Vergelijk kozijnen offertes
Vind dé kozijnen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Kozijnen Goedkope kozijnen

Goedkope kozijnen

Je wilt natuurlijk het liefst goedkope kozijnen van de beste kwaliteit. Het materiaal, type glas en de extra opties die je neemt beïnvloeden de prijs, maar ook de kwaliteit van de kozijnen. Zo zijn de kunststof kozijnen meestal het goedkoopst. Benieuwd hoe je goedkope kozijnen koopt van uitstekende kwaliteit? In dit artikel lees je alles over de kosten, mogelijkheden en bespaartips.

Inhoudsopgave

Wat kosten goedkope kozijnen?

Het belangrijkste in je zoektocht naar een goedkoop soort kozijn is het kiezen van het materiaal. Bekijk onderstaand prijzenoverzicht voor de gemiddelde prijzen per materiaal.

Soort kozijnGemiddelde prijzen per m²
(incl. montage en HR++ glas)
Kunststof kozijn€ 750 – € 1.000 per m²
Houten kozijn€ 850 – € 1.200 m²
Aluminium kozijn€ 850 – € 1.100 m²
Stalen kozijn€ 900 – € 1.300 m²

Goedkope kunststof kozijnen

De goedkoopste optie is kunststof kozijnen plaatsen of kunststof renovatie kozijnen plaatsen. Kunststof is namelijk goedkoper materiaal dan bijvoorbeeld hout of aluminium. Verder zijn kunststof kozijnen eenvoudig te onderhouden, af en toe afnemen is voldoende. Tot slot is het ook mogelijk om je kunststof kozijnen te wrappen als je de kozijnen op een goedkope manier een ander uiterlijk wil geven.

Is er subsidie beschikbaar voor goedkope kozijnen?

Wanneer je goedkope kozijnen koopt kun je in aanmerking komen voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) van de overheid. Je kunt tot wel 15% van de kosten terugkrijgen als subsidie. Wanneer je dit combineert met een tweede maatregel zoals isolerend glas, kun je zelfs 30% van de kosten terugkrijgen. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden.

Je moet minimaal 8 m² aan glas vervangen. Het aantal m² vervangende glas en kozijnen tel je bij elkaar op. Hiervan kun je maximaal 45 m² terugkrijgen als subsidie. Ook voor de isolatiewaarde van het glas gelden bepaalde eisen. Kies je voor HR++ glas dan mag de U-waarde niet hoger zijn dan 1,5 W/m2K. In het geval van triple glas mag de U-waarde niet hoger zijn dan 0,7 W/m2K.

Daarnaast moet de montage volledig door een vakspecialist gedaan zijn. Wanneer je het zelf doet kom je niet meer in aanmerking voor de subsidie. Kijk voor de overige voorwaarden op de website van de Rijksoverheid.

Goedkope kozijnen

Tips voor het vinden van goedkope kozijnen

Homedeal geeft je een aantal tips om het kopen van goedkope kozijnen met een uitstekende kwaliteit makkelijker te maken. Lees hier waar je op kunt letten om tot een goede beslissing te komen.

Let op de keurmerken

Let bij het aanschaffen van goedkope kozijnen goed op de keurmerken, want deze garanderen kwaliteit. Een aantal keurmerken waar je naar zou kunnen kijken zijn:

  • KOMO-keurmerk: dit keurmerk garandeert dat de kozijnen vakkundig geplaatst worden en van een goede kwaliteit zijn.
  • Politiekeurmerk Veilig Wonen: het kozijn is getest op inbraakwerendheid.
  • VKG keurmerk: dit keurmerk geldt specifiek voor kunststof kozijnen en garandeert dat deze duurzaam en van een goede kwaliteit zijn.

Ga voor kwantumkorting

Zijn meerdere kozijnen in je woning aan vervanging toe? Of hebben je buren ook nieuwe kozijnen nodig? Door meerdere kozijnen tegelijk te laten plaatsen bieden veel vakspecialisten je een aantrekkelijke korting aan. Daarnaast bespaar je op de voorrijkosten als je alles in één keer laat doen of samen met je buren.

Vergelijk kozijnen offertes

Om verzekerd te zijn van goedkope kozijnen raden we je aan om meerdere offertes aan te vragen. Leg de kozijnen offertes van de vakspecialisten naast elkaar en vergelijk de offertes op basis van de prijs, garanties en keurmerken. Kies vervolgens de kozijnen specialist die het beste bij jouw project past.

Houd het simpel

Als je op zoek bent naar manieren om kosten te besparen bij het kiezen van nieuwe kozijnen, is het vaak verstandig om de keuze voor de kozijnenkleur en -stijl simpel te houden. Het overwegen van welke kleur kozijnen geschikt is voor zowel binnen als buiten, en of de kozijnen lichter of donkerder moeten zijn dan de muur, kan een ingewikkeld proces zijn met talloze opties. Door te kiezen voor een eenvoudige en tijdloze kleur die goed past bij zowel het interieur als exterieur van je woning, kun je niet alleen kosten besparen op het gebied van materiaal- en verfkeuze, maar ook op lange termijn.

Een eenvoudigere kleurkeuze kan resulteren in een breder aanbod aan beschikbare kozijnen, waardoor je mogelijk een betere prijs-kwaliteitverhouding kunt krijgen. Bovendien hoef je bij een simpelere kleurkeuze minder rekening te houden met trends en kun je de kozijnen gemakkelijker aanpassen aan veranderingen in je interieur of exterieur zonder grote renovaties.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de goedkoopste kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn de goedkoopste kozijnen. Gemiddeld kosten deze kozijnen tussen de € 15.000 en € 20.000 voor het vernieuwen van een heel rijtjeshuis. Vraag direct vrijblijvende offertes aan.

Wat is goedkoper: kunststof of aluminium kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn goedkoper dan aluminium kozijnen. Kunststof kozijn prijzen zijn gemiddeld € 15.000 tot € 20.000 voor het vernieuwen van een volledig rijtjeshuis, inclusief montage en HR++ glas. Aluminium kozijnen. Voor aluminium kozijnen prijzen ben je tussen de € 18.000 en € 22.000 kwijt.

Wat is goedkoper: houten of kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn goedkoper dan houten kozijnen. Bij een gemiddeld rijtjeshuis zul je ongeveer € 17.000 tot € 24.000 kwijt zijn voor houten kozijnen, en 15.000 tot € 20.000 voor kunststof kozijnen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden