Homedeal.nl Inspiratie Veilig wonen Veel voorkomende klusfouten

Veel voorkomende klusfouten

De NOS publiceerde deze ochtend een artikel over dat bouwmarkten nog steeds met dalende omzetten kampen terwijl aannemers de crisis langzaam achter zich laten. De oorzaak hiervan is dat de jongere generatie vaak twee linkerhanden lijkt te hebben. Wij hebben 5 klusfouten die regelmatig voorkomen op een rij gezet.

1. Te gehaast schilderen
Vaak wordt er door tijdgebrek niet lang genoeg gewacht met de gepleisterde muren een mooi kleurtje te geven. We weten natuurlijk wel dat het belangrijk is dat de muur droog is voordat je begint met verven. Doe je dat niet, dan gaat de verf na een tijdje afbladderen, wat zonde is van alle inspanning. Gebruik een primer of zelfs voorstrijkmiddel op gipsen muren om lelijke vlekken te vermijden.

2. Achteloos boren
Begin niet zomaar te boren zonder te controleren of er elektriciteitskabels achter zitten. Regelmatig valt de stroom uit in een huishouden omdat de elektriciteitskabel wordt geraakt. Bereid je goed voor en zorg dat je weet waar het wel en niet mogelijk is om te boren. Bij de bouwmarkt koop je meetapparatuur waarmee je erachter komt waar de elektriciteitskabels zich bevinden.

3. Jezelf binnen- of buitensluiten
Vaak wordt de klink van de deur gehaald bij schilder- of verbouwingswerken. Let er op dat je niet plots de deur dicht trekt en niet meer naar buiten kan. Een ongeluk zit in een klein hoekje, werk altijd naar de deur toe als je je vloer vernist of oliet. Je wilt tenslotte niet in een hoekje wachten tot de vloer droog is.

4. Alles dichtsmeren
Regelmatig gaan mensen te enthousiast aan de slag met het stucwerk. Let er op dat je niet de gehele boel dichtsmeert, het is erg lastig om dan nog de stopcontacten terug te vinden. Laat bij de voorbereidingen de schroeven erin zitten om duidelijk te maken waar de stopcontacten zitten. Zorg ook dat duidelijk is waar de schakelaars zitten.

5. Hete verwarming demonteren
Ben je van plan de wanden in je woning aan te pakken? Haal dan de verwarming van de muur zodat alles meegenomen kan worden. Velen vergeten de verwarming op tijd uit te zetten, maar om de verwarming te demonteren moet het water er eerst uitlopen. Dit is erg lastig als het water nog heet is.

Op TV lijkt het vaak niet zo moeilijk om zelf een badkamer te betegelen of een deur te monteren, maar in de praktijk blijkt dit toch vaak lastiger dan gedacht. Wees realistisch over je eigen talenten. Heb je besloten om zelf aan de slag te gaan, zorg dan voor goed materiaal, gereedschap en neem de tijd. Vraag eventueel een handige klusser om je te helpen. Twijfel je over je eigen talenten? Besteed het project uit en laat het professioneel uitvoeren. Op Homedeal vind je meer dan 5.000 professionals en vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan. Door eerst offertes te vergelijken weet je zeker dat je niet te veel betaalt.