Vergelijk kozijnen offertes
Vind dé kozijnen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Kozijnen Kozijnen prijzen

Kozijnen prijzen

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 1.635
Maximale kosten
€ 5.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.340 - € 1.925

Benieuwd naar de kosten van nieuwe kozijnen, omdat de oude aan vervanging toe zijn, niet goed genoeg isoleren of niet mooi passen bij je huis? Dan is het slim om je eerst goed te oriënteren op de verschillende mogelijkheden en prijzen van kozijnen. Je leest alles over kozijnen prijzen, mogelijkheden en veel meer in dit handige artikel.

Inhoudsopgave

Kosten nieuwe kozijnen

De kosten van nieuwe kozijnen hangen onder andere af van het materiaal. De kosten voor een kunststof kozijn starten vanaf € 850, dit is inclusief montage en hr++ glas. Daarnaast heb je kozijnen van hout en aluminium, daarvan ligt de prijs iets hoger. Bekijk onderstaand de gemiddelde kozijnen prijzen per materiaalsoort, uiteraard ook inclusief hr++ glas en montage.

Soort kozijnGemiddelde prijzen voor 2,5 m²Voordeel
Kunststof€ 850 - € 1.300Lange levensduur (50 jaar), weinig onderhoudskosten
Hout€ 2.000 - € 3.000Sterk isolerende werking, warme uitstraling
Aluminium€ 2.500 - € 3.200Roest en rot niet, modern uiterlijk
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Nieuwe kozijnen prijzen

Prijsvoorbeelden kozijnen

Aan de hand van 3 voorbeelden wordt duidelijk wat je krijgt voor je geld:

Goedkoop

Heb je 2 nieuwe kozijnen nodig, maar je wil je het liefst goedkope kozijnen? Daarnaast wil je er weinig onderhoudskosten aan hebben. Dan kies je voor kunststof kozijnen. Met een levensduur van gemiddeld 50 jaar en weinig onderhoudskosten is dit een goede optie. Kunststof kozijnen plaatsen kan al vanaf € 850 tot € 1.300 en je hebt geen werk aan het afvoeren van het oude materiaal.

Karakteristiek

Je vindt het belangrijk dat je huis mooie, karakteristieke kozijnen heeft. Je kiest voor houten kozijnen, omdat dit het meeste sfeer geeft en ook nog goed isoleert. Voor 3 houten kozijnen van bij elkaar 2 m² liggen de kozijnen prijzen gemiddeld tussen de € 2.000 en € 3.000.

Minste kans op problemen

Je wilt zo min mogelijk omkijken hebben naar je nieuwe kozijnen, daarom kies je voor aluminium kozijnen. Deze kozijnen rotten en roesten niet. Daarnaast zijn ze vuilafstotend, waardoor ze maar een paar keer per jaar goed gereinigd hoeven te worden. Je wil deze kozijnen op maat op 3 plekken van elk een vierkante meter. Dit project kost gemiddeld tussen de € 2.500 en € 3.200.

Waaruit bestaan kozijnen prijzen?

Kostenoverzicht Kozijnen prijzen

De prijzen voor het plaatsen van kozijnen zijn opgebouwd uit meerdere kosten:

  • Arbeidskosten: De arbeidskosten worden bepaald door het aantal uren dat een vakman werkt. Er wordt een vast bedrag per uur berekend. Wil je op de arbeidskosten besparen?
  • Afvoerkosten: Afvoerkosten zijn de kosten die de vakman in rekening brengt voor het opruimen en afvoeren van het oude materiaal.
  • Voorrijkosten: De voorrijkosten zijn afhankelijk van de afstand die de vakman aflegt van het bedrijf tot aan je huis.
  • Materiaalkosten: Wil je zelf veel invloed hebben op de uiteindelijke kozijnen prijzen? Kijk dan naar vooral naar de materiaalkosten.

Welke keuzes hebben invloed op de kozijn prijzen?

Ga je nieuwe kozijnen kopen, dan heb je meerdere keuzes te maken die alle invloed hebben op de prijs. Bekijk onderstaande keuzes zodat je alvast globaal de kosten voor je kozijnen kunt berekenen.

Keuze 1: Het materiaal

Eerder is al aangegeven dat er grofweg 3 soorten kozijnen materialen zijn. Je heb nu misschien houten kozijnen, maar wil deze kozijnen vervangen voor kunststof. Door de verschillende kozijnen te vergelijken, krijg je een goed beeld van het materiaal dat het best bij jouw woning past. De kozijnen specialist adviseert je hier natuurlijk ook graag in.

  • Hout: Hout heeft een warme uitstraling en een goed isolerende werking en is verkrijgbaar vanaf € 2.000 voor ongeveer 3 m².
  • Kunststof: Kunststof heeft de langste levensduur, wel 50 jaar. Daarnaast is het het goedkoopste materiaal. Kunststof kozijnen kosten gemiddeld € 1.350 tot € 1.900 per 3 m².
  • Aluminium: Aluminium is het duurste materiaal en is verkrijgbaar vanaf € 2.900 per 3 m². Voor deze prijs heb je kozijnen met een modern uiterlijk die niet roesten en rotten, waardoor je hoge reparatiekosten vermijdt.
Kosten kozijnen

Keuze 2: Welk glas?

Wat heb je aan een kozijn zonder glas? De keuze voor glas heeft ook invloed op de kozijnen prijzen. Je hebt de keuze uit verschillende soorten glas. Bekijk in onderstaande tabel een overzicht van de verschillende soorten glas en de gemiddelde prijzen. Zo maak je gemakkelijk een keuze.

Soort glasIsolatieGemiddelde prijzen
Standaard dubbel glasRedelijk€65 - €80 per m²
HR glasVoldoende€75 - €90 per m²
HR++ glasGoed€85 - €100 per m²
HR+++ glasUitstekend€100 - €130 per m²

Keuze 3: Extra opties

Naast de essentiële keuzes voor je kozijnen, zijn er ook extra mogelijkheden om je huis te verrijken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van ventilatieroosters of het gebruik van gelaagd glas in je kozijnen.

Daarnaast sta je voor verschillende esthetische keuzes, zoals de kleur van je kozijnen binnen en buiten en of de kozijnen lichter of donkerder moeten zijn dan de muur. Deze keuzes kunnen ook van invloed zijn op de prijs. Kunststof kozijnen zijn vaak al verkrijgbaar in diverse kleuren en hoeven niet geschilderd te worden, terwijl houten kozijnen in eerste instantie geschilderd moeten worden, wat extra kosten met zich mee kan brengen. Mocht je na verloop van tijd de kleur van je kunststof kozijnen willen veranderen, dan bestaat ook nog de mogelijkheid om de kozijnen te laten wrappen.

Extra optieGemiddelde prijzenVoordeel
VentilatieroostersKlein - €15
Groot - €60
Droge lucht in huis, sneller warm en minder kans op schimmels
Gelaagd glas€100 - €150Inbraakwerend en voorkomt ernstige ongelukken
Andere kleur€0 - €50Kunststof in andere kleur meestal geen extra kosten, hout moet geverfd worden
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost gemiddeld een nieuw kozijn?

De kosten voor nieuwe kozijnen starten vanaf € 850 voor 2,5 m² voor kunststof kozijnen,  inclusief montage en hr++ glas. Verder zijn er kozijnen van hout en aluminium, daarvan ligt de prijs iets hoger. Wil je de exacte kosten weten? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Wat kost een houten kozijn met HR ++ glas?

Een houten kozijn met HR ++ glas kost gemiddeld tussen de €2.000 en € 3.000 per 2,5 m². De exacte kosten worden bepaald door het glas, het formaat en hoeveel kozijnen je koopt.

Wat kost een nieuw kozijn met HR ++ glas?

In totaal kost een nieuw kozijn met HR ++ glas ongeveer tussen de € 850 en € 3.200 per 2,5 m². De precieze prijs wordt bepaald door het glas, het formaat en de hoeveelheid kozijnen die je aanschaft.

Wat kosten kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen kosten inclusief montage en HR++ glas gemiddeld tussen de € 850 en € 1.300 per 2,5 m². De kosten zijn afhankelijk van het formaat van de kozijnen, het type glas en het aantal ramen en deuren.

Wat kosten houten kozijnen?

Houten kozijnen kosten gemiddeld tussen de €2.000 en € 3.000 per 2,5 m², inclusief hr ++ glas en plaatsing. Om in een rijtjeshuis alle kozijnen, inclusief glas, te vervangen, ben je ongeveer € 17.000 tot € 24.000 kwijt.

Homedeal Bespaartips

Bied je hulp aan

Bied aan om de vakman te helpen door bijvoorbeeld zelf voor de afvoer van materialen te zorgen. Hierdoor zijn er geen afvoerkosten die je moet betalen en bespaar je op de kozijn prijzen. Of help bijvoorbeeld met het aangeven van materiaal en gereedschap. Zo is de kozijnspecialist minder tijd kwijt en bespaar jij op de arbeidskosten.

Kies voor goed isolerend glas

Door isolerend glas te kiezen valt er meer te besparen op je energierekening. Zorg er dan wel voor dat het verschil in isolatiewaarde tussen het huidige glas en het nieuwe glas voldoende is om de extra gemaakte kosten terug te verdienen. Het verschil in prijs tussen de verschillende soorten glas is bij de prijsbepalende keuzes terug te vinden.

Maak de kozijnen regelmatig schoon

Kozijnen zijn in veel huizen het ondergeschoven kindje als het op schoonmaken aankomt. Terwijl vuil de kozijnen toch aantast. Voorkom beschadiging van de kozijnen door te kiezen voor aluminium kozijnen, of gewoon door eens in de maand even een doek langs de kozijnen te halen. Op die manier bespaar je jezelf eventuele onverwachte kozijnen kosten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden