Vergelijk kozijnen offertes
Vind dé kozijnen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Kozijnen Aluminium kozijnen prijzen

Aluminium kozijnen prijzen

Minimale kosten
€ 900
Gemiddelde kosten
€ 2.500
Maximale kosten
€ 5.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.100 - € 3.500

Ben je van plan aluminium kozijnen aan te schaffen, maar wil je eerst meer weten over de mogelijkheden en prijzen? In dit artikel vind je alles over de verschillende keuzes en bijbehorende kosten.

Wat kosten een aluminium kozijnen?

Aluminium kozijnen prijzen liggen bij het volledig vernieuwen van een rijtjeshuis gemiddeld gezien rond de € 18.000 – € 22.000, inclusief montage en HR++ glas. Aluminium kozijnen kosten gemiddeld € 900 tot € 1.100 per m². De prijs wordt bepaald door het formaat van de kozijnen, het type glas en het aantal ramen en deuren. Daarnaast kun je ook nog extra’s toevoegen zoals een ventilatierooster of een hor. Bekijk onderstaand overzicht voor een indicatie van de verschillende prijzen.

ProjectGemiddelde prijzen
Vast raam (150 cm x 100 cm) € 1.250 - € 1.650
Draai/kiepraam (150 cm x 100 cm) € 1.500 - € 1.900
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
aluminium kozijnen

Prijsvoorbeelden kosten aluminium kozijnen

De verschillende prijzen worden toegelicht aan de hand van twee prijsvoorbeelden.

Oude kozijn vervangen

Je wilt nieuwe kozijnen plaatsen, omdat de oude kozijnen aan vervanging toe zijn. Je vervangt je houten kozijnen voor aluminium kozijnen en laat ze plaatsen door een vakspecialist. Kies je voor een draai/kiepraam (150 x 100) dan betaal je ongeveer € 1.500 – € 1.900 per kozijn.

Nieuw kozijn met ventilatierooster

Je besluit om een nieuw kozijn aan te schaffen met een groot ventilatierooster. Wanneer je kiest voor een vast raam (150 x 100 cm) ben je gemiddeld € 1.250 tot € 1.650 kwijt. Daar bovenop komen de kosten van een groot ventilatierooster, ongeveer € 60. In totaal betaal je dan ongeveer € 1.310 tot € 1.710.

Is er subsidie voor aluminium kozijnen?

Het is mogelijk om subsidie te krijgen voor kozijnen als je ook je huidige glas vervangt door HR++ glas of triple glas. Het totaal aantal m² te vervangen glas moet minimaal 8 m² zijn. Het aantal m² kozijnen kun je bij het glas optellen. Je kunt voor maximaal 45 m² subsidie ontvangen.

Er gelden wel bepaalde eisen voor de U-waarde van het gekozen glas. De U-waarde geeft de isolatiewaarde van het glas aan. Hoe lager de waarde, des te beter de isolatie.
Bij HR++ glas geldt een U-waarde ten hoogste van 1,2W/m2K en bij triple glas is dit 0,7W/m2K.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet de installatie uitgevoerd worden door een vakspecialist, moeten minimaal twee isolatiemaatregelen uitgevoerd worden en moet de subsidie binnen 12 maanden na uitvoering aangevraagd worden.

Voor meer informatie over de voorwaarden en de subsidiebedragen kun je de website van de Rijksoverheid raadplegen.

Waaruit bestaat de aluminium kozijnen prijs?

Kostenoverzicht Aluminium kozijnen prijzen

Welke keuzes beïnvloeden de aluminium kozijnen prijzen?

Wil je nieuwe kozijnen kopen of moeten je huidige kozijnen vervangen worden? De onderstaande keuzes hebben invloed op de totale prijs. Kijk hieronder naar de verschillende mogelijkheden voor aluminium kozijnen.

Het type raam

Er zijn verschillende type ramen en elke soort heeft weer een andere prijs.. Bekijk hieronder de kenmerken van de verschillende type ramen.

Vast raam

Een vast raam is een kozijn, die je niet kunt openen. Dit is de goedkoopste optie, want dit zijn standaard kozijnen en vereisen geen moeilijke installatie.

Draai/ kiepraam

Bij dit kozijn is het mogelijk het raam in één richting naar binnen te openen of te laten kiepen. Hierbij is het eventueel nog mogelijk een combinatie te maken van een vast raam met een gedeelte dat open kan. De draai- kiepramen zijn duurder dan de vaste ramen in verband met de moeilijkere constructie.

Het type glas

Koop je een kozijn, dan laat je er ook gelijk glas in zetten. Er zijn verschillende soorten glas waar je uit kunt kiezen. Hoe beter de isolatie, hoe meer je kunt besparen op de energierekening.

Glas soortIsolatieGemiddelde prijzen
Standaard dubbel glasMatig€ 70 - € 100 per m²
HR+ glasVoldoende€ 110 - € 130 per m²
HR++ glasGoed€ 130 - € 150 per m²
HR+++ glasUitstekend€ 170 - € 190 per m²

Extra mogelijkheden

Bij het laten plaatsen van nieuwe aluminium kozijnen heb je ook de keuze voor extra mogelijkheden zoals een ventilatierooster of een hor. Ventilatieroosters zorgen ervoor dat er frisse lucht in je huis komt. Deze lucht is droger dan de lucht in een afgesloten ruimte, waardoor de kans op schimmels in huis drastisch vermindert. Je kunt daarnaast ook een hor aanschaffen om insecten buiten te houden. Bekijk onderstaand overzicht voor een indicatie van de verschillende mogelijkheden en prijzen.

Extra optieGemiddelde prijzenVoordeel
VentilatieroostersKlein - €15
Groot - €60
Droge lucht in huis, verminder kans op schimmels en rot
Hor (60x60 cm)€65 - €90Houd ongewenste insecten buiten
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een aluminium kozijn per m²?

Aluminium kozijnen kosten gemiddeld tussen de € 900 en € 1.100 per m². De kosten worden mede bepaald door het formaat van de kozijnen, het type glas en het aantal ramen en deuren. Wil je de exacte kosten weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Zijn houten of aluminium kozijnen duurder?

Houten kozijnen zijn over het algemeen net wat duurder dan aluminium kozijnen, al liggen de prijzen dicht op elkaar. Voor aluminium kozijnen ben je gemiddeld tussen de € 850 en € 1.100 kwijt per m². Houten kozijnen kosten je gemiddeld tussen de € 850 en € 1.200 per m². Vergelijk verschillende materialen voor kozijnen.

Wat is de levensduur van aluminium kozijnen?

Aluminium kozijnen hebben een levensduur van ongeveer 40 jaar. Ter vergelijking: kunststof kozijnen gaan ongeveer 50 jaar mee en houten kozijnen 40 tot 70 jaar. 

Homedeal Bespaartips

Vraag offertes aan

Vraag kozijnen offertes aan zodat je vakspecialisten met elkaar kunt vergelijken en de prijs kunt kiezen die bij jou past.

Kies voor isolerend glas

Het meest besparen op de energiekosten doe je niet alleen met nieuwe kozijnen, maar vooral met het glas dat je er in laat zetten. Hoe lager de isolatiewaarde van het glas, hoe meer je kunt besparen op je energierekening.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden