dan sluit een materiaal als hout daar beter op aan.

Tips bij stalen kozijnen kopen

Kies voor isolerend glas

Laat je jouw huidige kozijnen vervangen voor stalen kozijnen? Zorg er dan ook meteen voor dat jouw nieuwe kozijnen isolerend glas bevatten. HR++ of HR+++ glas, bijvoorbeeld. Op deze manier ziet jouw woning er niet alleen stijlvol uit. Je bespaart door de extra isolatie ook nog eens op toekomstige energiekosten.

Vergelijk meerdere vakspecialisten met elkaar

Veel projecten rondom stalen kozijnen zullen neerkomen op maatwerk. Het is daarom belangrijk dat de vakspecialist jouw visie begrijpt. Je zult namelijk niet met elke vakspecialist op één lijn zitten. Ook als je voor een standaard formaat kozijnen gaat is het goed om niet met de eerste de beste in zee te gaan, maar dat je de offerte en bijbehorende ideeën van diverse vakspecialisten met elkaar vergelijkt. Zo weet je zeker dat jouw project naar tevredenheid uitgevoerd wordt.

Controleer op keurmerken

Zeker weten dat jouw nieuwe kozijnen aan alle veiligheidseisen voldoen? Keurmerken helpen je hierbij. Zo zijn kozijnen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen bijvoorbeeld getoetst op inbraakwerendheid en duurzaamheid. Ook het SKG keurmerk helpt hierbij. Dit keurmerk toets het hang- en sluitwerk van jouw kozijnen op inbraakveiligheid. Zo heb je net dat extra beetje zekerheid.

Er bestaan daarnaast ook keurmerken die kozijnen op andere gebieden testen. Denk bijvoorbeeld aan het KOMO-keurmerk, dat controleert op kwaliteit en veiligheid.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een stalen kozijn?

Stalen kozijnen prijzen liggen gemiddeld tussen de € 900 – € 1.300 per m2, inclusief glas en montage. De totale prijs hangt van de grootte van de kozijnen, hoeveel je er afneemt en het glas dat je uitkiest.

Waarom stalen kozijnen?

Waarom kiezen voor stalen kozijnen? Ze zijn zeer sterk, brandveilig en kras- en stootvast. Daarnaast hebben ze weinig onderhoud nodig, gaan ze levenslang mee en zijn ze waterbestendig en roesten niet.

Zijn stalen kozijnen geschikt voor binnen?

Stalen kozijnen zijn zeker geschikt voor binnen. Denk aan een scheidingswand in de woonkamer, stalen deurkozijnen of een glazen hal voorzien van stalen kozijnen: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden