Vergelijk zonnepanelen offertes
Vind dé zonnepanelen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonnepanelen Goedkope zonnepanelen

Goedkope zonnepanelen

Wil je goedkope zonnepanelen kopen? Zonnepanelen zijn een investering die je gemiddeld binnen 5 tot 8 jaar terugverdient. Met goedkope zonnepanelen hou je de investering relatief laag en bespaar je op je energierekening. Lees hier alle informatie over de prijzen, soorten goedkope zonnepanelen en mogelijkheden.


Wat kosten goedkope zonnepanelen?

Goedkope zonnepanelen kosten gemiddeld tussen de € 4.800 en € 7.000. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal. Ondanks dat de zonnepanelen prijzen relatief hoog zijn, leveren zonnepanelen wel jaarlijks een flinke besparing op. Bekijk in dit handige overzicht de gemiddelde prijs van zonnepanelen en je gemiddelde jaarlijkse besparing. Meer informatie over zonnepanelen kosten vind je hier.

Grootte huishoudenAantal zonnepanelen (370 Wp)Gemiddelde kosten incl. installatie en btwGemiddelde besparing per jaar
1 persoon6€ 4.200€ 755
2 personen9€ 5.800€ 1.132
4 personen13€ 8.000€ 1.635
5 of meer14€ 8.500€ 1.761
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Welke soorten goedkope zonnepanelen zijn er?

Wanneer je kiest voor goedkope zonnepanelen, is het goed om te weten welke soorten zonnepanelen er zijn en wat de kenmerken daarvan zijn. Voor zonnepanelen geldt wel: hoe hoger de prijs, hoe hoger het rendement en daarmee je gemiddelde jaarlijkse besparing. Bekijk hier de soorten zonnepanelen en de bijbehorende handige informatie.

Dunne film zonnepanelen (amorf)

Dunne film zonnepanelen, ook wel amorf genoemd, zij de goedkoopste zonnepanelen. Daarbij is het wel goed om te weten dat het rendement aanzienlijk lager ligt dan bij andere soorten zonnepanelen; gemiddeld tussen de 6 en 10%. Dunne film zonnepanelen zijn gemaakt van buigzaam materiaal, waardoor ze makkelijk te plaatsen zijn.

Polykristallijn zonnepanelen

Polykristallijn zonnepanelen zijn in vergelijking tot monokristallijn ook goedkope zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een hoger rendement dan dunne film, namelijk tussen de 12 en 16%. Bedenk wel dat de prijzen van deze zonnepanelen hierdoor aanzienlijk hoger liggen dan bij dunne film zonnepanelen.

Goedkope zonnepanelen

De voordelen van goedkope zonnepanelen

De ontwikkeling van zonnepanelen gaat snel; waar het eerst een luxe goed was, zijn goedkope zonnepanelen steeds beter verkrijgbaar. Weet je nog niet of je wel of geen zonnepanelen wil? Bekijk hier de voordelen van zonnepanelen.

1. Bespaar op je energierekening

Door zonnepanelen te laten plaatsen, bespaar je aanzienlijk op je vaste lasten. Doordat je gebruik maakt van de energie die de zonnepanelen opwekken, gaat je energierekening flink omlaag. Hoeveel je gemiddelde besparing is, is onder andere afhankelijk van het aantal goedkope zonnepanelen op je dak en de grootte van je huishouden.

2. Verhoog de waarde van je woning

Of je kiest voor reguliere zonnepanelen of goedkope zonnepanelen, ze verhogen altijd de waarde van je huis. Dit komt doordat zonnepanelen je woning duurzamer maken en dit is voor veel kopers interessant. Hierdoor zijn goedkope zonnepanelen niet alleen op de korte termijn interessant, maar ook voor een verhuizing op de lange termijn.

3. Profiteer van de salderingsregeling

Als je goedkope zonnepanelen meer energie opwekken dan je verbruikt, lever je deze terug aan het energienet. Deze terug geleverde energie mag je aftrekken van de energie die je huishouden heeft verbruikt, waardoor je uiteindelijke energierekening lager uitvalt. De salderingsregeling voor goedkope zonnepanelen wordt vanaf 2025 langzaam afgebouwd.

Goedkope zonnepanelen door te huren

Het huren van goedkope zonnepanelen maakt een opmars in Nederland. Hierdoor voorkom je hoge investeringskosten en geniet je van alle voordelen die goedkope zonnepanelen te bieden hebben. Je betaalt bij het huren niet voor een heel zonnepanelen pakket, maar alleen voor de zonnepanelen zelf. Hierdoor is de zonnepanelen prijs per m2 lager en betaal je maandelijks een overzichtelijk bedrag. Zonnepanelen huren is ideaal voor appartement eigenaren die geen dak tot hun beschikking hebben. Als de zonnepanelen stuk gaan of onderhoud nodig hebben, regelt het zonnepark dit automatisch voor je.

Tips bij het kopen van goedkope zonnepanelen

Bij het kopen en laten plaatsen van zonnepanelen komt flink wat kijken. Omdat het een flinke investering is, is het belangrijk om precies te weten waar je op moet letten. Lees hier handige tips bij het kopen van goedkope zonnepanelen.

Let op keurmerken

Het is belangrijk om op te letten of de vakspecialist is aangesloten bij een keurmerk. Keurmerken waarborgen de kwaliteit en professionaliteit van de zonnepanelen specialist. Zonnekeur is een voorbeeld van zo’n keurmerk in Nederland. Zo hoef je de zonnepanelen niet zelf te plaatsen en heb je garantie op de beste zonnepanelen.

Wees alert op te goede deals

Bij het aanschaffen van goedkope zonnepanelen is het belangrijk om te zorgen dat goedkoop geen duurkoop is op de lange termijn. Hierbij kijkt het bedrijf dat de zonnepanelen plaatst vaak niet goed naar kwaliteit van de zonnepanelen en biedt je wellicht gebruikte zonnepanelen aan. Ook kijken deze bedrijven onvoldoende naar jouw specifieke situatie. Het afstemmen van de goedkope zonnepanelen op jouw dak en huishouden is belangrijk voor zo rendabel mogelijke zonnepanelen.

Blijf goed onderhouden

Over het algemeen hebben goedkope zonnepanelen niet veel onderhoud nodig. Zorg ervoor dat ze zo schoon mogelijk blijven voor een optimaal rendement. Vaak is het mogelijk om met de vakspecialist die jouw goedkope zonnepanelen plaatst een onderhoudscontract af te spreken. Zo weet je zeker dat het rendement optimaal blijft en hoef je zelf je dak niet op.

Bespaartips voor goedkope zonnepanelen kopen

Los van het kiezen voor de goedkoopste zonnepanelen, is het ook mogelijk om op andere manieren op je zonnepanelen te besparen. Lees hier handige en slimme bespaartips.

Kies voor een lager aantal zonnepanelen

Hoewel je misschien zoveel mogelijk goedkope zonnepanelen wil laten plaatsen om zo veel zonne energie op te wekken, is niet altijd nodig. Door een lager aantal of kleine zonnepanelen te laten plaatsen, maak je we gebruik van duurzame energie maar beperk je de kosten. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar kleinere zonnepanelen of zonnepanelen met stekker.

Overleg met je buren

Zijn je buren ook geïnteresseerd in zonnepanelen op het dak? Wanneer op meerdere daken zonnepanelen laat plaatsen, is het vaak mogelijk om een goede deal te sluiten met de zonnepanelen specialist. Zo betaal je maar één keer voorrijkosten en zijn je zonnepanelen nog goedkoper.

Vraag verschillende offertes aan

Elke zonnepanelen specialist hanteert zijn of haar eigen zonnepanelen kosten. Door meerdere zonnepanelen offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken, heb je snel een goed beeld van de kosten van jouw zonnepanelen. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs van de zonnepanelen, maar ook naar wat er allemaal bij de prijs inbegrepen is.

Vraag offertes voor goedkope zonnepanelen aan

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden voor goedkope zonnepanelen voor bij jou thuis? Vraag dan gratis en vrijblijvend zonnepanelen offertes aan. Je zult offertes ontvangen van verschillende vakspecialisten bij jou in de buurt. Zo krijg je een goed beeld van de opties en prijzen van de verschillende expert en kun je een keuze maken voor de offerte die het beste past bij jouw project.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kosten 10 zonnepanelen inclusief installatie?

De kosten van zonnepanelen verschillen afhankelijk van het aantal Wattpiek per paneel. Kies je voor zonnepanelen van 370 Wp met een stringomvormer, dan betaal je daar gemiddeld € 6.000 voor, inclusief installatie.

Is zonnepanelen kopen slim?

Zonnepanelen op je dak blijft een goede investering. Met het aflopen van de salderingsregeling loopt de terugverdientijd mogelijk iets op, maar desondanks kun je nog jaren genieten van zelf opgewekte stroom en een lage energierekening.

Zijn er alternatieven voor het kopen van een zonnepanelen installatie?

In plaats van zonnepanelen kopen kun je ze ook huren. Je hoeft hierdoor geen grote investering te doen, maar geniet toch van goedkope stroom. Let wel dat op de lange termijn het kopen van zonnepanelen goedkoper is.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden