Homedeal.nl Tuinonderhoud Wat doet een hovenier?

Wat doet een hovenier?


Wil je een nieuwe tuin aanleggen of wil je je tuin laten onderhouden maar weet je niet zeker of je een hovenier nodig hebt? Een hovenier heeft veel verschillende werkzaamheden, al zijn sommige hoveniers gespecialiseerd in bepaalde werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het aanleggen van tuinen of juist het onderhouden van tuinen.

Inhoudsopgave.

Wat zijn de werkzaamheden van een hovenier?

Een hovenier kan bij je langs komen om een tuin aan te leggen. Ze leggen bijvoorbeeld vijvers, terrassen, paden en omheiningen aan. Andere taken van een hovenier zijn:

  • Het onderhouden van tuinen door middel van gras maaien en verticuteren;
  • Het snoeien, trimmen en kappen van bomen en struiken;
  • Tuinen schoonmaken;
  • De gezondheid van planten en bomen controleren;
  • Het onkruid in de tuin wieden;
  • Bemesten en planten zaaien;
  • Insecten bestrijden;
  • Vijvers, terrassen of andere elementen aanleggen en onderhouden.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Eenmalig of periodiek onderhoud

Je kunt een hovenier eenmalig inhuren voor tuinonderhoud, als er bijvoorbeeld een boom gekapt moet worden of om speciale elementen aan te laten leggen, maar je kunt een hovenier ook periodiek inschakelen. Je spreekt dan met de hovenier af hoe vaak hij langs moet komen, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks, en hoeveel je per uur betaalt. Een hovenier doet over het onderhoud van een tuin gemiddeld 4 uur en kost gemiddeld tussen de € 45 en € 70 per uur – afhankelijk van de taken van de hovenier. Je bepaalt helemaal zelf wat de hovenier in jouw tuin doet. Zijn er bepaalde klusjes die je liever zelf doet? Dan is dat geen probleem. Zo kun je dus een hovenier inschakelen om groot onderhoud in je tuin te verrichten met alles erop en eraan, of je schakelt hem bijvoorbeeld alleen maar in om je gras te maaien.

Waarom een hovenier inschakelen?

Veel mensen kiezen ervoor om het tuinonderhoud zelf te doen. Helaas schiet het er bij de meeste mensen snel bij in en onderhouden ze hun tuin 1 keer per jaar tijdens het begin van de zomer. Ook heb je voor veel werkzaamheden goede machines en materialen nodig en die heeft niet iedereen in huis. Daarnaast heeft een hovenier heel veel kennis van tuinen en zorgt hij ervoor dat je tuin er altijd perfect bij ligt. Wil je meer informatie? Ga dan naar de pagina over hoveniers.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.