1 miljoen projecten verricht

De beste kozijnen deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Kozijnen > Houten kozijnen prijzen

Houten kozijnen prijzen

Gemiddelde kosten:
2.530
Dit project kost gemiddeld tussen:
2.070 - € 2.985
Minimale kosten:
1.230
Maximale kosten:
6.800

Wil je nieuwe houten kozijnen, omdat die beter isoleren dan de oude, of waren de oude kozijnen gewoonweg aan vervanging toe? En wil je meer weten over de mogelijkheden en prijzen? Zoek niet verder, want HomeDeal heeft dit al voor je uitgezocht.

Wat kost een houten kozijn?

De kosten voor het verwijderen van je oude kozijn en laten plaatsen van het nieuwe houten kozijn zijn gemiddeld € 2.500, inclusief het goed isolerende hr++ glas. Een investering, maar dan kan je wel weer jaren vooruit. Er zijn meer projecten mogelijk voor je houten kozijnen. Zie onderstaand de gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing, per houten kozijnen project:

ProjectGemiddelde prijzenUitleg
Reparatie van kozijn€300 - €500Enkele onderdelen vervangen
Vervangen van kozijn€2.000 - €3.500Inclusief glas
Nieuwe plaatsen en oude verplaatsen€3.500 - €5.000Nieuwe kan ook groter of kleiner zijn
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

houten kozijnen

Om de prijzen te verduidelijken volgen hier 3 situaties:

Goedkoopste

Het kozijn is beschadigd en je wil het laten maken. Het is niet nodig om het hele kozijn te vervangen, dus besluit je het te laten repareren. Er moeten 2 onderdelen vervangen worden. De vakman brengt hier ongeveer € 300 voor in rekening

Zelfde kozijn

Je kozijn is nodig aan vervanging toe en je besluit een zelfde houten kozijn te laten plaatsen. Inclusief plaatsing, BTW en afvoer van oude materialen kost dit je ongeveer € 2.000 tot € 3.500.

Vergroten van kozijn

Je wil een groter kozijn hebben, maar het huidige kozijn is nog wel goed. Je besluit om het huidige kozijn te verplaatsen en een grotere te plaatsen op die plek. Hierdoor valt er meer licht in je kamer. Deze verbouwing kost zo’n € 3.500 tot € 5.000.

Waaruit bestaat de prijs van houten kozijnen?

Houten kozijnenKosten voor nieuwe kozijnen bestaan uit arbeids-, materiaal-, montage- en eventuele sloopkosten. Wil je besparen op de arbeidskosten? Vraag dan meerdere offertes aan om te vergelijken. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Op de materiaalkosten heb je zelf invloed door het maken van enkele prijsbepalende keuzes. Deze keuzes worden hieronder verder behandeld.

Welke keuzes bepalen de prijs?

Er zijn een aantal keuzes waardoor jij invloed hebt op de uiteindelijke prijs:

Keuze 1: Welk soort hout?

Bij de keuze voor hout heb je 2 kenmerken waar je rekening mee dient te houden, namelijk: duurzaamheid en toepassingsklasse. De duurzaamheid gaat van 1 (niet duurzaam) tot 5 (zeer duurzaam). Voor elke duurzaamheidsklasse zijn er vele soorten hout beschikbaar. De toepassingsklasse houdt rekening met warmte en blootstelling aan weersomstandigheden. Hierbij heb je de keuze tussen verwarmde of onverwarmde ruimtes en beperkte tot zware blootstelling. De prijs variëert sterk tussen de houtsoorten, maar een betere klasse is doorgaans ook duurder.

Keuze 2: Welk soort glas?

Er zijn verschillende soorten glas te kiezen voor in een nieuw kozijn. Van de soorten glas is HR++ isolatieglas de meest gekozen soort.

Soort glasIsolatieGemiddelde prijzen
Standaard dubbel glasMatig€65 - €80 per m²
HR glasVoldoende€75 - €90 per m²
HR++ glasGoed€85 - €100 per m²
HR+++ glasUitstekend€100 - €130 per m²

Keuze 3: Extra opties

Naast de noodzakelijke keuzes zijn er ook extra opties die je huis verrijken:

Extra optieGemiddelde prijzenVoordeel
VentilatieroostersKlein - €15
Groot - €60
Droge lucht zorgt voor minder kans op schimmels en rot
Veiligheidsglas€100 - €150Inbraakwerend en voorkomt ernstige ongelukken

Vind de beste deal

Offertes aanvragenWil je besparen op de aanschaf van je kozijnen? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van vakmannen bij jou in de buurt. Vergelijk de verschillende tarieven om tot wel 40% te besparen op de kosten. De offertes aanvragen duurt maar enkele minuten en binnen 48 uur heb je de offertes in huis. Vraag dus nu die offertes aan en bespaar!

HomeDeal Bespaartips

Hergebruik je kozijn

Wil je een groter of kleiner kozijn laten plaatsen, maar is het huidige nog goed? Kijk dan eens rond in je huis of er een kozijn van dezelfde maat is dat niet meer goed is. Heb je zo’n kozijn? Dan plaats je het goede kozijn op de plek van het kozijn dat aan vervanging toe is.

Doe het sloopwerk zelf

Moet er eerst een oud kozijn gesloopt worden voordat er een nieuwe geplaatst wordt? Bespaar dan kosten door het kozijn zelf te verwijderen. Zorg wel dat het glas eerst verwijderd wordt door een specialist, zodat je ernstige ongelukken voorkomt.

Kies voor HR++ glas

Wil je meer besparen in de toekomst? Kies dan voor HR++ glas in je kozijnen. Dit is het meest gekozen glas in Nederland. Per m² bespaar je hiermee zo’n 30m³ aan gas per jaar. In een jaar kan dit oplopen tot een besparing op je stookkosten van enkele honderden euro’s.