Vind de beste kozijnen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Kozijnen Kozijnen vergelijken

Kozijnen vergelijken

Kozijnen prijzen vergelijken? Nieuwe kozijnen zorgen voor een betere isolatie en geven je woning een frisse uitstraling. Er zijn heel veel verschillende soorten kozijnen. Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Het is verstandig om eerst de verschillende kozijnen en de prijzen te vergelijken. Zo kom je te weten welke kozijnen het beste bij je huis passen. Op Homedeal vind je alle informatie over kozijnen.

Kozijnen vergelijken: materialen

De verschillende materialen brengen ook verschillende voor- en nadelen met zich mee. Bekijk deze in de tabel hieronder.

MateriaalLevensduurMate van onderhoudStijl
Kunststof50 jaarWeinig onderhoudIn elk design leverbaar
Aluminium40 jaarWeinig onderhoudRobuust & modern
Hout40 tot 70 jaarVeel onderhoudAuthentiek & klassiek

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Kunststof kozijnen vergelijken

Ben je op zoek naar goedkope kozijnen die het minste onderhoud vergen? Dan is kunststof kozijnen vergelijken een goed idee. Kunststof kozijnen plaatsen is namelijk goedkoper dan bijvoorbeeld houten of aluminium kozijnen. Als je deze kozijnen elke maand met een vochtige doek afneemt, gaan ze lang mee en vermijd je reparatiekosten.

Houten kozijnen vergelijken

Wil je juist een authentieke uitstraling geven aan je huis en de kleur van je kozijnen graag veranderen? Kies dan voor houten kozijnen. Houten kozijnen gaan 40 tot 70 jaar mee, maar vergen wel meer onderhoud dan bijvoorbeeld kunststof kozijnen.

Aluminium kozijnen vergelijken

Voor de optimale inbraakveiligheid en stevigheid zijn aluminium kozijnen het meest geschikt, omdat deze het moeilijkst te forceren zijn. Aluminium kozijnen gaan ongeveer 50 jaar mee, en vergen weinig onderhoud. Daarnaast zijn ze in vele designs te verkrijgen.

Kozijnen prijzen vergelijken

De prijzen van grondstoffen lopen ver uiteen, kozijnen vergelijken levert dus al heel snel besparingen op. Kijk in de onderstaande tabel wat de gemiddelde prijzen en voordelen zijn per variant.

Soort kozijnGemiddelde prijzen per 1 m²
(inclusief montage en glas)
Kunststof€ 750 - € 1.000
Hout€ 850 - € 1.200
Aluminium€ 850 - € 1.100
Staal€ 900 - € 1.300

Via onze prijsgids kozijnen prijzen vergelijk je makkelijk de kosten van het kopen en laten plaatsen van kozijnen.

Kozijnen vergelijken

Kozijnen vergelijken: garantie

Check bij het vergelijken van kozijnen altijd of er een garantietermijn wordt aangegeven in een offerte. Deze garantie is belangrijk, omdat je niet altijd meteen ziet of een kozijn goed gemonteerd is. Als er geen garantietermijn vermeld is, is het verstandig om deze schriftelijk op te vragen. In de onderstaande tabel staan de gemiddelde garantietermijnen per onderdeel:

Onderdeelgemiddelde garantie
Kozijn10 tot 15 jaar
Beglazing10 jaar
Hang- en sluitwerk2 jaar

Er zijn een aantal randvoorwaarden om in aanmerking te komen voor de garantie:

 • De kozijnen zijn door een vakspecialist geplaatst
 • De kozijnen zijn goed onderhouden

Als jij de kozijnen zelf slecht hebt geplaatst (scheef of niet goed geïsoleerd) of niet goed hebt onderhouden (schoonmaken en schilderen), dan kan het zijn dat de klacht niet gedekt is.  

Tips waar je op kunt letten bij het vergelijken van kozijnen

Kwaliteit is belangrijk, maar hoe herken jij kwaliteit? Lees de onderstaande tips, zodat jij kozijnen koopt die jarenlang meegaan.

Vergelijk niet alleen op prijs

Kozijnen vergelijken doe je meestal met het oog op de prijs. Toch is het ook erg belangrijk om te letten op de kwaliteit, keurmerken en kennis en ervaring van de vakspecialist. Een kozijn moet immers jarenlang meegaan.

Het vergelijken van kozijnen
Check de keurmerken

Kozijnen vergelijken doe je waarschijnlijk niet dagelijks, je wilt bij deze grote uitgave geen miskoop doen. Kozijnen vergelijken aan de hand van keurmerken kan meer zekerheid over de kwaliteit bieden. De volgende keurmerken zijn erg belangrijk:

 • KOMO: KOMO is een keurmerk dat wordt gebruikt in de Nederlandse bouw. Dragen jouw kozijnen het KOMO-keurmerk dan weet je zeker dat deze uitvoerig zijn getest.
 • CE-markering: Een CE-markering staat voor hoogstaande kwaliteit op het gebied van waterdichtheid, luchtdoorlatendheid en windbestendigheid.
 • VKG: Vereniging Kunststof Gevelindustrie, koop je kunststof kozijnen die voorzien zijn van dit keurmerk dan ben je verzekerd van 10 jaar garantie.
 • FSC: Ben je een milieu liefhebber? Het FSC plant voor iedere gekapte boom een nieuwe. Kies je voor houten kozijnen met dit keurmerk? Dan kies je daardoor milieubewust.

Kies voor kwalitatief hang- en sluitwerk

Inbraken zorgen voor schade aan jouw kozijnen, maar geven je ook een onveilig gevoel. Goed hang- en sluitwerk verkleint de kans op inbraken. Ook hiervoor zijn er keurmerken die de kwaliteit waarborgen.

 • SKG1: 3 minuten vertraging bij inbraak
 • SKG2: 5 minuten vertraging bij inbraak
 • SKG3: 10 minuten vertraging bij inbraak

In Nederland moet hang- en sluitwerk tegenwoordig minimaal beschikken over SKG2. Bekende merken die over dit keurmerk beschikken zijn: Wink, Dr. Haun, GU en Roto. Controleer dus altijd in de offerte of er een SKG2 slot gemonteerd wordt.

De voordelen van nieuwe kozijnen

Jouw nieuwe kozijnen kunnen zeer prettige voordelen opleveren. Hieronder staan een aantal voordelen op een rij:

 • Lagere energierekening door betere isolatie;
 • Een veiliger thuis door betere inbraakbeveiliging;
 • Een nieuwe uitstraling van je woning;;
 • Nieuwe kozijnen vergen minder onderhoud;
 • Heb jij verkoopplannen? Jouw huis wordt meer waard met nieuwe kozijnen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn het goedkoopst en vergen het minste onderhoud. Aluminium kozijnen zijn het veiligst, omdat ze het moeilijkst te forceren zijn. Houten kozijnen hebben een authentieke uitstraling en je kunt hun kleur veranderen. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Welke soorten materialen zijn er voor kozijnen?

Je kunt kiezen uit verschillende materialen voor jouw kozijnen. Zo zijn er kunststof, aluminium, houten en stalen kozijnen. Vergelijk offertes voor verschillende kozijnen.

Hoeveel kosten kozijnen?

De kosten van kozijnen hangen onder andere af van het materiaal. Kunststof kozijnen kosten gemiddeld € 750 – € 1.000 per 1 m². Houten kozijnen kosten gemiddeld € 850 – € 1.200 per 1 m². Aluminium kozijnen kosten gemiddeld € 850 – € 1.100 per 1 m². Stalen kozijnen kosten gemiddeld € 900 – € 1.300 per 1 m².

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden