Vergelijk kozijnen offertes
Vind dé kozijnen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Kozijnen Renovatie kozijn

Renovatie kozijn

Renovatie kozijn plaatsen? Wanneer je kozijnen toe zijn aan vervanging of als je je jouw woning een nieuw uiterlijk wil geven, is het wellicht tijd voor nieuwe kozijnen. Met een renovatie kozijn kun je het uiterlijk en de functionaliteit van bestaande kozijnen verbeteren zonder de hele structuur te vervangen. Bekijk hier de mogelijkheden en de gemiddelde prijzen van een renovatie kozijnen.

Renovatie kozijn plaatsen kosten 

De kosten voor een renovatie kozijn kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type kozijn, de grootte, het materiaal, het type glas en de installatiekosten. De kozijnen kunnen geheel op maat worden gemaakt. De prijs van een renovatie kozijn kan variëren van een paar honderd euro tot duizenden euro’s, afhankelijk van deze factoren. Bekijk de gemiddelde prijzen hieronder. Benieuwd naar de specifieke kosten voor jouw project? Vergelijk dan eenvoudig en gratis kozijnen offertes.

Soort kozijnGemiddelde prijzen per 1 m²
(inclusief montage en glas)
Kunststof€ 750 - € 1.000
Hout€ 850 - € 1.200
Aluminium€ 850 - € 1.100
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat is een renovatie kozijn? 

Renovatie kozijnen zijn kozijnen die speciaal zijn ontworpen voor renovatieprojecten. Ze zijn bedoeld om het uiterlijk en de functionaliteit van bestaande kozijnen te verbeteren zonder de hele structuur te hoeven vervangen. Renovatie kozijnen worden meestal gemaakt van kunststof, hout of aluminium en zijn beschikbaar in verschillende stijlen en afmetingen.

Het voordeel van het gebruik van deze kozijnen is dat ze een relatief goedkope oplossing bieden voor het verminderen van je energieverbruik en de uitstraling van je huis, zonder de hele kozijn structuur te hoeven vervangen. Bovendien zijn ze vaak makkelijker te installeren dan nieuwe kozijnen.

Als je overweegt om een renovatie kozijn te plaatsen, is het belangrijk om degene te kiezen die aan jouw wensen en eisen voldoen en om ze te laten installeren door een vakspecialist om ervoor te zorgen dat ze op de juiste manier worden geïnstalleerd en functioneren.

Wanneer laat je een nieuw kozijn plaatsen? 

Er zijn verschillende redenen waarom je een renovatie kozijn zou kunnen laten plaatsen:

  • Verouderde kozijnen: als je huidige kozijnen verouderd zijn, versleten of beschadigd, kun je erover nadenken om ze te vervangen door renovatie kozijnen. Dit kan de energie-efficiëntie van je huis verbeteren en de veiligheid en duurzaamheid verhogen.
  • Energiebesparing: deze kozijnen kunnen bijdragen aan een betere energie-efficiëntie in je huis. Ze kunnen bijvoorbeeld voorzien zijn van isolerende materialen of dubbel glas.
  • Verbetering van uiterlijk: als je huis een opfrisbeurt nodig heeft, kun je overwegen om een renovatie kozijn te laten plaatsen. Dit kan de uitstraling en de waarde van je huis verhogen.
  • Verbetering van veiligheid: ze kunnen ook worden uitgerust met moderne beveiligingsmaatregelen, zoals sloten of raamsensoren, om je huis beter te beschermen tegen inbraak.
renovatie kozijnen

Hoe wordt een renovatie kozijn geplaatst? 

Bij het plaatsen van het renovatie kozijn volgt de vakspecialist meestal de volgende stappen: 

Stap 1: inmeten van het kozijn

Voordat het kozijn geplaatst wordt is het belangrijk dat er goed ingemeten wordt. De vakspecialist doet dit over het algemeen door horizontaal van muur tot muur te meten. Voor beiden kanten haalt hij hier 5 mm af, dus in totaal 10 mm. Vervolgens doet hij hetzelfde bij de hoogtemaat van het kozijn. 

Om ervoor te zorgen dat hij de juiste maat krijgt meet hij op ongeveer drie plekken per kant. Voor het inmeten geldt dat de maten beter te klein dan te groot kunnen zijn, want een iets te kleine maat kan nog opgevuld worden aan beide kanten. 

Stap 2: bereid de ruimte voor 

Vervolgens is het belangrijk dat jij of de vakspecialist de ruimte voorbereid op het sloopwerk. Bij het slopen van het oude kozijn komt er veel stof vrij dus het is belangrijk dat alles goed is afgedekt.  

Stap 3: houd het veilig

Voor de veiligheid is het belangrijk dat er tijdens het slopen en plaatsen van het kozijn werkhandschoenen gedragen worden en eventueel een veiligheidsbril. 

Stap 4: verwijderen van de onderdelen

Bij het verwijderen van de onderdelen van het bestaande kozijn is het van belang dat dit in de juiste volgorde gebeurt. Begin met het verwijderen van de draaiende delen. Vervolgens kunnen de glaslatten en het glas verwijderd worden. Tot slot worden de tussenstijlen, dorpels en eventueel andere resterende delen verwijderd. 

Stap 5: nieuwe kozijn plaatsen

Zodra het oude kozijn volledig verwijderd is kan het nieuwe kozijn geplaatst worden. Waar nodig zal het opgevuld worden zodat het kozijn passend is. 

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat is een renovatie kozijn?

Renovatie kozijnen zijn speciaal zijn ontworpen voor renovatieprojecten. Ze zijn bedoeld om het uiterlijk en de functionaliteit van bestaande kozijnen te verbeteren zonder de hele structuur te hoeven vervangen. Renovatie kozijnen worden veelal gemaakt van kunststof, hout of aluminium. Vergelijk renovatie kozijnen offertes.

Hoe meet je op voor de renovatie kozijnen?

Meet de dagmaat door de afstand van muur tot muur op te meten. Vaak wordt aangeraden om 15 mm speling bij de meting in de breedte op te tellen en 10 mm speling in de hoogte. Twijfel je over het zelf opmeten van je kozijnen? Je kunt dit ook door een vakspecialist laten doen.

Laat je Hr++- of Hr+++-glas plaatsen in renovatie kozijnen?

Hr+++-glas isoleert beter dan Hr++-glas, maar sommigen vinden dit verschil klein en kiezen daarom voor Hr++-glas. Stel bijvoorbeeld dat jij houten kozijnen met dubbelglas had en nu voor kunststof kozijnen met Hr++-glas kiest, dan isoleren je kozijnen en ramen al drie keer beter. Zou je bij de renovatie voor driedubbel glas gaan, dan isoleren je kozijnen en ramen 3,5 tot vier keer beter. Welk glas je het liefst plaatst, is een persoonlijke keus.

Heb je een vergunning nodig voor de renovatie van kozijnen?

Renoveer of vervang je de kozijnen aan de achterzijde van je huis en grenst deze kant van je woning niet aan een gebied dat openbaar toegankelijk is? Dan heb je in de regel geen vergunning nodig. Als de kozijnen zich aan de voorkant van je woning bevinden en de renovatie zal de stijl van de kozijnen veranderen, dan is een vergunning vaak wel nodig. Blijft de stijl van de kozijnen hetzelfde? Dan is er geen vergunning nodig.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden