Vind de beste keukenspecialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Keukenspecialist Nieuw keukenblad

Nieuw keukenblad

Wil je een nieuw keukenblad laten plaatsen? Om verschillende redenen kan je kiezen voor een nieuw keukenblad. Mogelijk wil je een nieuw keukenblad over de oude laten plaatsen om zo de stijl van je keuken wijzigen of is je oude keukenblad versleten. Op deze pagina lees je niet alleen over hoe je een nieuw keukenblad kunt laten plaatsen. Je leest ook over de bijbehorende kosten en over hoe de plaatsing van een keukenblad in zijn werk gaat.

Inhoudsopgave

Nieuw keukenblad kosten

Wil je een nieuw keukenblad in jouw keuken laten plaatsen, dan krijg je met diverse kosten te maken. Uiteraard heb je bij een nieuw keukenblad kosten die samenhangen met het gebruikte materiaal. Huur je daarnaast een keukenspecialist in, dan zal je ook installatiekosten betalen. In onderstaande tabel is een indicatie van de kosten opgenomen die je kunt verwachten:

Type project of materiaalGemiddelde kosten
Kosten van installatie (vakspecialist)€ 50 - € 60 per uur
Kunststof keukenblad€ 300
Roestvrij stalen keukenblad€ 350
Massief houten keukenblad€ 400
Graniet keukenblad€ 500
Keramiek keukenblad€ 550
Terrazo keukenblad€ 650
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Van een nieuw keukenblad zijn de kosten zoals hierboven genoemd per strekkende meter en op basis van een diepte van zestig centimeter. Genoemde kosten zijn gemiddelde kosten.

Nieuw keukenblad prijsopbouw

In de voorgaande paragraaf heb je gelezen dat de kosten van een nieuw keukenblad laten plaatsen bestaan uit twee elementen: de kosten van een vakspecialist en de materiaalkosten. Zowel de kosten van de vakspecialist als de prijzen van keukenbladen variëren in de praktijk tussen verschillende aanbieders.

 • Installatiekosten
  De installatiekosten van je nieuwe aanrecht hangen samen met het uurtarief van de door jou ingehuurde vakspecialist en het aantal uur dat deze vakspecialist nodig heeft voor de installatie. Een uurtarief van gemiddeld € 50,- is gebruikelijk, maar er zijn ook vakspecialisten die aanzienlijk hogere tarieven vragen. Een keukenblad is vaak binnen enkele uren vervangen. Je kunt er in bepaalde gevallen voor kiezen om het nieuwe keukenblad over het oude keukenblad te plaatsen. Belangrijkste voordeel hiervan is dat de plaatsing sneller verloopt, waardoor je lagere installatiekosten hebt.
 • Materiaalkosten
  De kosten van het keukenblad zelf hangen met name af van het gebruikte materiaal en onderdelen. Daarnaast zijn sommige winkels aanzienlijk duurder dan andere. Over het algemeen kan gezegd worden dat een keukenblad van beton of terrazo het duurste is. Kunststof is normaliter het goedkoopste.
Nieuw keukenblad

Wat zijn de mogelijkheden als je een nieuw keukenblad laat plaatsen?

Op het moment dat je een nieuw keukenblad laat plaatsen zijn er grofweg drie opties:

 • 1: Oude losmaken, nieuwe installeren
  Dit is de methode die het vaakst wordt toegepast. In de volgende paragraaf lees je hoe dit precies in zijn werk gaat. Belangrijk voordeel van deze methode is dat de hoogte van het aanrecht niet wijzigt terwijl je wel alle voordelen van een nieuw blad hebt.
 • 2: Nieuw keukenblad over de oude
  In sommige gevallen kan het lastig zijn om het oude keukenblad te verwijderen. Dan kan je kiezen om het nieuwe keukenblad over de oude te monteren. Dit heet een overzetblad. Voordeel is dat de installatiekosten van plaatsing van het keukenblad lager zijn doordat het oude blad niet losgemaakt hoeft te worden. Nadeel is dat het opnieuw installeren van fornuis en/ of gootsteen vaak extra tijd kost.
 • 3: Wrappen
  Tot slot kan je er voor kiezen om je oude keukenblad te wrappen. Dit betekent dat je met een folie het uiterlijk van het oude keukenblad wijzigt. Dit gebeurt zelden. Niet alleen is het wrappen van een keukenblad lastig, het is bovendien niet erg sterk.

Hoe gaat de plaatsing in zijn werk?

Ben je benieuwd hoe een vakspecialist te werk gaat bij het plaatsen van jouw nieuwe keukenblad? Dit zijn ongeveer de stappen die de keukenspecialist zal volgen:

 • Stap 1: Het oude keukenblad losschroeven.
 • Stap 2: Het te plaatsen keukenblad op maat maken.
 • Stap 3: Het verloop van de wand controleren.
 • Stap 4: De uitsparingen, bijvoorbeeld voor kookplaat of gootsteen, op maat maken.
 • Stap 5: De onderkasten uitlijnen en deze met elkaar verbinden.
 • Stap 6: Het keukenblad plaatsen en bevestigen met metalen hoekstukken.
 • Stap 7: Na plaatsing van kookplaat en gootsteen werkt de keukenspecialist de overgang tussen het nieuwe keukenblad en de wand af met afsluitprofielen.
 • Stap 8: Alle randen afkitten met siliconenkit.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Vraag gratis offertes aan voor je keuken en vergelijk de prijzen en mogelijkheden voor jouw situatie.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een nieuw keukenblad?

De kosten van een nieuw keukenblad lopen sterk uiteen. De belangrijkste factor die van invloed is op de prijs, is het gebruikte materiaal. In zijn algemeenheid is een keukenblad van kunststof het goedkoopste en een keukenblad van beton of terrazo het duurste. Vergelijk eenvoudig verschillende keukenspecialist offertes.

Kun je een keukenblad vervangen?

Ja, je kunt een keukenblad vervangen. Je kunt ook een nieuw keukenblad over het oude laten plaatsen. Via Homedeal kom je eenvoudig in contact met keukenspecialisten die jouw keukenblad kunnen vernieuwen.

Wat voor aanrechtblad is het beste?

Aanrechtbladen zijn er in alle soorten en maten en in een grote variëteit aan materialen. Over het algemeen zijn specialisten het met elkaar eens dat keukenbladen van composiet, terrazo en graniet het beste zijn. Deze materialen zijn sterk, kunnen tegen zuur en zijn hygiënisch. Wel zijn ook bij deze materialen kanttekeningen te plaatsen. Keramiek is bijvoorbeeld beter bestand tegen vlekken dan composiet.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden