Vergelijk keuken offertes
Vind dé keukenspecialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Keukenspecialist Keuken Demonteren

Keuken Demonteren

Minimale kosten
€ 200
Gemiddelde kosten
€ 750
Maximale kosten
€ 475
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 390 - € 560

Overweeg je je keuken te demonteren en benieuwd naar de kosten? In deze gids vind je duidelijke prijsvoorbeelden en een uitleg over de opbouw van de demontagekosten. Ontdek welke factoren de prijs van jouw keukendemontage beïnvloeden.

Inhoudsopgave.

Wat kost het demonteren van een keuken?

Bij het demonteren van je keuken komen verschillende activiteiten kijken die een keukenspecialist voor je kan oppakken. Het is niet enkel het fysiek zware werk wat je kan uitbesteden, kies er bijvoorbeeld ook voor om ze direct de puinhoop mee te laten nemen, opgeruimd staat netjes.

In onderstaand prijsoverzicht vind je de gemiddelde prijzen per activiteit voor het demonteren van je keuken:

ActiviteitGemiddelde kosten, incl. btw
Demonteren keuken€ 200 – € 500
Afvoeren keuken€ 100 – € 250
Wandtegels verwijderen€ 50 – € 150
Sausklaar stucen€ 9 – € 23 per m2

Klik op onderstaande link of lees eerst wat je krijgt bij het aanvragen van een keuken offerte bij Homedeal

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
keuken

Prijsvoorbeelden

Om je een beter idee te geven op wat voor kosten je kunt rekenen voor jouw project, zie je hieronder 3 prijsvoorbeelden.

Goedkoopste:

Betreft het een kleine ruimte, reken dan op ongeveer € 200 kosten voor het demonteren van je keuken. Deze prijs is inclusief het verwijderen van oude apparatuur en basiswerkzaamheden. Let op: eventuele extra werkzaamheden kunnen de kosten verhogen.

Gemiddeld:

Heb je een keuken van gemiddelde grootte? Dan kost het afbrekenen afvoeren van je keuken gemiddeld €525. Deze prijs omvat het demonteren van kastjes en het veilig afvoeren van materialen. Extra diensten zoals het verwijderen van tegels of het voorbereiden van elektra zijn niet inbegrepen..

Luxe:

Wil je naast het demonteren de ruimte klaar maken voor de nieuwe keuken die er gaat komen? Houd dan rekening met de gemiddelde kosten van € 1.000.

Dit omvat niet alleen het afbreken, maar ook het voorbereiden van leidingen, elektra en het egaliseren van muren of vloeren voor een soepele installatie van je nieuwe luxe keuken.

Prijsopbouw keuken demontage.

Kostenoverzicht Keuken demonteren

Welke keuzes bepalen de prijs van jouw keuken demontage?

Het demonteren van een keuken kost gemiddeld tussen de € 390 en € 560. Of je in de lagere of hogere prijsrange zit is afhankelijk van de volgende keuzes die je maakt:

Keuze 1: De grootte van de keuken

Voordat de prijs wordt vastgesteld kijkt de aannemer eerst naar de grootte van de keuken gekeken. De prijs wordt vastgesteld aan de hand van het aantal keukenkasten/apparaten of per strekkende meter, dit verschilt per vakman.

Keuze 2: Afwerking

De prijs voor het demonteren van je keuken is ook afhankelijk van de afwerking. Wil je geen omkijken meer hebben na het afbreken van je keuken? Laat de ruimte helemaal klaar maken voor de komst van de nieuwe keuken.

Laat de aannemer dan de muren in orde maken. Het verwijderen van de wandtegels kost gemiddeld tussen de € 50 en € 150. Stucen kost tussen de € 9 en € 23 per strekkende meter.

Keuze 3: Extra opties

Na het demonteren van je oude keuken is het eindelijk tijd voor de montage van je nieuwe keuken. In onderstaand prijsoverzicht vind je de gemiddelde prijzen per activiteit die van toepassing kunnen zijn voor jouw nieuwe keuken. Je kan er altijd voor kiezen op bepaalde extra’s mee te laten nemen in de keuken offerte om daarna te bepalen of je het wel of niet wilt.

ActiviteitGemiddelde kosten, incl. btw
Aanschaf keuken€ 5.000 – € 17.000
Plaatsen keuken€ 450 – € 1.000
Verleggen van water- en elektriciteitsleidingen€ 500 – € 750
Meterkast uitbreiden€ 250 – € 600
Stucen€ 10 – € 30 per m2
Verven€ 10 – € 15 per m2

De volgende stap naar uw vernieuwde keukenruimte

Ben je nu helemaal klaar om je keuken te vernieuwen? Dan is het tijd om na te denken over de demontage van je oude keuken. Dit is een klus die veel tijd en moeite kan kosten, maar met de hulp van een Homedeal-specialist is het een fluitje van een cent.

Onze specialisten zijn gespecialiseerd in het demonteren van keukens en hebben jarenlange ervaring. Zij weten precies wat er bij komt kijken en zorgen ervoor dat je keuken snel en vakkundig wordt gedemonteerd.

Vraag nu vrijblijvend offertes aan bij Homedeal en vergelijk de prijzen van verschillende specialisten. Met Homedeal ben je verzekerd van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van het laten demonteren van een keuken door een professional?

Het inschakelen van een professional bij je keuken demonteren zorgt voor een efficiënte en veilige demontage. Zij weten precies hoe ze schade kunnen voorkomen en kunnen je adviseren over wat je met de oude materialen kunt doen. Daarnaast nemen ze vaak de verantwoordelijkheid voor het afvoeren van het afval, wat je een hoop gedoe bespaart. Hun expertise zorgt voor gemoedsrust.

Hoe lang duurt het om een keuken te demonteren?

De tijd om een keuken te demonteren hangt af van de omvang en complexiteit. Gemiddeld kost het 4 tot 8 uur om een keuken te slopen, maar dit kan sneller met een ervaren professional. Zij kunnen ook vooraf een accurater tijdsbestek geven, zodat je beter kunt plannen.

Homedeal bespaartips

Help mee!

Overweeg om de vakman te helpen. Vraag de specialist welke taken je zelf kan oppakken. Zorg ten eerste dat de keukenkastjes ontruimd zijn. En ruim tijdens de demontage het puin op zodat er geen rotzooi in de weg ligt dat het werkproces vertraagd. Dit bespaart de vakman tijd en jou dus geld!

Verkopen die hap

Breng je oude keuken niet meteen naar de stort maar probeer de keuken eens te verkopen! Tegenwoordig kan dit makkelijk en snel via het internet. Wellicht kan je oude keuken gebruikt worden als bijkeuken of in een schuurtje. In dit geval brengt je oude keuken geld op en betaal je geen afvoerkosten, dubbele winst.

Sloopwerk

Besteed aandacht aan het vinden van een goede vakman. Het sloopwerk dient professioneel uitgevoerd te worden. Het is belangrijk dat er niet zomaar de beuk wordt ingegooid, de waterleiding, gasaansluiting en electriciteitsdraden dienen ongedeerd te blijven. Achteraf een keukeninstallateur inschakelen om de schade recht te trekken zorgt voor een grote kostenpost.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden