Vergelijk kozijnen offertes
Vind dé kozijnen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Kozijnen Wat zijn de beste kunststof kozijnen?

Wat zijn de beste kunststof kozijnen?

Minimale kosten
€ 460
Gemiddelde kosten
€ 1.640
Maximale kosten
€ 3.480
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.350 - € 1.940

Benieuwd naar de wat de beste kunststof kozijnen zijn? Wanneer je woning toe is aan nieuwe kozijnen, moet je verschillende keuzes maken. Eén daarvan is de keuze voor het materiaal. Steeds vaker kiezen mensen voor kunststof kozijnen in plaats van de traditionele houten kozijnen Waarom moet je eigenlijk voor kunststof gaan? En wat zijn de beste kunststof kozijnen? In dit artikel lees je wat kunststof kozijnen kosten, wat de mogelijkheden zijn, wat de beste kunststof kozijnen zijn en hoe je bespaart op dit project.

Inhoudsopgave

De beste kunststof kozijnen

Een goed kunststof kozijn moet stevig zijn. Dat betekent dat aan de binnenkant staal moet zijn verwerkt, bij voorkeur over de hele linie. Ook de kwaliteit van de hoekverbinding is belangrijk. Een garantie voor kwaliteit is het KOMO-keurmerk. Je weet dan zeker dat jouw kunststof kozijn voldoet aan de Nederlandse regelgeving.

Daarnaast hangt veel af van de manier waarop het kozijn wordt gemonteerd. Het beste is om de werkzaamheden te laten uitvoeren door bedrijven met een VKG-keurmerk. Het biedt je de zekerheid dat de kozijnen worden geplaatst door erkende monteurs.

Wil je daarnaast inbrekers geen kans geven? Zorg er dan voor dat het hang- en sluitwerk van je kozijn in aanmerking komt voor het certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Wat kosten kunststof kozijnen?

De vraag is makkelijker dan het antwoord, want de prijs wordt door meerdere factoren bepaald. De afmeting speelt een belangrijke rol. Prijzen worden doorgaans berekend per vierkante meter en hierbij is ook het formaat van belang. Gaat het om een vast kozijn met één of meerdere vakken? Is er ook een bovenlicht aanwezig of een borstwering? De prijzen lopen verder op voor kunststof kozijnen die zijn gemaakt voor een draai- kiepraam en voor openslaande deuren. Uiteindelijk hangt de kunststof kozijnen prijs natuurlijk ook af van het type glas dat in het kozijn wordt geplaatst.

Overzicht gemiddelde prijzen kunststof kozijnen inclusief de plaatsing:

 • Vast raam €600 – €1.200
 • Draai- kiepraam €800 – €1.400
 • Openslaande deuren €2.000 – €3.500
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Wat kosten kunststof kozijnen

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen?

 • Relatief goedkoop. In vergelijking met kozijnen van hout of kozijnen van aluminium ben je over het algemeen zo’n 15 tot 20% goedkoper uit.
 • Je bespaart energie. Kunststof zorgt voor een goede isolatie, waardoor je de warmte binnen houdt en de kou buiten. Dat scheelt toch de nodige euro’s op je jaarlijkse energierekening. Bovendien bewijs je er het milieu een dienst mee.
 • Milieuvriendelijk. Kunststof is trouwens 100% recyclebaar. Daarnaast heeft het feit dat er minder hout wordt gebruikt en er dus minder bomen hoeven te worden gekapt een gunstig effect op het milieu.
 • Weinig onderhoud. Kunststof kozijnen zijn supersterk. Regen en wind of een brandende zon, het heeft geen invloed op de kwaliteit. Dat is bij houten kozijnen wel anders, die kunnen gaan rotten, kromtrekken of er kan schimmel optreden. Het enige onderhoud dat je zo nu en dan moet doen, is het kunststof kozijn schoonmaken.
 • Ze gaan lang mee. Kunststof is uiterst duurzaam. Kozijnen die zijn gemaakt van pvc kunnen wel 50 jaar mee.

Wat kost kunststof kozijnen plaatsen?

 • Arbeidskosten zijn een belangrijke kostenpost. Hoe meer werk er te verzetten is, hoe hoger de kosten. Je hebt hier dus zelf enige invloed op. Laat je de kozijnen opmeten of doe je dat zelf? Ga sowieso niet over een nacht ijs en vraag verschillende offertes aan. Daardoor krijg je een goed idee in hoeverre de arbeidskosten per aanbieder verschillen.
 • Materiaalkosten. Op de hoogte daarvan heb je wel degelijk invloed. Je bepaalt tenslotte zelf welke materialen het best bij jouw portemonnee passen. Denk bijvoorbeeld aan het type glas dat je bestelt. Weeg daarbij overigens wel goed af wat de voordelen zijn van extra isolerend HR+++ glas ten opzichte van dunner en goedkoper glas. Het is duurder in aanschaf, maar op termijn bespaar je wel veel meer op de energiekosten!
 • Prijzen per m2 worden ook vaak aangeboden. In dat geval is plaatsing van het kunststof kozijn inbegrepen in de totaalkosten. Ook hier is het weer handig om van te voren verschillende offertes te vergelijken.

Prijsopbouw kunststof kozijnen

Kostenoverzicht Wat kosten kunststof kozijnen
de kosten van kunststof kozijnen

Wat kost kunststof kozijnen vervangen?

Wanneer je een oud kozijn gaat vervangen, dan zul je een aantal afwegingen moeten maken.

 • Wil je alle kozijnen vervangen of misschien alleen de ramen aan de koude noord / oost zijde? Je zult ook hier een berekening moeten maken van de materiaal- en arbeidskosten.
 • Daarnaast moet je rekening houden met eventuele sloopwerkzaamheden. Misschien ben jij handig genoeg om het oude kozijn zelf te verwijderen. Dat scheelt weer een slok op een borrel.
 • Is er een defect aan je kunststof kozijn? Informeer dan eerst of dit gerepareerd kan worden. Het zou zonde zijn om jezelf onnodig op kosten te jagen en direct een nieuw kozijn aan te schaffen.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Wat zijn de beste kunststof kozijnen?

De beste kunststof kozijnen voldoen aan KOMO-keurmerk. Het biedt je de zekerheid dat jouw kunststof kozijn voldoet aan de Nederlandse regelgeving. Verder is het het beste om de kozijnen te laten monteren door bedrijven met een VKG-keurmerk. Je weet dan zeker dat de kozijnen worden geplaatst door erkende monteurs. Tenslotte zijn jouw kozijnen beveiligd tegen inbrekers met het certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen. Vergelijk eenvoudig en gratis offertes.

Welke kozijnen gaan het langst mee?

Kunststof kozijnen gaan gemiddeld 50 jaar mee. Houten kozijnen gaan 25 tot 75 jaar mee en aluminium kozijnen ongeveer 40 jaar.

Is er subsidie op kunststof kozijnen?

De overheid verstrekt subsidie voor kunststof kozijnen wanneer je het glas vervangt door HR++ glas of triple glas. Hierbij geldt een maximum van 45 m2, waarbij je de m2 van de kozijnen optelt bij het glas.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden