Vergelijk kozijnen offertes
Vind dé kozijnen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Kozijnen Deurkozijn plaatsen

Deurkozijn plaatsen

Deurkozijnen plaatsen? Als je jouw deurkozijnen wil vervangen, of een deurkozijn wil plaatsen in een bestaande muur, dan ben je vast op zoek naar de ideale deurkozijnen voor jouw project. Er is een ruime keuze in binnenshuis en buitenshuis deurkozijnen. Lees hier alles over de kosten, typen en materialen van deurkozijnen plaatsen.

Inhoudsopgave

Hoeveel kost een deurkozijn plaatsen?

Deurkozijn prijzen lopen flink uiteen. Een deurkozijn plaatsen kan al vanaf € 400. Afhankelijk van jouw wensen kan dit oplopen tot zeker € 2.000. Dit hangt af van de locatie van de deur, de wand waarin het kozijn en de deur geplaatst worden en het gebruikte materiaal. Ook hangt het ervan af of je het deurkozijn wil plaatsen in een bestaande deur of muur.

MateriaalBinnenshuis, incl. deur,
montage en BTW
Voordeur, incl. deur,
montage en BTW
Kunstof deurkozijn€ 400 – € 900€ 700 – € 1.300
Houten deurkozijn€ 500 – € 1.100€ 900 – € 2.000
Aluminium deurkozijn€ 500 – € 1.100€ 900 – € 2.000
Stalen deurkozijn€ 700 – € 1.500

Prijsbepalende factoren

Wil je alleen deurkozijnen binnenshuis of ook van de voor- en achterdeur laten plaatsen? Een stalen of houten deurkozijn plaatsen is duurder dan een kunststof deurkozijn. Ook betaal je meer voor het plaatsen van deurkozijnen op maat dan voor prefab deurkozijnen. De hoogte van de uiteindelijke kosten voor het vervangen van jouw deurkozijn heb je daarmee zelf in de hand.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Deurkozijn plaatsen huis

Materialen voor deurkozijnen

De drie meest voorkomende materialen voor deurkozijnen zijn kunststof, hout en aluminium. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bekijk hieronder de typen materialen en levensduur voor zowel kozijnen binnenshuis als buitenshuis.

Kunststof deurkozijn plaatsen

Kunststof deurkozijnen zijn goedkoop en gaan lang mee. Ze werken isolerend en hebben weinig onderhoud nodig. Kunststof deurkozijnen zijn dan ook een populaire optie voor zowel binnen- als buitenkozijnen.

Kunststof kozijnen plaatsen kan in allerlei RAL kleuren. Ook kun je kiezen uit meerdere afwerkingen, waaronder die met een houtnerfstructuur. Zo heb je wel de look van houten kozijnen, maar niet het onderhoud.

MateriaalLevensduur binnenshuisLevensduur buitenshuis
Kunststof50 jaar 50 jaar

Houten deurkozijn plaatsen

Houten deurkozijnen zijn gemiddeld genomen duurder. Toch is er een groot prijsverschil tussen verschillende soorten hout. Grenen of vurenhout zijn vormen van zachthout, een goedkopere optie dan hardhout. Het nadeel is wel dat zachthout minder langer meegaat. Voor een deurkozijn met een lange levensduur is hardhout een betere keuze.

Houten deurkozijnen zijn populair bij klassieke woningen, omdat ze een natuurlijke uitstraling hebben. Ze zijn daarnaast makkelijk overschilderbaar. Houten kozijnen moeten regelmatig gecontroleerd worden om beschadigingen en houtrot te voorkomen.

MaterialenLevensduur binnenshuisLevensduur buitenshuis
Zachthout25 jaarNiet geschikt
Hardhout
75 jaar40 jaar

Aluminium deurkozijn plaatsen

Een aluminium deurkozijn vergt bijna geen onderhoud, omdat het materiaal vuilafstotend is. Ze isoleren daarnaast goed en zijn recyclebaar. Het is mogelijk om aluminium te combineren met hout. Dit is een prijzige maar populaire optie. Een volledig metalen deurkozijn past goed bij een moderne woning. Aluminium deurkozijnen zijn bovendien erg inbraakveilig.

MateriaalLevensduur binnenshuisLevensduur buitenshuis
Aluminium40 jaar40 jaar

Stalen deurkozijn plaatsen

Door de lagere vraag naar stalen kozijnen is dit materiaal vaak duurder dan hout, aluminium of kunststof. Stalen deurkozijnen zijn ideaal als kozijnen op maat, bijvoorbeeld als je een bijzondere vorm nodig hebt of gebruik wilt maken van veel glas. Het materiaal is namelijk erg sterk, waardoor dunne profielen al veel kunnen tillen.

Staal is inbraakwerend en vrijwel onderhoudsvrij. Het geeft een ruimte direct een stoere en industriële uitstraling.

MateriaalLevensduur binnenshuisLevensduur buitenshuis
Staal50 jaar50 jaar

Welke soorten deurkozijnen zijn er?

Er bestaan verschillende type deurkozijnen. Naast standaard prefab kozijnen, is het ook mogelijk om kozijnen op maat te laten maken. Niet alle woningen voldoen namelijk aan de standaard maatvoering. We zetten verschillende soorten deuren en bijbehorende deurkozijnen op een rij.

Stompe deur

Ga je voor het type deur dat het vaakst voorkomt, dan kies je een stompe deur. Deze deur heeft geen inkepingen of uitstekende randen. Een stompe deur valt daardoor volledig weg in het deurkozijn. Deze deuren worden afgehangen met standaard scharnieren, bladscharnieren genoemd.

Buitendeuren zijn altijd stompe deuren; deze zijn namelijk minder inbraakgevoelig. De stompe boarddeur is een voordelige en populaire keuze wanneer je een deurkozijn laat plaatsen.

Opdekdeur

Bij een opdekdeur valt een gedeelte van de deur over het deurkozijn heen. Deze deur laat daardoor minder tocht door. Een opdek deurkozijn of deur wordt enkel binnenshuis gebruikt, omdat deze minder inbraakveilig is.

Opdekdeuren worden opgehangen aan paumelle scharnieren. Omdat de deur gedeeltelijk over het kozijn valt, is de draairichting van belang. Houd hier daarom rekening mee bij het bestellen van een nieuwe deur.

Schuifdeur

Een schuifdeur of schuifpui is zeer geschikt voor huizen met een grote tuin. Met schuifdeuren of klapdeuren binnen is het namelijk mogelijk om de tuin bij de woning te betrekken. Daarnaast zorgen deze deuren ook voor extra veel lichtinval in huis.

Paneeldeur

Een paneeldeur is in oudere woningen vaak zichtbaar. Deze deuren bestaan uit één of meerdere panelen en geven jouw woning een authentieke uitstraling. Een paneeldeur maken kan ook: de vakspecialist freest de panelen dan uit de deur. Paneeldeuren kunnen zowel als stompe als als opdekdeur geleverd worden.

Deurkozijn plaatsen soorten

Hoe plaats je een deurkozijn?

Een vakspecialist kan je helpen bij een deurkozijn plaatsen. Niet alleen met de uitvoering, maar ook met passend advies. De vakspecialist weet namelijk precies welk deurkozijn geschikt is voor jouw woning. Ook als je jouw deur bijvoorbeeld van plek wilt verplaatsen.

Hoe gaat een vakspecialist bij het vervangen van jouw deurkozijn eigenlijk te werk? We gaan bij onderstaand stappenplan uit van het vervangen van een deurkozijn binnenshuis. Zo heb je direct een idee wat je kunt verwachten.

Stap 1. Het huidige deurkozijn verwijderen

Om een nieuw deurkozijn te kunnen plaatsen, moet uiteraard eerst het oude deurkozijn verwijderd worden. Allereerst gaat de deur eruit, waarna het kozijn verwijderd wordt. Heeft de nieuwe deur een afwijkende maat? Dan maakt de vakspecialist de deuropening op maat.

Het aftekenen van de maten van het nieuwe deurkozijn is uiteraard ook belangrijk. Er zijn verschillende standaard maten van een deur. Dit ligt onder andere aan het bouwjaar van de woning. Een deur is gemiddeld tussen de 63 en 93 centimeter breed.

Stap 2. Het nieuwe deurkozijn plaatsen

De vakspecialist plaatst het deurkozijn in de opening met behulp van een waterpas, zodat de deur straks niet klemt. Het is van groot belang dat het deurkozijn zowel waterpas als loodrecht staat.

Ziet alles er goed uit? De vakspecialist schroeft dan het kozijn vast en plaatst de scharnieren voor de deur. Tot slot wordt de deur aan de scharnieren bevestigd.

Stap 3. De afwerking

Voor de afwerking plaatst de vakspecialist eventueel deurlijsten en kit die de deur af. Ook kan het geheel indien nodig in de juiste kleur geverfd worden. Als het nog niet gebeurd is, wordt ook de deurklink bevestigd. In het geval van een buitendeur, monteert de vakspecialist een slot voor de inbraakwerendheid.

Tips voor het laten plaatsen van een deurkozijn

Als afsluiter lees je hier nog een aantal handige tips met betrekking tot een deurkozijn plaatsen.

Tip 1: Let op regelgeving

Wil je je buitendeur of deurkozijnen buiten het huis laten veranderen? Lees dan de landelijke regels na en doe een vergunningcheck. Je mag namelijk niet altijd zaken buiten je woning veranderen zonder vergunning.

In sommige gemeenten geldt een vergunningsverplichting ook voor zaken in de tuin, zoals een schuur. Win dus informatie in bij je gemeente om te controleren of je een omgevingsvergunning nodig hebt.

Tip 2: Kies voor certificering en keurmerken

Deurkozijnen en deuren hebben keurmerken. Keurmerken geven een indicatie van de kwaliteit en duurzaamheid van de producten en diensten die je afneemt. Handige keurmerken voor je nieuwe deuren en deurkozijnen zijn bijvoorbeeld het KOMO-keurmerk en een CE-markering.

Kies je voor houten deurkozijnen? Zorg er dan voor dat de deurkozijnen een FSC-certificering hebben. Dit is belangrijk omdat je zo zeker weet dat het hout op een duurzame en milieuvriendelijke manier gewonnen is. Voor iedere gekapte boom wordt namelijk een nieuwe boom geplaatst.

Tip 3: houd rekening in je budget met extra’s

Houd ook rekening met extra zaken die bij je nieuwe deuren en deurkozijnen komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan speciale sloten voor de voordeur, glas, ventilatieroosters en inbraakstrips.

Een goede afwerking zorgt voor een betere bescherming tegen inbraak en een betere isolatie. Met het gebruik van duurzame en stevige materialen, zoals inbraakstrips, dubbelglas en goede sloten doe je bovendien langer met je nieuwe deuren en kozijnen, bespaar je op je energiekosten en bescherm je je woning tegen inbraak.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoe plaats je een deurkozijn?

Een vakspecialist gaat als volgt te werk bij het plaatsen van een deurkozijn:
Stap 1. Het huidige deurkozijn verwijderen
Stap 2. Het nieuwe deurkozijn plaatsen
Stap 3. De afwerking
Vraag eenvoudig en vrijblijvend offertes aan!

Wat kost een deurkozijn plaatsen?

Deurkozijn prijzen lopen flink uiteen en hangen af van bijvoorbeeld het materiaal en de afmetingen van het kozijn dat je wil plaatsen. Een deurkozijn plaatsen kan al vanaf € 400. Afhankelijk van jouw wensen kan dit oplopen tot € 2.000

Hoe maak je een deurkozijn op maat?

Ook deurkozijnen kunnen op maat worden gemaakt. Afhankelijk van het materiaal en de grootte kosten kozijnen op maat tussen de € 750 en € 1.300 per m². Je kiest dan helemaal zelf het materiaal, de grootte, het glas, de mate van isolatie en de kleur.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden