Vind de beste kozijnen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Kozijnen Aluminium kozijnen prijzen

Aluminium kozijnen prijzen

Minimale kosten
€ 210
Gemiddelde kosten
€ 1.745
Maximale kosten
€ 4.460
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.430 - € 2.060

Ben je van plan aluminium kozijnen aan te schaffen, maar wil je eerst meer weten over de mogelijkheden en prijzen? Zoek dan niet verder, want hier vind je allen informatie die je nodig hebt in een overzichtelijk artikel.

Wat kost een aluminium kozijn?

De kosten voor het laten plaatsen van een aluminium kozijn (1m x 1m) zijn gemiddeld € 800 per m1, inclusief hr++ glas. Uiteraard heb je ook de keuze uit andere formaten en glassoorten, dit doet de prijs dalen of stijgen. Bekijk onderstaand wat de gemiddelde aluminium kozijnen prijzen zijn per project:

ProjectGemiddelde prijzenVoordelen aluminium kozijnen
Vast raam (1x1m)€420 - €500Geen groot onderhoud nodig
Draai- kiepraam (1x1m)€630 - 700Zeer sterk en licht dus geschikt voor grote raamoppervlaktes
Deurkozijn (0,8x230m)€1.500 - €2.200Binnen en buitenkant kunnen verschillen van kleur, zopast het bij elk interieur

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

aluminium kozijnen

De prijzen en mogelijkheden van de soorten projecten worden toegelicht aan de hand van 3 verschillende situaties:

Goedkoopste

Wil je nieuwe aluminium kozijnen, maar wel relatief goedkope kozijnen? Kies dan voor een vast raam. Deze zijn het makkelijkste om te maken en te installeren, waardoor dit de goedkoopste optie is. Voor een vast raam van 1 bij 1 meter ligt de prijs tussen de € 420 en € 500.

Raam dat open of dicht kan

Wil je af en toe het raam open kunnen doen als het warm is? Kies dan voor een draai-kiepraam. Deze kan op 2 manieren geopend worden, namelijk via een kiepstand of door het raam open te draaien. Een draai-kiepraam van 1 m2 kost tussen de € 630 en € 700.

Deurkozijn vervangen

Wil je een nieuw deurkozijn, maar wil je ook weinig onderhoud en een kozijn op maat dat past bij zowel het exterieur als het interieur van je huis? Kies dan voor een aluminium deurkozijn. Hierbij heb je de keuze voor een bijpassende kleur aan de binnen- en aan de buitenkant. Een aluminium deurkozijn kost zo’n € 1.500 tot € 2.200.

Waaruit bestaat de aluminium kozijnen prijs?

Kostenoverzicht Aluminium kozijnen prijzen

Aluminium kozijnen prijzen zijn opgebouwd uit verschillende soorten kosten. Deze kosten zijn:

  • Arbeidskosten: de arbeidskosten van een kozijnspecialist zijn tussen de € 40 en € 70 euro per uur. Hierbij houdt de vakspecialist rekening met de tijd die hij besteedt aan het plaatsen van je kozijnen. Wil je hierop besparen? Vraag dan via Homedeal meerdere kozijnen offertes aan en vergelijk de tarieven. Zo vindt je de beste deal.
  • Sloopkosten: De sloopkosten zijn kosten die gebaseerd zijn op de tijd die een kozijnspecialist kwijt is aan het verwijderen van het oude kozijn.
  • Materiaalkosten: de materiaalkosten zijn de kosten voor de kozijnen, eventueel inclusief glas. Je hebt zelf invloed op deze kosten door het maken van enkele prijsbepalende keuzes. De keuzes worden hieronder verder behandeld.

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Zijn je aluminium kozijnen aan vervanging toe en heb je de keuze gemaakt voor de aluminium kozijnen, dan hebben onderstaande keuzes op de totale prijs. Hierdoor kan je alvast een eerste kozijnen berekening maken.

Keuze 1: Welk soort kozijn?

Zoals eerder behandeld zijn er verschillende soorten aluminium kozijnen. Vergelijk de kozijnen opties:

  • Vast raam: Bij dit kozijn zit het raam vast. Het is niet mogelijk dit raam te openen. Dit is het goedkoopste, want dit zijn standaard kozijnen en vereisen geen moeilijke installatie. Een vast aluminium raamkozijn is verkrijgbaar vanaf € 420.
  • Draai- kiepraam: Bij dit kozijn is het mogelijk het raam open te draaien of via een kiepstand te openen. Hierbij is het eventueel nog mogelijk een combinatie te maken van een vast raam en een gedeelte dat open kan. De draai- kiepramen zijn duurder dan de vaste ramen in verband met de moeilijkere constructie. Deze kozijnen heb je al vanaf € 630.
  • Deur: Een deur heeft ook een kozijn nodig. Een aluminium kozijn is erg sterk waardoor ook zware deuren makkelijk in een aluminium kozijn passen. De prijs van een aluminium deurkozijn is vanaf € 1.500.

aluminium kozijnen buiten

Keuze 2: Welk soort glas?

Koop je een kozijn, dan wil je er waarschijnlijk ook gelijk glas in. Er zijn verschillende soorten glas waar je in dat geval uit kiest. Hoe beter de isolatie vergeleken met het huidige glas, hoe meer je bespaart op de energierekening:

Soort glasIsolatieGemiddelde prijzen
Standaard dubbel glasMatig€65 - €80 per m²
HR glasVoldoende€75 - €90 per m²
HR++ glasGoed€85 - €100 per m²
HR+++ glasUitstekend€100 - €130 per m²
Keuze 3: Wel of geen ventilatieroosters?

Bij het laten plaatsen van nieuwe aluminium kozijnen heb je ook de keuze voor ventilatieroosters. Ventilatieroosters zorgen ervoor dat er frisse lucht in je huis komt. Deze lucht is droger dan de lucht in een afgesloten ruimte. Je bespaart zo op de stookkosten, omdat droge lucht sneller warm wordt dan vochtige lucht. Daarnaast zorgt de droge lucht er ook voor dat de kans op schimmels in huis drastisch wordt verminderd. Kleine ventilatieroosters zijn er vanaf €15 en grote roosters vanaf €60.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal Bespaartips

Bied je hulp aan

De tijd die een vakspecialist bezig is met het project is ook bepalend voor de uiteindelijke prijs die je betaalt. Vraag eens of je hem kan helpen, bijvoorbeeld door materialen aan te geven of te helpen tillen. Dit bespaart de vakspecialist tijd en jou geld.

Sloop het oude kozijn zelf

Ben je een beetje handig? Sloop dan het oude kozijn zelf. Zorg wel dat het glas eerst verwijderd wordt door een vakspecialist met ervaring. Dit voorkomt ernstige ongelukken. Door het kozijn zelf te slopen zorg je ervoor dat de vakspecialist minder tijd kwijt is.

Kies voor HR++ glas

Het meest besparen op de stookkosten doe je niet alleen met nieuwe kozijnen, maar vooral met het glas dat je er in laat zetten. Kies voor HR++ glas. Dit glas is het meest isolerend van alle glassoorten. Hiermee bespaar je zo’n € 30 per m² per jaar.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden