Vergelijk aannemer offertes
Vind dé aannemer voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Verbouwing Badkamer verbouwen kosten

Badkamer verbouwen kosten

Minimale kosten
€ 4.000
Gemiddelde kosten
€ 8.000
Maximale kosten
€ 15.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 6.500 - € 9.500

De badkamer is de ruimte waar je jezelf letterlijk bloot geeft. Heb je in deze ruimte behoefte aan luxe zodat je er heerlijk kunt ontspannen of houd je de ruimte liever functioneel? Deze keuze heeft uiteraard invloed op de badkamer verbouwen kosten. Homedeal zet alle badkamer renovatie kosten voor je uiteen.

Inhoudsopgave

Wat kost een badkamer verbouwen?

De kosten van het verbouwen van een badkamer variëren van € 4.000 tot wel € 15.000, afhankelijk van al je wensen. Je krijgt te maken met sloopwerkzaamheden, leidingen moeten mogelijk een andere richting op, de prijzen van tegels lopen zeer uiteen en ook essentiële onderdelen als de douche en/of een bad heb je tegenwoordig ook in zeer luxe varianten. Bekijk in dit artikel alle kosten die komen kijken een badkamer renovatie.

Verbouwing badkamerGem. kosten, incl. btw, arbeids- en materiaalkostenExtra informatie
Verleggen van water- en elektriciteitsleidingen€ 400 – € 800
Nieuwe vloer (tegels)€ 700 – € 1.500Gemiddelde prijs voor 10m2 keramische tegels
Wanden opnieuw betegelen en stucen€ 900 – € 1.700Gemiddelde prijs voor 18 m² tegels en 10 m² stucwerk
Kraan€ 150 – € 450
Toilet€ 300 – € 700
Wastafel€ 400 – € 800
Vloerverwarming€ 700 – € 800Tot 10 m² als hoofdverwarming (geen radiator nodig)
Douche€ 420 – € 1.800
Ligbad€ 850 – € 2.800
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Badkamer verbouwen

Prijsvoorbeelden

Benieuwd naar de totale kosten voor diverse badkamer verbouwingen? Bekijk de 3 prijsvoorbeelden.

Goedkoopste situatie:

De indeling van de badkamer blijft hetzelfde. Wel wordt er een nieuwe vloer gelegd, je kiest voor relatief goedkope keramische tegels. De wanden bestaan uit een leuke combinatie van tegels en stucwerk. Je kiest voor basic badkamersanitair; een toilet, een douche en een stijlvol badkamermeubel met een enkele wastafel. In deze situatie kost het verbouwen van je badkamer gemiddeld € 5.000.

Gemiddelde situatie:

Enkele water- en elektriciteitsleidingen worden verlegd. Er komt een mooie nieuwe vloer in je badkamer met natuursteen tegels. De wanden worden voor het grootste gedeelte voorzien van sierlijke keramische tegels, het overige gedeelte wordt gestuct. Je zoekt badkamersanitair van gemiddelde kwaliteit uit en kiest ervoor om een heerlijk bad te laten plaatsen. De kosten voor een badkamer verbouwing komen in dit geval uit op gemiddeld € 8.000.

Duurste situatie:

Er komt een compleet nieuwe indeling waarvoor de water- en elektriciteitsleidingen moeten worden verlegd. Je kiest ervoor om zowel de vloer als alle wanden te voorzien van mooie natuursteen tegels. Daarnaast besluit je te gaan voor een design badkamer, het sanitair is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Naast een ruime douche is er uiteraard een lekker bad aanwezig in deze badkamer en een badkamermeubel met twee wasbakken. In deze situatie liggen de badkamer verbouwen kosten gemiddeld rond de € 12.000.

Hoe zijn de badkamer verbouwen kosten opgebouwd?

Kostenverdeling badkamer verbouwen kosten

Welke keuzes bepalen de badkamer verbouwen kosten?

De hoogte van de kosten voor het verbouwen van je badkamer zijn afhankelijk van de keuzes die je maakt omtrent luxe. Dit zijn de keuzes die je tegenkomt wanneer je je badkamer laat verbouwen:

Keuze 1: Tegels

Het type tegel wat je kiest heeft grote invloed op de totale badkamer renovatie kosten. Je hebt de keuze uit keramische tegels en tegels van natuursteen. Houd bij het uitzoeken van je badkamertegels rekening met de R-waarde van de tegels. De R-waarde geeft aan hoe slipbestendig de tegel is. Kies voor een waarde tussen 9 en 13, zo verklein je de kans op uitglijden. In onderstaand overzicht vind je de prijzen van diverse soorten tegels:

Type tegelsGem. prijs per m²
incl. btw excl. plaatsing
Keramische tegels€ 9 – € 82
Faience wandtegels € 9 – € 40
Grestegels€ 13 – € 40
Terracotta tegels€ 16 – € 40
Cementtegels€ 60 – € 82
Natuursteen tegels€ 25 – € 70
Leisteen€ 25 – € 160
Hardsteen€ 30 – € 130
Kalksteen€ 35 – € 135
Kwartsiet€ 40 – € 150
Graniet€ 50 – € 105
Marmer€ 50 – € 130

Keuze 2: Stucwerk

Kies voor stucwerk als je de badkamer stijlvol wilt afwerken. De kosten van het stucwerk zijn afhankelijk van de oppervlakte en het type stucwerk.

Type stucwerk
Gemiddelde prijzen per m²
incl. materiaal
Spackspuitwerk
€ 5 – € 11
Behangklaar stucen
€ 8 – € 15
Sausklaar stucen
€ 9 – € 23
Sierpleister
€ 12 – € 23
Plafond stucen
€ 5 – € 23

Keuze 3: Sanitair

Indien je graag meer comfort wilt in je badkamer, is dat direct van invloed op het totaalbedrag van de verbouwing. Als je kiest voor een heerlijk spabad of stoomdouchecabine is dit een prijzige aangelegenheid. Neem je genoegen met minder dan beperk je de kosten. Afhankelijk van hoeveel luxe je wenst, loopt het verschil in prijs op tot wel € 5.000.

SanitairGem. prijs
incl. btw en montage
Van goedkoopste naar duurste optie
Kraan€ 150 – € 450Knop/greep – zelfsluitend – sensor
Wastafel€ 400 – € 800Enkele wastafel – dubbele wastafel
Toilet€ 300 – € 700Budget – luxe (dubbele spoeltechniek,
softclose sluiting, vuilwerende
afwerking toiletpot)
Douche€ 420 – € 1.800Douchebak – inloopdouche – douchecabine
Ligbad€ 850 – € 2.800Plaatstaal – acryl – gietijzer

Keuze 4: Extra opties

Extra optieGemiddelde prijs
incl. btw, materiaal
en montage
Toelichting
Vloerverwarming€ 700 – € 800Tot 10 m² als hoofdverwarming
(geen radiator nodig).
Stoom/spa douchecabine€ 1.600 – € 4.300Stoomcabine met massagestralen,
LED verlichting en radio.
Whirlpool of spabad€ 2.700 – € 6.700Een wellness ligbad met bijvoorbeeld
bubbels en stoom in plaats van
een standaard ligbad.

Hoe lang duurt een badkamer renovatie?

De duur van een badkamer renovatie kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van de renovatie, de complexiteit van het project en de beschikbaarheid van materialen en vakspecialisten. Over het algemeen kun je rekening houden met een gemiddelde duur van 2 tot 4 weken voor een complete badkamer renovatie. Dit omvat het slopen van de bestaande badkamer, het voorbereiden van de ruimte, het installeren van nieuwe leidingen, elektriciteit en sanitair, het betegelen van de vloer en wanden, en ten slotte het plaatsen van het sanitair, meubels en accessoires.

Het is belangrijk om te beseffen dat elke renovatie uniek is en dat de daadwerkelijke duur kan variëren. We raden aan om vooraf een gedetailleerd plan te bespreken met een professionele vakspecialist om een realistisch tijdschema op te stellen voor jouw specifieke renovatieproject.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het ongeveer om een badkamer te verbouwen?

De kosten van een badkamer verbouwen liggen ongeveer tussen de € 10.000 en € 13.000, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van de verbouwing, het gekozen materiaal, de gewenste afwerking en eventuele extra opties. Het is altijd verstandig om gratis en vrijblijvend een gedetailleerde offerte aan te vragen, zodat je een nauwkeurige prijsindicatie krijgt voor jouw badkamer renovatie kosten.

Wat kost een badkamer van 6 m²?

Een badkamer van 6 m² kost gemiddeld € 5.000 tot € 12.500, afhankelijk van het gekozen materiaal, de gewenste afwerking en de kosten van het bouwbedrijf.

Hoe moet je douchen als je badkamer wordt verbouwd?

Als je tijdelijk ergens anders moet douchen zijn er verschillende alternatieven. Je kunt er bijvoorbeeld een draagbare douchecabine of douchekop te gebruiken die je eenvoudig kunt aansluiten op een kraan. Deze kun je bijvoorbeeld in de keuken of in een andere ruimte plaatsen waar water beschikbaar is.

Homedeal bespaartips

Showroom modellen

Heb je een mooi bad of badkamermeubel in een showroom gezien? Ieder jaar krijgen retailers nieuwe modellen. Probeer een showroom model te bemachtigen en onderhandel over de prijs. De korting op een showroommodel kan hoog oplopen.

Tegels

De tegels zijn een redelijk grote kostenpost bij het verbouwen van je badkamer. Kies voor keramische tegels als je de kosten wilt beperken. Keramische tegels zijn al verkrijgbaar vanaf € 9 per m². Ze zijn niet kwetsbaar, onderhoudsarm en verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van kleuren.

Lokaal bedrijf

Er zijn veel bouwbedrijven in Nederland, dus ook bij jou in de buurt. Als je kiest voor een bedrijf van ver weg dan betaal je onnodig veel voor de voorrijkosten. Het loont daarom om te kiezen voor een bouwbedrijf in jouw regio.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden