1 miljoen projecten verricht

De beste kozijnen deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Kozijnen > Kozijnen op maat

Kozijnen op maat

Elk huis is anders, dit geldt ook voor de kozijnen. Wil jij jouw kozijnen laten vervangen? Dan is de kans heel groot dat je kozijnen op maat laat maken. Het voordeel hiervan is dat kozijnen op maat volledig naar jouw wens worden gemaakt.

Kozijnen op maat prijzen

De prijzen van kozijnen lopen ver uiteen, de aanbieders van maatwerk hanteren allemaal verschillende tarieven. Kijk in de tabel hieronder voor de richtlijnen.+

Soort kozijnOppervlakteGem. prijs, incl. btw, montage en HR++ glas
Kunststof kozijn1 m²
€ 700 - € 800
Houten kozijn1 m²
€ 750 - € 900
Aluminium kozijn1 m²
€ 800 - € 950
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

De materialen en glaswerk hebben ook een sterke invloed op de prijs.  Bekijk voor specifiekere prijzen de prijsgids: Kozijnen prijzen

kozijnen op maat

Kozijnen op maat

Kozijnen op maat laten maken brengt een aantal prettige voordelen met zich mee. Hieronder vind je de voordelen op een rij:

 • Kozijnen die precies aansluiten op jouw huis voorkomen isolatieproblemen.
 • Kwalitatieve kozijnen op maat laten maken gaan lang mee.
 • Je hoeft goede kozijnen maar 1 à 2 keer in je leven te laten vervangen.
 • De nieuwe kozijnen kunnen naar eigen smaak worden ontworpen
 • De waarde van jouw huis stijgt met nieuwe kozijnen.

Materiaal kozijnen

De materialen hebben een sterke invloed op de prijs van kozijnen. Zo zijn kunststof kozijnen voordelig in aanschaf en onderhoud en ben je met kozijnen wat duurder uit. De verschillende materialen hebben ook verschillende voor- en nadelen, de belangrijkste vind je hieronder.

MateriaalLevensduurMate van onderhoudStijl
Kunststof50 jaarWeinig onderhoudIn elk design leverbaar
Aluminium40 jaarWeinig onderhoudRobuust & modern
Hout40 tot 70 jaarVeel onderhoudAuthentiek & klassiek

Er moet natuurlijk ook nog glas in het kozijn worden geplaatst, het type glas is zeer bepalend voor de isolatie. Meer over de mogelijkheden voor het glas vind je in het artikel: Glas plaatsen

Garantie kozijnen op maat

Let op bij het kopen van kozijnen op maat dat er een garantietermijn in de offerte staat. Zo kom je de komende jaren niet voor onaangename verrassingen te staan. Zorg dat de garantie altijd op papier staat. Hieronder een aantal richtlijnen per onderdeel:

Onderdeelgemiddelde garantie
Kozijn10 tot 15 jaar
Beglazing10 jaar
Hang- en sluitwerk2 jaar

Er zijn worden vaak wel voorwaarden verbonden aan de garantie. Zo moeten de kozijnen zijn geplaatst door een specialist en moeten de kozijnen goed zijn onderhouden. Wanneer de leverancier ziet dat de kozijnen niet goed zijn geplaatst of onderhouden, dan zullen de kosten niet vergoed worden.

aluminium kozijnen

Kozijnen op maat kopen tips

Om ervoor te zorgen dat je goede kozijnen op maat bestelt is het belangrijk om te gaan voor kwaliteit. Hiervoor zijn een aantal keurmerken:

1. Kies voor een gerenommeerd merk

Omdat er veel aanbieders zijn van kozijnen op maat is het verstandig om voor een betrouwbaar merk te kiezen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Schüco
 • Veka
 • Deceuninck
 • Rehau
 • WERU
 • Profel

2. Controleer de keurmerken

Om er zeker van te zijn dat jij kozijnen op maat koopt die van hoge kwaliteit zijn, bieden keurmerken een goede houvast. Hieronder staan een aantal belangrijke keurmerken:

 • KOMO: KOMO staat voor kwaliteit van producten en is een belangrijk kwaliteitsmerk in de Nederlandse bouw. Draagt jouw kozijn het KOMO keurmerk dan weet je dat het kozijn uitvoerig getest is.
 • CE-markering: Een CE-markering staat voor hoogstaande kwaliteit op het gebied van waterdichtheid, luchtdoorlatendheid en windbestendigheid.
 • VKG: VKG staat voor Vereniging Kunststof Gevelindustrie. Als je kunststof kozijnen zijn voorzien van dit keurmerk ben je verzekerd van 10 jaar garantie.
 • FSC: FSC zet zich wereldwijd in voor duurzaam bosbeheer en laten voor iedere gekapte boom een nieuwe planten.

3. Hang -en sluitwerk

Je wilt het inbrekers natuurlijk zo moeilijk mogelijk maken. Goed hang- en sluitwerk is te herkennen aan het SKG-keurmerk, er zijn drie verschillende niveaus.

 • SKG1: 3 minuten vertraging bij inbraak
 • SKG2: 5 minuten vertraging bij inbraak
 • SKG3: 10 minuten vertraging bij inbraak

In Nederland moet tegenwoordig hang- en sluitwerk minimaal beschikken over SKG2. Bekende merken zijn: Wink, Dr. Haun, GU en Roto.

Vind de beste prijs op maat

Offertes aanvragenJij wilt natuurlijk goede kozijnen op maat voor de beste prijs. De beste aanbieder spoor jij eenvoudig op. Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van kozijn specialisten uit jouw buurt. Binnen 48 uur heb jij voldoende prijsinformatie in huis om goed te kunnen vergelijken. Door meerdere offertes op te vragen creëer je een sterke onderhandelingspositie en bespaar je tot 40% op de kosten.