Vergelijk kozijnen offertes
Vind dé kozijnen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Kozijnen Deurkozijn

Deurkozijn

Minimale kosten
€ 400
Gemiddelde kosten
€ 1.200
Maximale kosten
€ 2.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 600 - € 1.600

Wil jij een deurkozijn kopen en ben je benieuwd naar de kosten hiervan? Deuren gaan op een dag ontelbare keren open en dicht. Het is daarom van belang dat de deur en de deurkozijnen stevig zijn gemonteerd. Ben jij op zoek naar nieuwe deurkozijnen en wil jij deurkozijn prijzen weten? In dit artikel vind je uitgebreide informatie over de kosten en mogelijkheden van deurkozijnen.

Wat kost een deurkozijn kopen?

Als je een deurkozijn wilt kopen dan variëren de kosten gemiddeld van € 400 tot € 2.000, inclusief deur en montage. Hogere uitschieters zijn ook mogelijk. Het prijsverschil zit onder andere in de keuze voor het materiaal en of het om een binnendeur of buitendeur gaat. Bekijk in onderstaand kostenoverzicht de gemiddelde deurkozijn prijzen:

MateriaalBinnenshuis, incl. deur,
montage en BTW
Voordeur, incl. deur,
montage en BTW
Kunstof deurkozijn€ 400 – € 900€ 700 – € 1.300
Houten deurkozijn€ 500 – € 1.100€ 900 – € 2.000
Aluminium deurkozijn€ 500 – € 1.100€ 900 – € 2.000
Stalen deurkozijn€ 700 – € 1.500
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Prijsopbouw van een deurkozijn

Kostenoverzicht Deurkozijn prijzen

Waarom deurkozijn kopen?

Er zijn diverse redenen waarom het een goede keuze is om een nieuw deurkozijn voor jouw woning te kopen. We noemen er enkelen.

  • Schade of ouderdom: De huidige deurkozijnen in jouw woning zijn nodig aan vervanging toe. Bijvoorbeeld omdat ze schade hebben of aan het einde van hun levensduur zitten.
  • Uitstraling: Je wilt jouw woning renoveren. De stijl van jouw huidige deurkozijnen past niet bij wat je voor ogen hebt. Een deurkozijn gemaakt van een ander materiaal kan al zorgen voor een compleet andere sfeer.
  • Extra veiligheid: Woon je in een oudere woning, en zijn de sloten en andere inbraakwerende maatregelen niet up to date? Ook dan kan een nieuw deurkozijn voorzien van deze maatregelen een goed idee zijn.

Welke keuzes hebben invloed op de deurkozijn prijzen?

Als je een deurkozijn wil kopen, vormen de prijzen van jouw deurkozijn natuurlijk een belangrijke factor. Er zijn verschillende keuzes die invloed hebben op de uiteindelijke kosten van een deurkozijn vervangen. Het is daarom aan te raden de materialen en de kozijnen goed te vergelijken. Deze mogelijkheden zijn onder andere:

  • Het materiaal van het deurkozijn
  • Het uiterlijk van de deur
  • Binnendeurkozijn of buitendeurkozijn
  • Extra opties die jouw nieuwe deur veiliger of functioneler maken

Het materiaal van het deurkozijn

Bepaal als eerst van welk materiaal je jouw deurkozijn gemaakt wilt hebben. Zie in de tabel hieronder de voor- en nadelen per materiaalsoort.

Soort deurkozijnVoordelenNadelen
Kunststof
– Gaat tot 50 jaar mee
– Goedkoop
– Gaan lang mee
– Weinig onderhoud
– Verf hecht slecht
– Moeilijk te repareren
Hout
– Hardhout gaat 40 tot 70 jaar mee
– Zachthout gaat 25 tot 45 jaar mee
– Warme uitstraling
– Gemakkelijk te verven
– Reparatie mogelijk
– Veel onderhoud nodig
– Kan gaan rotten
Aluminium,
– Gaat ca. 40 jaar mee
– Sterk, duurzaam & recyclebaar
– Weersbestendig
– Weinig onderhoud
– Verf hecht slecht
– Beschermlaag nodig bij contact met div. grondstoffen
Staal
– Gaat minimaal 50 jaar mee
– Stoere, industriële uitstraling
– Weinig onderhoud
– Brand- en inbraakwerend
– Duurste variant
– Koude uitstraling

Kunststof deurkozijnen

Kunststof is het meest voorkomende materiaal. Dit komt doordat het relatief goedkoop is, een goede isolatiewaarde heeft en duurzaam is. Kunststof gaat gemiddeld 50 jaar mee en is makkelijk in onderhoud.

Kunststof kozijnen zijn in allerlei kleuren en afwerkingen verkrijgbaar. Denk echter goed na over de initiële keuze: overschilderen gaat erg lastig. Kunststof kozijnen zijn daarnaast lastiger te repareren dan hun houten alternatief.

Houten deurkozijnen

Kies je voor houten deurkozijnen, dan heb je een divers materiaal te maken. Kozijnen zijn namelijk zowel in hardhout als zachthout te verkrijgen. Hardhout is duurder, maar gaat langer mee. Zachthout is sneller te groeien en daardoor goedkoper. De levensduur ligt echter wel lager.

Houten kozijnen hebben een warme uitstraling en goede isolerende eigenschappen. Wel vergen ze meer onderhoud. Ze kunnen makkelijk overgeschilderd worden, waardoor je niet jarenlang vast zit aan één kleur. Om beschadigingen en houtrot te voorkomen wordt aangeraden om de kozijnen regelmatig te controleren. Eens in de zoveel jaar een nieuwe schilderbeurt houdt ze daarnaast zo goed als nieuw.

Aluminium deurkozijnen

Aluminium is een materiaal dat sterk en duurzaam is. Het is bovendien weerbestendig, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over wisselende weersomstandigheden. Aluminium kozijnen zijn makkelijk in onderhoud en gaan zeker 40 jaar mee.

Verf hecht niet goed aan aluminium. Overschilderen gaat daardoor lastig. Houd er bij aluminium daarnaast rekening mee dat ze bij bepaalde grondstoffen een beschermlaag nodig hebben. Grondstoffen als kalk, cement, koper, lood, staal en hout kunnen zorgen voor roest. Extra bescherming is daarom een must.

Stalen deurkozijnen

Op zoek naar een stoere, industriële uitstraling? Dan is staal een goede optie. Stalen kozijnen zijn erg sterk en kunnen daarom ook bij dunne profielen veel hebben. Het materiaal is inbraakwerend en vrijwel onderhoudsvrij. Omdat staal voornamelijk gebruikt wordt voor kozijnen op maat, is de vraag niet zo hoog als die van houten of kunststof kozijnen. Dit zorgt ervoor dat stalen deurkozijnen de duurste optie vormen.

Deurkozijn prijzen

Het uiterlijk van de deur

Aan een deurkozijn heb je weinig zonder bijbehorende deur. Er zijn veel verschillende deuren om uit te kiezen, zowel voor voordeuren als binnendeuren. Van een eenvoudige deur zonder glas tot een luxe variant met bijvoorbeeld houtsnijwerk of veel lichtinval. Afhankelijk van jouw voorkeuren zullen de prijzen meestijgen. We geven een indicatie:

UiterlijkGemiddelde prijs, excl. montage
Standaard deur€ 400 – € 900

Deur glas in lood€ 1.000 – € 2.000

Deur sierlijsten en gietijzeren rooster€ 1.200 – € 2.500

Binnendeurkozijn of buitendeurkozijn

Naast de de verschillende materialen en deuren, is het ook handig om de verschillen te weten tussen binnendeurkozijnen en buitendeurkozijnen. Een binnendeurkozijn en een buitendeurkozijn zijn twee verschillende soorten kozijnen die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Bij het vervangen van je deurkozijn is het handig om te weten met welk soort deurkozijn jij te maken hebt.

Binnendeurkozijnen dienen voornamelijk als ondersteuning en bescherming van deuren in binnenruimtes. Ze zijn meestal gemaakt van hout of staal. Binnendeurkozijnen zijn doorgaans lichter van gewicht en hebben een eenvoudiger ontwerp, waardoor ze minder geschikt zijn voor buitengebruik.

Buitendeurkozijnen worden doorgaans gebruikt om deuren te ondersteunen en te beschermen tegen weersinvloeden, zoals regen, sneeuw en wind. Ze zijn gemaakt uit materialen zoals aluminium, staal of kunststof. Buitendeurkozijnen zijn over het algemeen robuust en stevig, en bieden weerstand tegen diverse weersomstandigheden. Daarnaast zijn er verschillende stijlen beschikbaar voor buitendeurkozijnen.

Extra opties

Wil je daarnaast nog extra’s toevoegen? Deze opties zijn niet noodzakelijk, maar wel het overwegen waard als je je deurkozijn gaat vervangen. Ze zorgen voor extra veiligheid en verhogen je wooncomfort. Laat je ze tegelijkertijd met het deurkozijn en de deur installeren door de vakspecialist. Dan is dat project in één klap geklaard.

OptieGemiddelde kosten per stuk
Slot (toilet/badkamer)€ 20
Kierstandhouder€ 20
Inbraakstrip€ 60
Cilinderslot (voordeur)€ 90

Hang- en sluitwerk

Het hang- en sluitwerk van jouw deur is belangrijk. Hieronder vallen niet alleen de sloten, maar ook scharnieren en bedieningsmechanismen. Wil je zeker weten dat je extra beveiligd bent tegen potentiële inbraken? Let dan op het SKG-keurmerk. Dit keurmerk van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) test op inbraakwerendheid en duurzaamheid. Zij onderscheiden drie rangen:

  • SKG1: Dit slot is nauwelijks inbraakwerend. Om inbrekers te vertragen combineer je dit slot met een ander.
  • SKG2: Dit slot is inbraakwerend en vertraagt minimaal 3 minuten.
  • SKG3: Dit slot vertraagt inbrekers met minimaal 5 minuten.

Uiteraard geldt ook hier: hoe beter de beveiliging, hoe hoger de investering zal zijn. Overigens betekent een slot zonder SKG-keurmerk niet dat de deur in kwestie onveilig is. Er kunnen ook andere aanpassingen gedaan zijn om de deur inbraakveilig te maken.

Kosten besparen bij deurkozijnen kopen

Een deurkozijn vervangen is precies werk. Om zeker te weten dat je geen last krijgt van klemmende deuren of tocht, is het een goed idee om een vakspecialist in te schakelen. Om deze kosten zo laag mogelijk te houden, is het slim om verschillende offertes te vergelijken. Hier kan namelijk prijsverschil in zitten. Zo weet je precies welke vakspecialist het beste kan leveren wat jij voor ogen hebt voor de beste prijs. Offertes vergelijken voor deurkozijnen vervangen doe je eenvoudig en gratis via Homedeal.

Daarnaast zijn de kosten lager als je meerdere deurkozijnen tegelijk laat vervangen. Dus wellicht heb je nog andere kozijnen in huis die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Als je deze dan ook laat vervangen, dan kom je goedkoper uit. Mocht dit niet het geval zijn, dan zijn er misschien buren die ook (deur)kozijnen willen laten vervangen. Als je dit samen doet, krijg je soms kwantumkorting.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een deurkozijn?

Een deurkozijn kost gemiddeld tussen de € 400 en € 2.000, inclusief deur en montage. De totale prijs hangt af van de keuze voor het materiaal en of het om een binnendeur of buitendeur gaat. Vergelijk eenvoudig en gratis deurkozijn offertes.

Waarom deurkozijnen vervangen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om een deurkozijn te laten vervangen. Bijvoorbeeld: schade of ouderdom, uitstraling of extra veiligheid.

Welke materialen zijn er voor deurkozijnen?

Je kunt kiezen voor een kunststof, houten, aluminium of stalen deurkozijn. Vergelijk direct de materialen en kosten.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Wanneer jij meerdere (deur)kozijnen laat vervangen in huis, ikun je een goedkopere totaalprijs onderhandelen. Doe ook eens rondvraag bij de buren. Laten zij samen met jou de (deur)kozijnen vervangen, dan kom je wellicht in aanmerking voor kwantumkorting.

Hergebruik materiaal

Vaak zijn de deurkozijnen beschadigd of verrot, maar is de deur nog prima te gebruiken. Behoud de deur en gebruik hem opnieuw in combinatie met het vervangen kozijn. Zo bespaar je makkelijk op de kosten.

Voor de handige doe-het-zelver

Het plaatsen van deurkozijnen is vakwerk. Ben je een handige doe-het-zelver die kosten wilt besparen, overweeg dan om afwerkingsklussen als scharnieren monteren en de deur inhangen zelf op te pakken.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden