Vergelijk kozijnen offertes
Vind dé kozijnen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Inspiratie Kozijn wrappen: geef je kozijnen een nieuwe uitstraling

Kozijn wrappen: geef je kozijnen een nieuwe uitstraling

Wil je jouw aluminium of kunststof kozijnen een nieuwe uitstraling geven? Kies dan voor kozijn wrappen, een snelle en eigentijdse methode om ze te transformeren. Bij vervaging, krassen of andere beschadigingen is een aluminium of kunststof kozijn wrappen aantrekkelijk. Ontdek wat het inhoudt en welke voordelen het biedt. Wij geven je alle informatie die je nodig hebt.

Wat is een kozijn wrappen?

Kozijn wrappen, ook wel bekend als foliëren, is een methode waarbij kunststof en aluminium kozijnen worden voorzien van een zelfklevend folie. Dit folie wordt aangebracht op het oppervlak van de kozijnen, waardoor ze als het ware worden ingepakt. Niet alle soorten kozijnen kunnen worden gewrapt, alleen kozijnen gemaakt van aluminium en kunststof lenen zich hiervoor. Naast aluminium en kunststof kozijnen wrappen kun je wel andere elementen, zoals gevelelementen, wrappen.

Wanneer aluminium of kunststof kozijnen wrappen?

Er zijn een aantal redenen waarom je voor het wrappen van een aluminium of kunststof kozijn kunt kiezen. Bekijk de voornaamste redenen hieronder: 

Bij beschadigingen of veroudering

Zowel kunststof als aluminium kozijnen kunnen na verloop van tijd tekenen van veroudering vertonen. Kunststof kozijnen zijn van nature duurzaam en vereisen weinig onderhoud, maar blootstelling aan zon en regen kan na verloop van tijd resulteren in verkleuring, bladderen of bubbels onder het oppervlak. Als de folielaag van de kunststof kozijnen beschadigd raakt of verweerd is, hoef je niet de hele kozijnen te vervangen. Met een nieuwe wrapping kunnen je kozijnen weer een frisse uitstraling krijgen en er als nieuw uitzien.

Ook aluminium kozijnen kunnen in de loop der tijd sporen van slijtage vertonen. Hoewel ze van nature robuust en corrosiebestendig zijn, kunnen ze na verloop van tijd hun oorspronkelijke glans verliezen of kleine beschadigingen vertonen. In dergelijke gevallen kan het wrappen van aluminium kozijnen ook een uitstekende optie zijn om ze nieuw leven in te blazen en hun uiterlijk te verbeteren.

Een nieuwe look

Kunststof en aluminium kozijnen hebben een lange levensduur, wat voordelig is vanwege de kosten van het vervangen ervan. Echter, door de veranderende trends wil je na verloop van tijd misschien de kleur of uitstraling van je kozijnen aanpassen, terwijl ze nog in goede staat verkeren. Wil je je huis een nieuwe look geven? Kies dan voor het wrappen van aluminium of kunststof kozijnen. Het is een betaalbare oplossing om ze te vernieuwen zonder volledige vervanging, met keuze uit verschillende afwerkingen en kleuren.

De voordelen van het wrappen van kozijnen

Kozijn wrappen heeft veel voordelen. Bekijk ze hieronder: 

  1. Breed scala aan kleuren en afwerkingen: het gebruikte folie is verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, zowel mat als glanzend, en biedt speciale looks, waardoor je veel keuzemogelijkheden hebt om het exterieur van je huis een geheel nieuwe uitstraling te geven.
  2. Kostenbesparend: het wrappen van kozijnen is goedkoper dan het plaatsen van nieuwe kozijnen.
  3. Duurzaam en bestendig: het folie is stoot- en krasvast en kan de verschillende weersomstandigheden weerstaan, waardoor het langdurige bescherming biedt.
  4. Milieuvriendelijk: het wrappen van kunststof kozijnen is een milieuvriendelijke optie omdat je eenvoudig een folielaag aan je bestaande kozijnen toevoegt, waardoor er geen afval ontstaat en er geen nieuwe kozijnen geproduceerd hoeven te worden.
  5. Gemakkelijk te verwijderen en opnieuw te wrappen: als de wrap na verloop van tijd oud wordt, kan deze eenvoudig worden verwijderd, waardoor de kozijnen opnieuw kunnen worden gewrapt voor een frisse uitstraling.

Wat is beter: wrappen of verven?

Hoewel het mogelijk is om kunststof en aluminium kozijnen te verven, heeft kozijn wrappen vele voordelen ten opzichte van verven. Hieronder zetten we ze voor je op een rij:

  • Kozijnen wrappen kost minder tijd en moeite dan kozijnen verven. 
  • Het wrappen van een kozijn is over het algemeen goedkoper dan het schilderen ervan. De arbeidskosten van een kozijnspecialist variëren gemiddeld tussen € 30 en € 50 per uur. Omdat het wrappen minder tijd in beslag neemt dan het schilderen, liggen de arbeidskosten van het wrappen vaak lager.
  • Een gewrapt kozijn hoeft niet te drogen en kan direct na het aanbrengen bestand zijn tegen stof en regen.
  • Folie blijft langer mooi dan verf. Een verflaag op kunststof kozijnen moet elke vijf of zes jaar worden bijgewerkt, terwijl folie tien tot 15 jaar meegaat.

Wanneer nieuwe kozijnen kopen?

Hoewel kozijn wrappen een goedkope, gemakkelijke en duurzame oplossing is, is het soms beter om nieuwe kozijnen te kopen. Als je kozijnen erg oud of zwaar beschadigd zijn en een kozijn reparatie niet meer rendabel is, is het beter om ze te vervangen. Als je oude kozijnen hebt, is het mogelijk dat het glas niet goed isoleert. Wil je de isolatiewaarde van je woning verbeteren, dan is het vervangen van zowel de kozijnen als de ramen de beste keuze.

Wat kost het wrappen van aluminium of kunststof kozijnen?

Voor mensen die op zoek zijn naar goedkope kozijnen, kan kozijn wrappen een kosteneffectief alternatief zijn. Als je de kozijnen kosten gaat berekenen van de kozijnfolie, kom je ongeveer uit op € 8 tot € 15 per m². De exacte prijs hangt af van verschillende factoren, zoals de gekozen kleur en afwerking, evenals het merk folie dat wordt gebruikt. Bovendien zijn er ook montagekosten, maar omdat het wrappen van een kozijn weinig tijd in beslag neemt, zijn deze kosten over het algemeen lager dan bij andere werkzaamheden.

Een belangrijke factor om te overwegen is het type folie dat je wilt gebruiken. Folie met een matte, zijdeglans of hoogglans afwerking is relatief goedkoop. Er zijn echter ook andere opties beschikbaar, zoals een houtnerf wrap voor een houtlook of een metalen wrap. Wraps met speciale afwerkingen zijn iets duurder. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen van kozijnfolie in de verschillende soorten afwerkingen.

Soort kozijnfolie en uurloonGemiddelde prijs (incl. btw)
Folie in RAL kleur - mat€ 8 - 10 per m²
Folie in RAL kleur - glanzend€ 8 - 10 per m²
Folie met houtlook afwerking€ 10 - € 15 per m²
Folie met metaallook afwerking€ 10 - € 15 per m²
Uurloon vakspecialist€ 30 - € 50 per uur

Als je geïnteresseerd bent in de exacte kozijnen prijzen, is het raadzaam om contact op te nemen met een vakspecialist die kozijn wrappen aanbiedt. Zij kunnen je voorzien van gedetailleerde informatie en een nauwkeurige prijsopgave op basis van jouw specifieke situatie en wensen. Je komt gemakkelijk met vakspecialisten in contact door gratis en vrijblijvend een kozijn offerte aan te vragen. 

Is wrappen de oplossing voor jou?

Ben je op zoek naar een oplossing om de uitstraling van je kozijnen aan te passen? Soms kan je van gedachten veranderen over de gewenste kleur van je kozijnen in vergelijking met de muur. Wil je jouw kozijnen lichter of donkerder maken dan de muur? Of ben je aan het overwegen welke kleur kozijnen het beste past bij zowel het interieur als het exterieur van je huis? In dat geval biedt kozijn wrappen de perfecte oplossing om je kozijnen op maat aan te passen, terwijl je tegelijkertijd het onderhoud van je kozijnen minimaliseert.

Je maakt de kozijnen volledig naar wens

Bij het vergelijken van kozijnen is het essentieel om aandacht te besteden aan de kleur van zowel je kozijnen binnen als buiten. Deze kleurkeuze is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder je persoonlijke voorkeuren, de stijl van je woning en de gewenste sfeer die je wilt creëren. Het is daarom verstandig om advies in te winnen bij een ervaren vakspecialist die gespecialiseerd is in het wrappen van kozijnen. Een vakspecialist kan je begeleiden bij het vergelijken van diverse kleuropties en je voorzien van professioneel advies dat is afgestemd op jouw specifieke situatie en wensen. Op die manier kun je de juiste kleurkeuze maken die perfect past bij de uitstraling en stijl van je woning.

Je minimaliseert het onderhoud

Naast het esthetische aspect biedt kozijn wrappen nog een ander voordeel: het minimaliseert het onderhoud van je kozijnen. Door de kozijnen te wrappen met hoogwaardig folie, creëer je een beschermende laag die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Hierdoor hoef je je minder zorgen te maken over het regelmatig schilderen of onderhouden van je kozijnen, wat kosten en inspanningen kan besparen.

Neem gratis en vrijblijvend contact op met een vakspecialist op het gebied van kozijn wrappen om de mogelijkheden en de kosten te bespreken. 

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden