Vergelijk kozijnen offertes
Vind dé kozijnen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Kozijnen Kozijnen vervangen kosten berekenen

Kozijnen vervangen kosten berekenen

Zijn jouw kozijnen toe aan vervanging en wil je de kosten berekenen? Lees hier alle tips om de afmetingen van je kozijnen te berekenen. Zo weet je precies welke kozijnen geschikt zijn voor jouw huis. 

Inhoudsopgave

Kozijnen vervangen kosten berekenen – Horizontaal meten

Bereken kozijnen vanaf de buitenkant van het huis voor het nauwkeurigste resultaat. Meet op verschillende plekken de horizontale breedte van muur tot muur (boven, midden en onder), er zit mogelijk verschil in de breedte. Neem de kortste maat en trek hier 1 centimeter vanaf. Zo voorkom je dat het kozijn te groot is, sommige soorten kozijnen zetten namelijk uit (vooral kunststof). De ruimte tussen de muur en het kozijn wordt opgevuld met compriband, PUR-schuim of kit, dit verschilt per bedrijf.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Kozijnen vervangen kosten berekenen – Verticaal meten

Als de horizontale maat bekend is, is de verticale maat aan de beurt. Bereken de verticale lengte ook op meerdere plekken en neem de kortste lengte. Let op, als er een raamdorpel onder het raam zit, dan is de lengte 1 à 2 centimeter langer. Dit is afhankelijk van hoe ver de rand omhoog loopt in het huidige raamkozijn. Als je niet precies weet hoeveel centimeter de raamdorpels omhoog lopen, bereken de kozijnen dan van muur tot muur.

Kozijnen berekenen

Nameten

Het is aan te raden de kozijnenspecialist je kozijnen te laten nameten voordat je de kozijnen koopt. Als de maat van de kozijnen niet klopt, dan moeten de kozijnen worden aangepast of zelfs vervangen. Als de kozijnenspecialist de verkeerde maat heeft berekend dan is de rekening voor hem, als jij verkeerde afmetingen hebt doorgegeven dan komt dit voor je eigen rekening en dat is zonde bij deze investering.

Prijs van kozijnen berekenen

Heb je een berekening gemaakt van de afmeting van je kozijnen, dan ben je vast benieuwd naar wat het laten plaatsen van een nieuw kozijn gemiddeld kost. Kijk daarvoor in onderstaand kostenoverzicht voor de gemiddelde prijzen per m².

Soort kozijnGemiddelde prijzen per m²
(incl. montage en HR++ glas)
Kunststof kozijn€ 750 - € 1.000 per m²
Houten kozijn€ 850 - € 1.200 m²
Aluminium kozijn€ 850 - € 1.100 m²
Stalen kozijn€ 900 - € 1.300 m²

Extra kozijnen berekenen tips

Ben je klaar met berekenen, dan lees je hier nog een aantal slimme tips.

  1. Stuur foto’s mee als je contact hebt met de vakspecialist, zo krijgen vakspecialisten een duidelijk beeld van de situatie en krijg jij een specifieker prijsvoorstel.
  2. Zoek een vakspecialist die gratis je kozijnen komt berekenen, de verantwoordelijkheid voor de afmetingen ligt dan bij de kozijnenspecialist.
  3. Wanneer de vakspecialist langs komt, is dat het ideale moment om vragen te stellen, zorg ervoor dat je deze opschrijft, zodat je ze niet vergeet. Denk hierbij aan: garantie, levensduur materialen etc.
  4. Bedenk ook gelijk welke kleur van de kozijnen het beste past bij je interieur en exterieur en of je de kozijnen lichter of donkerder dan de muur wilt. Dan kun je met de vakspecialist overleggen wat de mogelijkheden zijn en of er een meerprijs voor wordt gerekend.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost het om een kozijn te vervangen?

De gemiddelde prijzen van kozijnen vervangen liggen tussen de € 750 – € 1.300 per m², afhankelijk van het materiaal. Vergelijk gratis kozijnen offertes.

Wat kost het vervangen van houten kozijnen?

Houten kozijnen vervangen kost gemiddeld tussen de € 850 – € 1.200 m².

Wat kost het vervangen van kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen vervangen kost gemiddeld tussen de € 750 – € 1.000 per m². Zijn je kunststof kozijnen nog in goede staat en wil je ze alleen een ander uiterlijk geven? Dan kun je ook overwegen om je kunststof kozijnen te wrappen. Dit is voordeliger dan vervangen en milieuvriendelijker.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden