1 miljoen projecten verricht

De beste kozijnen deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Kozijnen > Kozijnen prijzen

Kozijnen prijzen

Gemiddelde kosten:
1.635
Dit project kost gemiddeld tussen:
1.340 - € 1.925
Minimale kosten:
300
Maximale kosten:
5.000

Wil je nieuwe kozijnen laten plaatsen, omdat de oude aan vervanging toe zijn, niet goed genoeg isoleren of niet mooi passen bij je huis? Dan is het raadzaam om je eerst goed te oriënteren op de verschillende mogelijkheden en prijzen van kozijnen. HomeDeal heeft dit allemaal voor je uitgezocht.

Wat kost een kozijn?

De kosten voor een kunststof kozijn starten vanaf € 850, dit is inclusief montage en hr++ glas. Daarnaast heb je kozijnen van hout en aluminium, daarvan ligt de prijs iets hoger. Bekijk onderstaand de gemiddelde kozijnen prijzen per materiaalsoort, uiteraard ook inclusief hr++ glas en montage.

Soort kozijnGemiddelde prijzen voor 2,5 m²Voordeel
Kunststof€ 850 - € 1.300Lange levensduur (50 jaar), weinig onderhoudskosten
Hout€ 2.000 - € 3.000Sterk isolerende werking, warme uitstraling
Aluminium€ 2.500 - € 3.200Roest en rot niet, modern uiterlijk
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

kozijnen prijzen

Aan de hand van 3 voorbeelden wordt duidelijk wat je krijgt voor je geld:

Goedkoop

Je hebt 2 nieuwe kozijnen nodig, maar je wil je het liefst goedkope kozijnen? Daarnaast wil je er weinig onderhoudskosten aan hebben. Dan kies je voor kunststof kozijnen. Met een levensduur van ongeveer 50 jaar en weinig onderhoudskosten is dit een goede optie. Kunststof kozijnen laat je al plaatsen voor € 850 tot € 1.300, en je hebt geen werk aan het afvoeren van het oude materiaal.

Karakteristiek

Je vindt het belangrijk dat je huis mooie, karakteristieke kozijnen heeft. Je kiest voor houten kozijnen, omdat dit het meeste sfeer geeft, en ook nog prima isoleert.  Voor 3 houten kozijnen van bij elkaar 2 m² ligt de prijs ongeveer tussen de € 2.000 en € 3.000.

Minste kans op problemen

Je wilt zo min mogelijk omkijken hebben naar de nieuwe kozijnen. Daarom kies je voor aluminium kozijnen. Deze kozijnen rotten niet en roesten ook niet. Daarnaast zijn ze vuilafstotend, waardoor ze maar een paar keer per jaar goed gereinigd hoeven te worden. Je wil deze kozijnen op maat op 3 plekken van elk een vierkante meter. Dit kost tussen de € 2.500 en € 3.200.

Waaruit bestaan de kozijnen prijzen?

Kozijnen prijzen

De prijzen voor het plaatsen van kozijnen zijn opgebouwd uit meerdere kosten:

  • Arbeidskosten: De arbeidskosten worden bepaald door het aantal uren dat een vakman werkt. Er wordt een vast bedrag per uur berekend. Wil je op de arbeidskosten besparen? Vraag dan meerdere kozijnen offertes aan en vergelijk de tarieven voor de beste deal.
  • Afvoerkosten: Afvoerkosten zijn de kosten die de vakman in rekening brengt voor het opruimen en afvoeren van het oude materiaal.
  • Voorrijkosten: De voorrijkosten zijn afhankelijk van de afstand die de vakman aflegt van het bedrijf tot aan je huis.
  • Materiaalkosten: Wil je zelf veel invloed hebben op de uiteindelijke prijs? Kijk dan naar vooral naar de materiaalkosten. Er zijn een aantal prijsbepalende keuzes die je dient te maken. De keuzes worden hieronder verder beschreven.

Welke keuzes hebben invloed op de kozijnen prijs?

Ga je nieuwe kozijnen kopen, dan heb je meerdere keuzes te maken die alle invloed hebben op de prijs. Bekijk onderstaande keuzes zodat je alvast globaal de kosten voor je kozijnen kunt berekenen.

Keuze 1: Welk materiaal?

Eerder is al aangegeven dat er 3 soorten materialen gebruikt worden voor kozijnen. Je heb nu misschien houten kozijnen, maar wil deze kozijnen vervangen voor kunststof. Vergelijk de kozijnen materialen:

  • Hout: Hout heeft een warme uitstraling en een goed isolerende werking en is verkrijgbaar vanaf € 2.000 voor ongeveer 3m².
  • Kunststof: Kunststof heeft de langste levensduur, wel 50 jaar. Daarnaast is het de goedkoopste vorm van kozijnen. Kunststof kozijnen kosten zo’n € 1.350 tot € 1.900 per 3m².
  • Aluminium: Aluminium is de duurste variant en is verkrijgbaar vanaf € 2.900 per 3m². Voor deze prijs heb je kozijnen met een modern uiterlijk en ze roesten en rotten niet.

kozijnen

Keuze 2: Welk glas?

Wat heb je nou aan een kozijn zonder glas? Ook de keuze voor een glassoort is dus belangrijk, maar er zijn verschillende opties mogelijk. Onderstaand een overzicht van de soorten glas met de daarbij horende prijzen:

Soort glasIsolatieGemiddelde prijzen
Standaard dubbel glasRedelijk€65 - €80 per m²
HR glasVoldoende€75 - €90 per m²
HR++ glasGoed€85 - €100 per m²
HR+++ glasUitstekend€100 - €130 per m²

Keuze 3: Extra opties

Naast de noodzakelijke keuzes zijn er ook extra’s die je huis verrijken:

Extra optieGemiddelde prijzenVoordeel
VentilatieroostersKlein - €15
Groot - €60
Droge lucht in huis, sneller warm en minder kans op schimmels
Gelaagd glas€100 - €150Inbraakwerend en voorkomt ernstige ongelukken
Andere kleur€0 - €50Kunststof in andere kleur meestal geen extra kosten, hout moet geverfd worden

Vind de beste deal

Offertes aanvragenWil je besparen op je project? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan van vakmannen uit je eigen buurt. Vergelijk de verschillende tarieven en kies de beste deal. Na het invullen van het offerteformulier ontvang je binnen 48 uur de informatie die je wil. Het vergelijken van de verschillende kozijnen prijzen scheelt tot wel 40% op de kosten van je project. Dus vraag de offertes aan en houd meer geld in eigen zak.

HomeDeal Bespaartips

Bied je hulp aan

Bied aan om de vakman te helpen door bijvoorbeeld zelf voor de afvoer van materialen te zorgen. Hierdoor zijn er geen afvoerkosten die je moet betalen. Of help bijvoorbeeld met het aangeven van materiaal en gereedschap. Zo is de kozijnspecialist minder tijd kwijt en bespaar jij op de arbeidskosten.

Kies voor goed isolerend glas

Door isolerend glas te kiezen valt er meer te besparen op je energierekening. Zorg er dan wel voor dat het verschil in isolatiewaarde tussen het huidige glas en het nieuwe glas voldoende is om de extra gemaakte kosten terug te verdienen. Het verschil in prijs tussen de verschillende soorten glas is bij de prijsbepalende keuzes terug te vinden.

Maak de kozijnen regelmatig schoon

Kozijnen zijn in veel huizen het ondergeschoven kindje als het op schoonmaken aankomt. Terwijl vuil de kozijnen toch aantast. Voorkom beschadiging van de kozijnen door te kiezen voor aluminium kozijnen, of gewoon door eens in de maand even een doek langs de kozijnen te halen. Op die manier bespaar je jezelf eventuele onverwachte kosten.