Vergelijk keuken offertes
Vind dé keukenspecialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Keukenspecialist Keuken ontwerpen kosten

Keuken ontwerpen kosten

Minimale kosten
€ 70
Gemiddelde kosten
€ 450
Maximale kosten
€ 700
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 370 - € 530

Ga je voor een standaard keuken of wil je graag een specialist een keuken op maat laten ontwerpen die helemaal voldoet aan al jouw wensen? Via Homedeal kom je erachter wat de kosten en mogelijkheden zijn voor het laten ontwerpen van jouw ideale keuken.

Inhoudsopgave.

Wat kost een Keuken ontwerpen?

De gemiddelde kosten van een keukenontwerp zijn € 450. Wil je liever enkel een adviserend gesprek of juist extra ontwerpen erbij? In onderstaande prijsoverzicht scheppen we een beeld van de mogelijkheden met de bijbehorende kosten:

ActiviteitGemiddelde kosten, incl. btw
Adviserend gesprek/(sfeer)tekening€ 70 – € 250
Keukenontwerp€ 400 – € 650
Keukenontwerp plus extra’s
(zoals bouwbegeleiding of licht- en kleuradvies)
> € 700

Wil je meer weten over het proces en de voordelen van een offerte bij Homedeal? Klaar om een stap verder te gaan? De link onderaan leidt je direct naar het offerteformulier.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
vrouw kijkt naar keuken ontwerp

Prijsinformatie voor Keuken ontwerpen

Afhankelijk van jouw wensen zijn de prijzen van het samenstellen van een keuken als volgt:

Advies:

Ben je nog in de oriëntatiefase en weet je eigenlijk niet zo goed hoe je moet beginnen? Ga voor inspiratie brainstormen met een specialist. Hieruit komt een moodboard of een simpele 2D-tekening voort. De gemiddelde kosten hiervoor zijn tussen de € 70 en € 250.

Keuken ontwerpen kosten:

Voor een prijs tussen de € 400 en € 650 laat je je complete droomkeuken ontwerpen door een interieurontwerper. Tegenwoordig wordt het keukenontwerp in 3D getekend, hierdoor is het mogelijk een duidelijk beeld van je toekomstige keuken te krijgen.

Keukenontwerp en extra’s:

Het is ook mogelijk om de ontwerper het totale project te laten verzorgen, dus ook de bouwbegeleiding. Op deze manier geef je het gehele proces uit handen en hoef jij je tijdens het plaatsen van de keuken nergens zorgen om te maken.

Daarnaast kan de ontwerper een kleur- en lichtadvies geven zodat de keuken echt één geheel wordt. Wil je naast het keukenontwerp ook gebruik maken van de extra services dan ben je minimaal € 700 kwijt.

Prijsopbouw van een nieuwe keuken.

Kostenoverzicht Keuken ontwerpen kosten


Het grootste gedeelte van de prijs bestaat uit de keuken zelf. Deze kost gemiddeld tussen de € 6.000 en € 17.000, waarbij je met maatwerk keukens eerder aan de bovenkant van de prijs zit. Meer weten over de exacte prijzen lees verder op onze keuken kosten pagina.

Welke keuzes bepalen de prijs van jouw keukenontwerp?

Er zijn diverse keuzes die de prijs van je keukenontwerp bepalen.

Keuze 1: Wat is de grootte van je keuken?

De grootte van je keuken heeft invloed op de kosten van het keuken ontwerp. Doordat het ontwerpen van een keuken maatwerk is, kan er niet een precieze prijs gegeven worden voor het opstellen van een keukenontwerp.

Het ligt eraan hoe lang de architect bezig is met het ontwerp. Het gemiddelde uurtarief van een architect is € 70 (exclusief btw).

Keuze 2: Onafhankelijke architect of een ontwerper van een keukenspecialist?

Het is goedkoper om aan de slag te gaan met een ontwerper van een keukenspecialist dan een onafhankelijke architect. Zoals je hierboven al gelezen hebt is het gemiddelde uurtarief (exclusief btw) van een architect € 70, terwijl je bij een keukenspecialist vaak gratis en vrijblijvend een 3D tekening laat maken voor een keuken op maat.

Het voordeel van de architect is dat deze onafhankelijk is en niet is beperkt tot de materialen die in de keukenzaak aanwezig zijn.

Persoon kijkt naar kleurstalen voor nieuw keuken ontwerp

Keuze 3: Zelf een keuken samenstellen of uitbesteden?

Het is tegenwoordig mogelijk om zelf een ontwerp van je keuken op maat te maken. Stel gratis thuis achter je computer je keuken samen met een 3D keukenontwerper. Je kunt experimenteren met verschillende materialen, kleuren en samenstellingen.

Leuk om bijvoorbeeld een idee te krijgen van het materiaal van je keukenblad. Vaak heb je wel ideeën, maar heb je geen idee hoe je dit precies op papier moet zetten. Een architect bevat veel kennis, ervaring en creativiteit om je keuken precies samen te stellen naar jouw persoonlijke smaak.

Daarnaast kijkt een architect ook naar de praktische aspecten zodat de keuken zonder problemen geplaatst kan worden en je precies weet waar je aan toe bent.

Keuze 4: Extra opties

Met een gedegen lichtplan smelten materialen, kleuren en vormen optimaal samen. Door slim gebruik te maken van kleuren laat je de typische eigenheid van je keuken volledig tot z’n recht komen. Denk naast het keukenontwerp ook na over het gebruik van licht en kleur in je keuken.

ProductGemiddelde prijs, incl. btw
Kleuradvies€ 100 – € 180
Lichtplan€ 100 – € 350

Of je nu kiest voor een eenvoudig adviesgesprek of een volledig uitgewerkt ontwerp met professionele begeleiding, wij staan klaar om je te helpen bij elke stap. Vraag dan nu onze offerte aan en zet de eerste stap naar de keuken van je dromen!

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen.

Hoe kan ik besparen op de kosten van een keukenontwerp?

Een manier om te besparen op de kosten is door samen te werken met een ontwerper van een keukenspecialist, vaak kosteloos. Ook kun je vooraf je ideeën duidelijk hebben door gratis online 3D-tools te gebruiken voor een voorontwerp.

Wat is inbegrepen bij de kosten voor een keukenontwerp?

Bij de kosten voor een keukenontwerp krijg je een professioneel advies en een ontwerp dat past bij jouw ruimte en stijl. Dit kan variëren van een eenvoudige schets tot een gedetailleerde 3D-tekening en, indien gewenst, hulp bij de bouwbegeleiding en kleur- en lichtadvies.

Homedeal bespaartips

Kies een lokale ontwerper

Vaak komt een ontwerper bij je thuis voordat er een ontwerp wordt gemaakt. Op deze manier kan de ontwerper precies zien om welke ruimte het gaat. Tot een bepaald aantal kilometers is zo’n introductiegesprek vaak gratis. Zoek een ontwerper in de buurt zodat je niet onnodig voorrijkosten gaat betalen.

Denk zelf na over het ontwerp

Denk zelf al goed na over je wensen wat betreft je keuken voor je met de ontwerper afspreekt. Hoe veel kasten en lades wil je en welk materiaal? Denk ook alvast na over de gewenste stijl, kleur, apparatuur en indeling. Op deze manier kan de ontwerper veel sneller en gerichter te werk gaan, dit scheelt tijd en dus geld.

Laat je goed informeren over de materialen en apparatuur

Sommige materialen en apparaten zijn goedkoper, maar gaan ook minder lang mee waardoor je ze sneller moet vervangen. Op de lange termijn is het de goedkoopste manier om niet te besparen op goede materialen en apparatuur zodat je langer van je droomkeuken geniet.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden