Vind de beste kozijnen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Kozijnen Goedkope kozijnen

Goedkope kozijnen

Je wilt natuurlijk het liefst zo min mogelijk betalen voor je nieuwe kozijnen. Benieuwd naar hoe je goedkope kozijnen koopt van een uitstekende kwaliteit? Lees dan snel verder.

Kozijnen prijzen

Het belangrijkste in je zoektocht naar goedkope kozijnen is het kiezen van het soort materiaal van je kozijnen. Kunststof kozijnen worden het meest verkocht in Nederland en zijn relatief ook het best geprijsd. Bekijk onderstaand prijzenoverzicht voor de gemiddelde prijzen van kozijnen.

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs, incl. montage, HR++ glas en btw
Kunststof kozijn1 m²€ 700 - € 800
Houten kozijn1 m²€ 750 - € 900
Aluminium kozijn1 m²€ 800 - € 950

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Zoals je ziet zijn kunststof kozijnen de goedkoopste keuze. Gemiddeld zijn kunststof kozijnen 15% – 20% goedkoper dan kozijnen van hout of aluminium. Bekijk voor uitgebreide kozijnen prijsinformatie de prijsgids: Kozijnen prijzen.

Goedkope kozijnen

Online goedkope kozijnen kopen of bij de vakspecialist?

Op internet zijn veel goedkope kozijnen te vinden tegen verleidelijk lage prijzen. Houdt er rekening mee dat op internet ook kozijnen verkocht worden van lage kwaliteit. Lage kwaliteit is zonde, kozijnen zijn een hele investering waar je het liefst de komende 50 jaar vanaf wilt zijn. De goedkoopste optie is dan ook om niet te besparen op kwaliteit. Start je zoektocht online zodat je weet wat de mogelijkheden en gemiddelde prijzen zijn. Zo versterk je je onderhandelingspositie. Wil je overgaan tot het kopen van goedkope kozijnen, laat je dan informeren door een specialist. Specialisten helpen je met hun jarenlange ervaring op het gebied van kozijnen tot de juiste beslissing te komen.

Tips voor het vinden van goedkope kozijnen

Om de beste deal te scoren bij het kopen van goedkope kozijnen hebben, lees je hier handige tips.

1. Kies voor kunststof kozijnen

Om te beginnen kies je voor het goedkoopste materiaal; kunststof. Kunststof kozijnen zijn ondanks hun lagere prijs van zeer goede kwaliteit, onderhoudsvriendelijk en een kunststof kozijn heeft een gemiddelde levensduur van 50 jaar. Kunststof kozijnen hoef je alleen af en toe schoon te maken. Je hebt dan ook geen extra kosten voor een schilderbeurt om de 5 jaar, wat wel het geval is bij houten kozijnen.

2. Let op de isolatiewaarde

Let bij het aanschaffen van goedkope kozijnen goed op de kwaliteit. Slechte kwaliteit kozijnen hebben een lage isolatiewaarde waardoor je stookkosten niet veel gaan dalen. Kies voor goedkope kozijnen die goed isoleren, zoals kunststof of hout, met HR++ glas, hierdoor kan je jaarlijks tot wel € 280 besparen op je stookkosten. Kortom, kozijnen met de laagste aanschafwaarde zijn niet altijd de voordeligste optie. Kijk ook naar de besparing die je kozijn je gaat opleveren, hierdoor ben je op de langere termijn vaak goedkoper uit.

3. Ga voor kwantumkorting

Zijn meerdere kozijnen in je woning aan vervanging toe? Of hebben je buren ook nieuwe kozijnen nodig? Door meerdere kozijnen tegelijk te laten plaatsen bieden veel vakspecialisten je een aantrekkelijke korting aan. Daarnaast bespaar je op de voorrijkosten als je alles in één keer laat doen of samen met je buren.

De voordelen van nieuwe goedkope kozijnen

Het aanschaffen van nieuwe goedkope kozijnen brengt een hoop voordelen met zich mee. Naast dat het zorgt voor een nette uitstraling van je woning hebben nieuwe kozijnen de volgende voordelen:

  • lagere energierekening door de verbeterde isolerende werking;
  • minder kans op inbraken doordat de kozijnen stevig zijn;
  • weinig omkijken naar je kozijnen (bij kunststof kozijnen);
  • minder geluidsoverlast omdat alles naadloos weer op elkaar aansluit.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden