1 miljoen projecten verricht

De beste kozijnen deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Kozijnen > Goedkope kozijnen

Goedkope kozijnen

Je wilt natuurlijk het liefst zo min mogelijk betalen voor je nieuwe kozijnen. Benieuwd naar hoe je goedkope kozijnen koopt van een uitstekende kwaliteit? Lees dan snel verder.

Kozijnen prijzen

Het belangrijkste in je zoektocht naar goedkope kozijnen is het kiezen van het soort materiaal van je kozijnen. Kunststof kozijnen worden het meest verkocht in Nederland. Bekijk onderstaand prijzenoverzicht voor de gemiddelde prijzen van kozijnen.

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs, incl. montage, HR++ glas en btw
Kunststof kozijn1 m²€ 700 - € 800
Houten kozijn1 m²€ 750 - € 900
Aluminium kozijn1 m²€ 800 - € 950
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Zoals je ziet zijn kunststof kozijnen de goedkoopste keuze. Gemiddeld zijn kunststof kozijnen 15% – 20% goedkoper dan kozijnen van hout of aluminium. Bekijk voor uitgebreide kozijnen prijsinformatie de prijsgids: Kozijnen prijzen.

kozijnen prijzen

Online goedkope kozijnen kopen of bij de specialist?

Op internet zijn veel kozijnen te vinden tegen verleidelijk lage prijzen. Houdt er rekening mee dat op internet ook kozijnen verkocht worden van slechte kwaliteit. Slechte kwaliteit is zonde, kozijnen zijn een hele investering waar je het liefst de komende 50 jaar vanaf wilt zijn. De goedkoopste optie is dan ook om niet te besparen op kwaliteit. Start je zoektocht online zodat je weet wat de mogelijkheden en gemiddelde prijzen zijn. Zo versterk je je onderhandelingspositie. Wil je overgaan tot het kopen van goedkope kozijnen, laat je dan informeren door een specialist. Specialisten helpen je met hun jarenlange ervaring op het gebied van kozijnen tot de juiste beslissing te komen.

Tips voor het vinden van goedkope kozijnen

Om de beste deal te scoren bij het kopen van goedkope kozijnen hebben wij 3 tips voor je op een rij gezet:

1. Kies voor kunststof kozijnen
Om te beginnen kies je voor het goedkoopste materiaal; kunststof. Kunststof kozijnen zijn ondanks hun lagere prijs van zeer goede kwaliteit, onderhoudsvriendelijk en een kunststof kozijn heeft een gemiddelde levensduur van 50 jaar. Kunststof kozijnen hoef je alleen af en toe schoon te maken. Je hebt dan ook geen extra kosten voor een schilderbeurt om de 5 jaar, wat wel het geval is bij houten kozijnen.

2. Let op de isolatiewaarde
Let bij het aanschaffen van goedkope kozijnen goed op de kwaliteit. Slechte kwaliteit kozijnen hebben een lage isolatiewaarde waardoor je stookkosten niet veel gaan dalen. Kies voor goedkope kozijnen die goed isoleren, zoals kunststof of hout, met HR++ glas, hierdoor kan je jaarlijks tot wel € 280 besparen op je stookkosten. Kortom, kozijnen met de laagste aanschafwaarde zijn niet altijd de voordeligste optie. Kijk ook naar de besparing die je kozijn je gaat opleveren, hierdoor ben je op de langere termijn vaak goedkoper uit.

3. Ga voor kwantumkorting
Zijn er meerdere kozijnen in je woning aan vervanging toe? Of hebben je buren ook nieuwe kozijnen nodig? Door meerdere kozijnen tegelijk te laten plaatsen bieden veel specialisten je een aantrekkelijke korting aan. Daarnaast bespaar je op de voorrijkosten als je alles in één keer laat doen of samen met je buren.

De voordelen van nieuwe goedkope kozijnen

Het aanschaffen van nieuwe kozijnen brengt een hoop voordelen met zich mee. Naast dat het zorgt voor een nette uitstraling van je woning hebben nieuwe kozijnen de volgende voordelen:

  • lagere energierekening door de verbeterde isolerende werking;
  • minder kans op inbraken doordat de kozijnen stevig zijn;
  • weinig omkijken naar je kozijnen (bij kunststof kozijnen);
  • minder geluidsoverlast omdat alles naadloos weer op elkaar aansluit.

Eenvoudig prijzen van kozijnen in huis ontvangen

Offertes aanvragenDe meest effectieve manier om goedkope kozijnen te vinden is door meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Wist je dat door concurrentie het prijsverschil tussen specialisten tot wel 40% uiteen kan lopen? Vraag bij ons tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes aan van kozijnspecialisten in jouw omgeving. Binnen 2 werkdagen heb je de offertes in huis, start je met vergelijken en zie je snel welke specialist je de beste deal biedt.