Vind de beste kozijnen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Kozijnen Deurkozijn plaatsen

Deurkozijn plaatsen

Zijn jouw deurkozijnen aan vervanging toe en ben je op zoek naar de ideale deurkozijnen voor jouw project? Er is een ruime keuze in binnenshuis en buitenshuis deurkozijnen. Lees hier alles over de kosten, typen en materialen van deurkozijnen.

Kosten deurkozijnen laten plaatsen

De prijzen van deurkozijnen lopen flink uiteen.Gemiddeld kost een deurkozijn plaatsen € 1.830. Wil je bijvoorbeeld alleen deurkozijnen binnenshuis of ook van de voor- en achterdeur laten plaatsen? Een stalen of houten deurkozijn is daarnaast bijvoorbeeld duurder dan een kunststof deurkozijn. Ook betaal je meer voor het plaatsen van deurkozijnen op maat, dan je betaalt voor prefab deurkozijnen. Bekijk hieronder enkele prijsvoorbeelden voor het plaatsen van een deurkozijn in een bestaande muur.

Soort deurkozijnGemiddelde prijs per 2,5m² inclusief plaatsen en btw
Kunststof€ 1.540 - € 1.750
Hout
€ 1.760 - € 2.000
Aluminium€ 1.870 - € 2.125

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Deurkozijn plaatsen huis

Materialen deurkozijnen

De drie meest voorkomende materialen voor deurkozijnen zijn kunststof, hout en aluminium. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bekijk hieronder de typen materialen en levensduur voor zowel kozijnen binnenshuis als buitenshuis.

Kunststof deurkozijn

Kunststof deurkozijnen zijn goedkoop en gaan lang mee. Ze werken isolerend en hebben weinig onderhoud nodig. Kunststof deurkozijnen zijn dan ook een populaire optie voor zowel binnen- als buitenkozijnen.

MateriaalLevensduur binnenshuisLevensduur buitenshuis
Kunststof50 jaar 50 jaar
Houten deurkozijn

Houten deurkozijnen zijn gemiddeld genomen duurder. Toch is er een groot prijsverschil tussen verschillende soorten hout. Grenen of vurenhout zijn een goedkopere optie dan hardhout, maar gaan minder langer mee. Voor een deurkozijn met een lange levensduur kies je dan ook voor hardhout. Houten deurkozijnen zijn populair bij klassieke woningen, omdat ze een natuurlijke uitstraling hebben.

MaterialenLevensduur binnenshuisLevensduur buitenshuis
Zachthout25 jaarNiet geschikt
Hardhout
75 jaar40 jaar
Aluminium deurkozijn

Een metalen (aluminium) deurkozijn is de duurste optie. Aluminium deurkozijnen vergen bijna geen onderhoud, omdat ze vuilafstotend zijn. Ze isoleren daarnaast goed en zijn herbruikbaar. Het is mogelijk om aluminium te combineren met hout. Dit is een prijzige maar populaire optie. Een volledig metalen deurkozijn past goed bij een moderne woning. Aluminium deurkozijnen zijn bovendien erg inbraakveilig.

MateriaalLevensduur binnenshuisLevensduur buitenshuis
Aluminium40 jaar40 jaar

Soorten deurkozijnen

Er zijn verschillende type deurkozijnen beschikbaar. Naast de standaard maten is het ook mogelijk om deuren en kozijnen op maat te laten maken. Niet alle woningen voldoen namelijk aan de standaard maatvoering. Alleen nieuwbouw woningen hebben een standaard maatvoering.

Stompe deur

Stompe deuren zijn de meest gebruikte deuren. Een stompe deur valt volledig weg in het deurkozijn. Buitendeuren zijn altijd stompe deuren, deze zijn namelijk minder inbraakgevoelig. De stompe boarddeur is een voordelige en populaire keuze wanneer je een deurkozijn laat plaatsen.

Opdekdeur

Bij een opdekdeur valt een gedeelte van de deur over het deurkozijn heen. Deze deur laat daardoor minder tocht door. Een opdek deurkozijn of deur wordt enkel binnenshuis gebruikt, omdat deze minder inbraakveilig is.

Schuifdeur

Een schuifdeur of schuifpui is zeer geschikt voor huizen met een grote tuin. Met schuifdeuren of klapdeuren binnen is het namelijk mogelijk om de tuin bij de woning te betrekken.

Paneeldeur

Een paneeldeur is in oudere woningen vaak zichtbaar. Paneeldeuren geven dan ook echt een authentieke uitstraling. Een paneeldeur maken kan ook: de panelen freest de vakspecialist dan uit de deur.

Deurkozijn plaatsen soorten

Deurkozijnen laten plaatsen: Stappenplan

Een deurkozijn plaatsen is een klus voor een vakspecialist. Deze weet precies welk deurkozijn geschikt voor jouw woning is. Er zijn namelijk verschillende deurkozijn maten. Welke maat jouw woning heeft, ligt onder meer aan het jaar waarin je woning is gebouwd. Vaak gaat een deurkozijn plaatsen samen met het plaatsen van een nieuwe deur. Bekijk hier de stappen voor het laten plaatsen van een deurkozijn door een vakspecialist.

Stap 1. De deur verwijderen

Heeft de nieuwe deur een afwijkende maat? Dan maakt de vakspecialist de deuropening op maat. Het aftekenen van de maten van het nieuwe deurkozijn is uiteraard ook belangrijk. Er zijn verschillende standaard maten van een deur. Dit ligt onder andere aan het bouwjaar van de woning. Een deur is gemiddeld tussen de 63 en 93 centimeter breed.

Stap 2. Deurkozijn plaatsen

De vakspecialist bereidt de deur en deurkozijn voor, voordat hij ze plaatst. Denk hierbij aan schuren en verven. De vakspecialist plaatst het deurkozijn in de opening met behulp van een waterpas, zodat de deur niet klemt. Hij schroeft daarna deze vast en plaatst hij scharnieren, waar de hij de deur aan bevestigt.

Stap 3. De afwerking

Voor de afwerking plaatst de vakspecialist eventueel deurlijsten en kit hij de deur af. In het geval dat het een buitendeur is, monteert hij een slot zodat het inbraakveilig is.

Tips voor het laten plaatsen van een deurkozijn

Als afsluiter lees je hier nog een aantal handige tips met betrekking tot een deurkozijn plaatsen.

Tip 1: Let op regelgeving

Wil je je buitendeur of deurkozijnen buiten het huis laten veranderen? Lees dan zeker de regels na. Je mag namelijk niet zomaar zaken buiten je woning veranderen. In sommige gemeenten geldt dit ook voor zaken in de tuin, zoals een schuur. Win dus ook zeker informatie in bij je gemeente.

Tip 2: Kies voor certificering en keurmerken

Deurkozijnen en deuren hebben keurmerken. De keurmerken die je nieuwe deuren en deurkozijnen in ieder geval moeten hebben zijn het KOMO-keurmerk en een CE-markering. Kies je voor houten deurkozijnen? Zorg er dan voor dat de deurkozijnen een FSC-certificering hebben. Dit is belangrijk omdat je zo zeker weet dat het hout op een duurzame en milieuvriendelijke manier gewonnen is. Voor iedere gekapte boom wordt namelijk een nieuwe boom geplaatst.

Tip 3: houd rekening in je budget met extra’s

Houd ook rekening met extra zaken die bij je nieuwe deuren en deurkozijnen komen kijken. Denk dan aan sloten, glas, ventilatieroosters, inbraakstrips en speciale sloten voor de voordeur. Veel huiseigenaren vergeten dit, terwijl een goede afwerking zorgt voor een betere bescherming tegen inbraak en een betere isolatie. Met het gebruik van duurzame en stevige materialen, zoals inbraakstrips, dubbelglas en goede sloten doe je bovendien langer met je nieuwe deuren en kozijnen, bespaar je op je energiekosten en bescherm je je woning tegen inbraak.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden