Vergelijk kozijnen offertes
Vind dé kozijnen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Inspiratie Subsidie kunststof kozijnen 2024

Subsidie kunststof kozijnen 2024

Wil je subsidie aanvragen voor kunststof kozijnen? Ontdek welke subsidie voor kunststof kozijnen er beschikbaar is in 2024 en wat je moet weten over de regelingen. Kunststof kozijnen zijn duurzaam, gaan lang mee en hebben een isolerende werking, waardoor ze bijdragen aan de verduurzaming van je woning. In dit artikel geven we meer informatie over de beschikbare subsidie en alles wat je moet weten.

Welke subsidie voor kunststof kozijnen is er in 2024 beschikbaar?

Ben je van plan om binnenkort nieuwe kozijnen te laten plaatsen? Dan is het goed om te weten dat je kunt besparen op de aankoop door gebruik te maken van de beschikbare subsidie, genaamd de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Besparing (ISDE). De overheid verstrekt namelijk subsidie voor kunststof kozijnen met isolatieglas, zoals HR++ glas of triple glas. Hierbij geldt een maximum van 45 m² waarbij je de m² van de kozijnen optelt bij het glas.

Door deze subsidies te benutten, kun je niet alleen besparen op de aanschafkosten van de kunststof kozijnen en het isolatieglas, maar ook op de energiekosten dankzij de verbeterde isolatie van je woning. Ontdek hoe je optimaal kunt profiteren van de ISDE-subsidie in ons blog.

Hoe hoog is de kunststof kozijnen subsidie?

Je wilt natuurlijk ook weten hoe hoog de subsidie voor kunststof kozijnen in 2024 dan precies is en wat je kunststof kozijnen gaan kosten. Je krijgt een subsidie op basis van de totale investeringskosten. Let wel: dit zijn de algemene bedragen, maar de uiteindelijke subsidie is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Op de website van de Rijksoverheid kun je een indicatie krijgen van de subsidiebedragen per isolatiemaatregel

Wanneer kom je in aanmerking voor de subsidie?

Helaas komt niet zomaar iedereen in aanmerking voor de subsidie. Er zijn namelijk verschillende voorwaarden aan verbonden. Je hebt in de eerste plaats algemene voorwaarden. Die gelden voor alle subsidieaanvragen via ISDE. Daarnaast heb je ook specifieke voorwaarden per type subsidie. We zullen eerst de algemene voorwaarden bespreken en daarna gaan we dieper in op de subsidie kunststof kozijnen.

Algemene voorwaarden

Je kunt geen subsidie voor kunststof kozijnen in 2024 aanvragen wanneer je het woonoppervlakte gaat vergroten. Denk bijvoorbeeld aan verbouwingen, nieuwe verdiepingen en aanbouw.

Ook de nieuwste woningen komen niet in aanmerking voor de subsidieregeling. Je krijgt namelijk alleen subsidie voor woningen die voor 2019 gebouwd zijn. Daarnaast krijg je ook geen subsidie wanneer je zelf de werkzaamheden uitvoert. Kozijnen plaatsen is namelijk redelijk ingewikkeld en om die reden moet je het door een erkend bouwbedrijf laten doen. Dit moet je ook kunnen aantonen, want anders krijg je ook geen subsidie voor kunststof kozijnen.

Specifieke voorwaarden voor het isolatieglas

Daarnaast zijn er ook nog specifieke voorwaarden voor de glasisolatie, bijvoorbeeld omtrent de maximale isolatiewaarde en het minimale geïsoleerde oppervlak. Bekijk alle voorwaarden op de website van de Rijksoverheid

Hoe kun je de subsidie kunststof kozijnen 2024 aanvragen?

Denk je in aanmerking te komen voor de subsidie? Dan moet je eerst nog het aanvraagproces doorlopen. We zullen de verschillende stappen die je moet doorlopen behandelen.

Stap 1: oriënteren en keuzes maken

Lees allereerst de voorwaarden per maatregel goed door. Kom je in aanmerking voor kunststof kozijnen subsidie? Dan kun je doorgaan naar de volgende stap.

Stap 2: meldcode zoeken

Er is een speciale lijst met meldcodes. Bij de meldcodes horen verschillende tabellen met informatie. Denk aan specifieke merken, producttypen en categorieën. Ook het subsidiebedrag wordt duidelijk aangegeven in de tabel. Onderzoek eerst welke specifieke maatregel je wilt nemen en kijk daarna of die op de lijst staat. Staat de meldcode niet op de lijst? Dan hoeft dit nog niet te betekenen dat je niet in aanmerking komt voor subsidie. Je kunt dan een omschrijving van de maatregel opsturen. De melding wordt vervolgens beoordeeld en dan wordt de aanvraag toegewezen of afgewezen.

Stap 3: de kozijnen kopen

Je hebt de meldcode gevonden en vervolgens kun je de maatregel aanschaffen. Voordat je de kunststof kozijnen koopt, is het allereerst verstandig om enkele voorbereidingen te treffen. In de eerste plaats is het belangrijk om goede afspraken met de vakspecialist te maken. Ze moeten de meldcode namelijk opnemen op de factuur en kozijnen offerte. Dan kun je bewijzen dat je er een extern bedrijf voor hebt ingeschakeld. Daarnaast is het belangrijk om duidelijke afspraken met de vakspecialist te maken.

Stap 4: het werk uit laten voeren

Veel mensen denken dat ze eerst kunststof kozijnen subsidie aan moeten vragen en daarna pas het werk uit kunnen voeren. Het tegendeel is echter waar. Je moet eerst de kunststof kozijnen laten plaatsen en daarna kun je de subsidie aanvragen. Vervolgens is het belangrijk om bewijs te verzamelen. Naast de offerte en de factuur heb je ook nog andere bewijsstukken nodig. Maak foto’s van de werkzaamheden en zorg ervoor dat bepaalde zaken zichtbaar zijn. Denk aan de naam, merk, soort isolatiemateriaal en de dikte van het materiaal.

Stap 5: de daadwerkelijke aanvraag van de kunststof kozijnen subsidie

Nu kun je de subsidie daadwerkelijk aanvragen. Je vraagt de subsidie via DigiD aan. De meeste mensen hebben al een DigiD, want je hebt dit systeem tegenwoordig voor verschillende regelingen met de overheid nodig. Je moet de bewijzen die je hebt vergaard meesturen met de aanvraag.

Schakel op tijd een vakspecialist in!

Wil jij graag in aanmerking komen voor de subsidie voor kunststof kozijnen, maar ben je nog op zoek naar een geschikte vakspecialist die de kunststof kozijnen voor je kan plaatsen? Via Homedeal kun je met één knop gratis en vrijblijvend kozijn offertes aanvragen van verschillende vakspecialisten. Zo vind je eenvoudig de beste prijs voor jouw project. 

Daarnaast kan de vakspecialist je ook nog helpen met eventuele vragen over het schoonmaken van de kunststof kozijnen of het onderhoud van de kunststof kozijnen

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden