Vergelijk kozijnen offertes
Vind dé kozijnen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Kozijnen Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen

Ben je van plan om nieuwe kozijnen te laten plaatsen? Misschien zijn aluminium kozijnen dan wel iets voor jou. De voordelen van aluminium kozijnen zijn bijvoorbeeld dat ze duurzaam, stevig en eenvoudig te onderhouden zijn. In dit artikel vind je alles over de prijzen, voor- en nadelen en de verschillende mogelijkheden van aluminium kozijnen. 

Wat kosten aluminium kozijnen?

Aluminium kozijnen vormen een sterke basis voor jouw ramen en gaan gemiddeld 40 jaar mee. Aluminium kozijnen kosten ongeveer € 1.000 tot € 1.350 per m². Voor een rijtjeshuis liggen de aluminium kozijnen prijzen gemiddeld rond de € 18.000 tot € 22.000 voor het vervangen van alle kozijnen, inclusief montage en HR++ glas. Kijk in onderstaand overzicht voor een indicatie van de prijs per type raam.

ProjectGemiddelde prijzen
Vast raam (150 cm x 100 cm) € 1.250 - € 1.650
Draai/kiepraam (150 cm x 100 cm) € 1.500 - € 1.900

Wat zijn de voor- en nadelen van aluminium kozijnen?

Bij het kopen of vervangen van kozijnen heb je de keuze uit verschillende materialen. Elk materiaal komt met verschillende voor- en nadelen, die hieronder staan toegelicht. Vergelijk deze kozijnen met bijvoorbeeld houten kozijnen of kunststof kozijnen en kies het materiaal wat het beste bij jouw wensen past.

Wat zijn de voordelen van aluminium kozijnen?

Aluminium kozijnen hebben een strakke en moderne uitstraling, waardoor ze steeds populairder worden. Hieronder staan de belangrijkste voordelen van aluminium kozijnen toegelicht.

Duurzaam materiaal

Aluminium is een duurzaam materiaal met een lange levensduur. Gemiddeld gezien gaat een aluminium kozijn 25 tot 50 jaar mee. Daarnaast is het materiaal 100% recyclebaar.

Sterk materiaal

Aluminium is een sterk en stevig materiaal en daardoor zeer betrouwbaar. Aluminium is weerbestendig en krimpt of zet niet uit bij warm of koude temperaturen.

Eenvoudig in onderhoud

Aluminium kozijnen zijn eenvoudig te onderhouden doordat ze geen vuil aantrekken. Daarnaast nemen ze geen vocht op, waardoor ze niet roesten of rotten. Hierdoor hebben ze een lange levensduur.

Wat zijn de nadelen van aluminium kozijnen?

In vergelijking met de andere materialen hebben aluminium kozijnen ook een aantal nadelen.

Mag niet in direct contact staan met bepaalde grondstoffen

Aluminium mag niet in direct contact staan met grondstoffen zoals koper, lood, kalk, cement, hout en staal, uitgezonderd RVS. Anders kan het aluminium aangetast worden en gaan roesten. Om aluminium toch met deze materialen te kunnen combineren kun je een beschermlaag aanbrengen.

Je kunt de kozijnen niet verven

Aluminium kozijnen kun je niet verven, omdat de verf niet goed hecht. Je kunt de kleur van de kozijnen dus niet zomaar wijzigen. Denk daarom goed na over de kleur en kies een kleur die bij jouw huis past. Je kunt kiezen uit een breed assortiment aan kleuren bij het kopen van kozijnen.

Aanschafprijs is hoger

De aanschafprijs van aluminium ligt daarentegen vergeleken met kunststof een stuk hoger. Vergeleken met hout ligt de prijs over het algemeen ook iets hoger, maar hierbij is het verschil in prijs niet heel groot. Hoe groot dit verschil tussen hout en aluminium is, is afhankelijk van de houtsoort die je kiest. Aluminium heeft ondanks de vaak iets hogere aanschafprijs lagere onderhoudskosten, waardoor je in de jaren na aankoop over het algemeen minder kosten hebt.

Aluminium kozijnen

Is er subsidie voor aluminium kozijnen?

Je kunt subsidie aanvragen voor kozijnen als je daarnaast ook je huidige glas vervangt voor HR++ glas of triple glas. Je telt hierbij het aantal m² van de kozijnen op bij het te vervangen glas. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je minimaal 8 m² glas vervangen. Kijk voor de voorwaarden en subsidiebedragen op de website van de Rijksoverheid.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Voor welk type ramen kun je aluminium kozijnen aanschaffen?

Aluminium kozijnen kun je combineren met allerlei type ramen. We geven hieronder een aantal voorbeelden.

Vast raam

Een vast raam is een kozijn met daarin glas, dat je niet kunt openen. Een vast raam is daardoor inbraakveiliger dan andere type ramen. Om je huis toch te kunnen ventileren, voeg je een ventilatierooster toe. Ook kun je ervoor kiezen om een vast raam met een valraam of draai/kiepraam te combineren.

Draai/kiepraam

Een draai/kiepraam kun je in één richting naar binnen openen of laten kiepen. Je kunt dus zelf kiezen hoe je de ruimte wilt laten ventileren. Ook zijn deze ramen eenvoudig schoon te maken van binnenuit, omdat het raam naar binnen opent.

Valraam

Bij een valraam zitten de scharnieren aan de onderkant; hierdoor is er alleen een kiepstand. Dit raam valt bij het openen achterover naar binnen. Valramen worden vaak gebruikt in badkamers of keukens.

Schuifraam

Een schuifraam is een beweegbaar raam dat je verticaal of horizontaal kunt verschuiven. Deze ramen hebben als voordeel dat je ze makkelijk op een kier kan zetten.

Homedeal bespaartips

Bij het aanschaffen van aluminium kozijnen komen veel keuzes kijken. Wij geven je daarom een aantal tips om het aankoopproces te vergemakkelijken.

Let op keurmerken

Om verzekerd te zijn van goede kozijnen en een goede vakspecialist kan het handig zijn om te kijken naar keurmerken. Hierdoor krijg je een indicatie van de kwaliteit. Het KOMO keurmerk is bijvoorbeeld zo’n bewijs van kwaliteit, zowel voor de vakspecialisten als de kozijnen. Om verzekerd te zijn van een veilig huis kun je kijken naar het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk controleert op duurzaamheid en inbraakwerendheid.

Vraag meerdere offertes aan

De prijzen van aluminium kozijnen kunnen best uiteenlopen. Het kan daarom handig zijn om meerdere kozijnen offertes aan te vragen. Vergelijk de offertes op bijvoorbeeld garanties, werkzaamheden, prijsopbouw en tijdsplanning. Zo ben je verzekerd van een goede prijs en voorwaarden.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van aluminium kozijnen?

Aluminium kozijnen hebben meerdere voordelen. Ze zijn duurzaam en hebben een lange levensduur. Aluminium kozijnen gaan tot wel 50 jaar mee. Daarnaast is aluminium sterk materiaal en eenvoudig te onderhouden doordat het geen vuil aantrekt.

Wat is het nadeel van aluminium kozijnen?

Aluminium kozijnen hebben ook een aantal nadelen. Ze zijn over het algemeen iets duurder dan bijvoorbeeld kunststof kozijnen en je kunt ze niet verven. Daarnaast mag aluminium niet in direct contact staan met grondstoffen zoals koper, lood, kalk, cement, hout en staal, uitgezonderd RVS.

Wat is beter: aluminium of kunststof kozijnen?

Aluminium kozijnen gaan 25 tot 50 jaar mee, en kunststof kozijnen ongeveer 50 jaar. Beide materialen vergen weinig onderhoud. Kunststof kozijnen zijn in meer designs leverbaar dan aluminium kozijnen. Aluminium kozijnen kosten gemiddeld
€ 850 – € 1.100 per 1 m² en kunststof kozijnen gemiddeld per € 750 – € 1.000 m².

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden