Homedeal.nl Inspiratie Badkamer De 5 badkamertrends voor 2016

De 5 badkamertrends voor 2016

stucwerk in je badkamer

Het jaar 2016 is alweer een tijdje bezig en dat geeft ons gelegenheid om vooruit te blikken op de komende badkamertrends dit jaar. Wat zijn aspecten in de badkamer die trending zijn en trending worden en wat mag je allemaal verwachten? Lees hier 5 badkamertrends voor 2016.

Mat zwart en chroom
Op het gebied van kleur in de badkamer zien we dat we de metalic kleuren als goud, koper en brons in 2015 achterlaten. Dit jaar gaan we weer terug naar basiskleuren. Voorbeelden daarvan zijn mat zwarte kranen of juist chromen accessoires. De metalic accessoires hoeven we gelukkig niet de deur uit te doen, want in de keuken zijn de metalic kleuren in 2016 nog steeds trending topic.

Badkamer trends zwart

Compleet glazen doucheruimte
Indien er een badkamer renovatie op de planning staat en je beschikt over kleine badkamer, dan is het raadzaam om een douchecabine te kiezen die volledig uit glas bestaat. Dit laat je badkamer er optisch groter uitzien. Naast alle voordelen is het ook nog eens erg trendy. Een doucheruimte helemaal van glas is iets wat we dit jaar vaker terug gaan zien in de Nederlandse badkamers.

badkamertrends glas

Veel groen
Het is algemeen bekend dat veel groen in huis zorgt voor een rustgevend effect. Zo ook in de badkamer. De kleur groen in de badkamer is hip en de rustgevende werking van planten zorgt ervoor dat jij heerlijk ontspant. Groen in de badkamer was al een trend in 2015, maar deze mag je dus gewoon in volle glorie voortzetten in 2016. Bijvoorbeeld Varens zijn planten die het goed doen in de badkamer en ook op een donker plekje mogen staan.

badkamer trends groen

Stucwerk
Het is haast een achterhaalde gedachte dat de wanden van de badkamer alleen betegeld kunnen zijn. Niets is minder waar. Een zeer snel opkomende trend is de badkamer voorzien van stucwerk in plaats van tegels. Dit ziet er niet alleen erg stijlvol uit, maar het is ook veel hygiënischer dan tegels. Dit komt doordat schimmels en vuil zich niet in de voegen nestelen.

stucwerk in je badkamer

Metrotegel
Ga je toch liever voor tegels? Dan kies je voor metrotegels. Geïnspireerd op de stations van de ondergrondse in de stad van de liefde: Parijs. Het strakke uiterlijk van deze tegels geeft de badkamer een modern aanzicht. In 2015 zagen we deze trend al voorzichtig opkomen, maar in 2016 zal het echt zijn doorbraak vinden.

Het personaliseren en het eigen maken van de badkamer is de leidraad voor het komende jaar. Na deze 5 badkamertrends voor 2016 is het nu aan jou de taak om van je eigen badkamer echt een eigen plek te maken, waarin jij je even helemaal ontspant en tot rust komt.

Bron afbeelding: Pinterest