1 miljoen projecten verricht

De beste kozijnen deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Kozijnen > Kozijnen plaatsen

Kozijnen plaatsen

Ben je van plan om kozijnen te laten plaatsen? Dan is het slim te weten wat jou te wachten staat. Lees snel verder en kom erachter wat er komt kijken bij het plaatsen van nieuwe kozijnen.

Kozijnen plaatsen: de kosten

Laat je kozijnen plaatsen, dan ben je vast benieuwd naar welke kosten hieraan verbonden zijn. Zie onderstaand overzicht voor de gemiddelde prijzen:

Soort kozijnGemiddelde prijzen voor 2,5 m², inclusief plaatsing, glas, afvoeren oude kozijnen en btwVoordeel
Kunststof€ 850 - € 1.300Lange levensduur (50 jaar), weinig onderhoudskosten
Hout€ 2.000 - € 3.000Sterk isolerende werking, warme uitstraling
Aluminium€ 2.500 - € 3.200Roest en rot niet, modern uiterlijk
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

kozijnen prijzen

Stappen bij het plaatsen van kozijnen

Kozijnen plaatsen is voor een doe-het-zelver vaak een lastige en tijdrovende klus. Je moet beschikken over het juiste gereedschap en de kennis om de kozijnen goed te plaatsen. Goede plaatsing is heel belangrijk voor de isolatie en de levensduur van de kozijnen. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe het plaatsen van kozijnen in zijn werk gaat.

Stap 1: Inmeten kozijnen

Eerst worden de kozijnen ingemeten, dit is een belangrijke stap omdat de afmetingen nauwkeurig moeten zijn.

Stap 2: Demonteren oude kozijnen

Voordat de specialist de nieuwe kozijnen plaatst, moet hij  de oude verwijderen. De oude kozijnen moeten worden afgevoerd, maak hierover afspraken met de specialist.

Stap 3: Plaatsen kozijnen

De nieuwe kozijnen kunnen nu worden geplaatst. Het is belangrijk dat de kozijnen en het isolatiemateriaal goed aansluiten. Verder is het essentieel dat de kozijnen lichte speling hebben, zodat deze kunnen uitzetten bij warm weer.

Stap 4: Afwerken

De afwerking is de laatste stap bij de plaatsing van kozijnen. Vaak worden kunststof kozijnen kant en klaar geleverd. Houten kozijnen en stalen kozijnen moeten soms nog geschilderd worden. Het is verstandig om de scharnieren in te vetten en de kozijnen te impregneren. Hierdoor voorkom je dat de scharnieren gaan roesten of stroef worden door vuil.


Besparen op kozijnen plaatsen

  1. Breng zelf de oude kozijnen naar de milieustraat, zo bespaar je op de afvoerkosten (indien deze niet bij de prijs inbegrepen zijn).
  1. Laat meerdere kozijnen in huis vervangen of probeer samen met de buren dezelfde specialist in te huren. Op die manier maak je wellicht aanspraak op een kwantumkorting.
  1. Vraag offertes aan voor het plaatsen van kozijnen om achter de beste prijs te komen.

Ontvang snel de beste kozijnen prijzen

Offertes aanvragenKozijnen vergelijken kun je makkelijk en snel doen vanuit je luie stoel. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van kozijn specialisten uit jouw regio. Binnen 48 uur ontvang je de prijsinformatie in je mailbox. Vergelijk de offertes en maak slim gebruik van de concurrerende markt, je besparing kan oplopen tot wel 40%.