Vind de beste kozijnen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Kozijnen Kozijnen berekenen

Kozijnen berekenen

Zijn jouw kozijnen toe aan vervanging en wil je een inschatting maken van de kosten? Lees hier alle tips om de afmetingen van je kozijnen te berekenen. Zo weet je precies welke kozijnen geschikt zijn voor jouw huis. 

Kozijnen berekenen – Horizontaal meten

Bereken kozijnen vanaf de buitenkant van het huis voor het nauwkeurigste resultaat. Meet op verschillende plekken de horizontale breedte van muur tot muur (boven, midden en onder), er zit mogelijk verschil in de breedte. Neem de kortste maat en trek hier 1 centimeter vanaf. Zo voorkom je dat het kozijn te groot is, kozijnen zetten namelijk uit (vooral kunststof). De ruimte tussen de muur en het kozijn wordt opgevuld met compriband, PUR-schuim of kit, dit verschilt per bedrijf.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Kozijnen berekenen – Verticaal meten

Als de horizontale maat bekend is, is de verticale maat aan de beurt. Bereken de verticale lengte ook op meerdere plekken en neem de kortste lengte. Let op, als er een raamdorpel onder het raam zit, dan is de lengte 1 à 2 centimeter langer. Dit is afhankelijk van hoe ver de rand omhoog loopt in het huidige raamkozijn. Als je niet precies weet hoeveel centimeter de raamdorpels omhoog lopen, bereken de kozijnen dan van muur tot muur.

Kozijnen berekenen

Nameten

Het is aan te raden de kozijnenspecialist je kozijnen te laten nameten voordat je de kozijnen koopt. Als de maat van de kozijnen niet klopt, dan moeten de kozijnen worden aangepast of zelfs vervangen. Als de kozijnenspecialist de verkeerde maat heeft berekend dan is de rekening voor hem, als jij verkeerde afmetingen hebt doorgegeven dan komt dit voor je eigen rekening en dat is zonde bij deze investering.

Prijs van kozijnen berekenen

Heb je een berekening gemaakt van de afmeting van je kozijnen, dan ben je vast benieuwd naar wat het laten plaatsen van een nieuw kozijn gemiddeld kost. Kijk daarvoor in onderstaand kostenoverzicht voor de gemiddelde prijzen per m².

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs, incl. btw, montage en HR++ glas
Kunststof kozijn1 m²
€ 700 - € 800
Houten kozijn1 m²
€ 750 - € 900
Aluminium kozijn1 m²
€ 800 - € 950

Extra kozijnen berekenen tips

Ben je klaar met berekenen, dan lees je hier nog een aantal slimme tips.

  1. Stuur foto’s mee als je contact hebt met de vakspecialist, zo krijgen vakspecialisten een duidelijk beeld van de situatie en krijg jij een specifieker prijsvoorstel.
  2. Zoek een vakspecialist die gratis je kozijnen komt berekenen, de verantwoordelijkheid voor de afmetingen ligt dan bij de kozijnenspecialist.
  3. Wanneer de vakspecialist langs komt, is dat het ideale moment om vragen te stellen, zorg ervoor dat je deze opschrijft, zodat je ze niet vergeet. Denk hierbij aan: garantie, levensduur materialen etc.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden