Vergelijk zonnepanelen offertes
Vind dé zonnepanelen specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Zonnepanelen Rode zonnepanelen

Rode zonnepanelen

Rode zonnepanelen zijn niet zomaar een esthetische keuze; ze zijn een statement. Terwijl de meeste mensen kiezen voor de standaard zwarte of blauwe panelen, bieden rode zonnepanelen een unieke kans om zowel duurzaamheid als stijl te combineren. Vooral op rode daken vormen ze een harmonieus geheel, waardoor het huis niet alleen energiezuinig is, maar ook visueel aantrekkelijk. In dit artikel verkennen we de specificaties, voordelen en kosten van zonnepanelen in het rood.

Welke mogelijke uitvoeringen van rode zonnepanelen zijn er?

Bij het overwegen van zonnepanelen voor je woning komt u verschillende opties tegen. Een van de opvallende keuzes die steeds populairder wordt, zijn rode zonnepanelen. Maar wat zijn de verschillende uitvoeringen en waar moet je op letten? Laten we de diverse mogelijkheden verkennen.

Soorten uitvoeringen

Bij het kiezen van zonnepanelen is het belangrijk om te weten welke soorten er beschikbaar zijn, vooral als je op zoek bent naar specifiek de kleur rood

Rode zonnecellen

Rode zonnepanelen zijn vergelijkbaar met traditionele zonnepanelen, maar dan hebben de zonnecellen een rode tint in plaats van blauw of zwart. Ze zijn ontworpen om naadloos op te gaan in rode daken, waardoor ze een esthetisch aantrekkelijke optie zijn voor degenen die de uitstraling van hun woning willen behouden.

Rode zonnedakpannen

Rode zonnedakpannen zijn dakpannen met geïntegreerde zonnecellen. Ze vervangen normale dakpannen en bieden een dubbele functie: bescherming tegen weersinvloeden en energieopwekking. Voor huizen met een historische of specifieke esthetiek kunnen rode zonnedakpannen een ideale oplossing zijn.

Type rode zonnepanelen

Elk type zonnecel heeft zijn eigen kenmerken. Het kiezen van het juiste type kan invloed hebben op de efficiëntie en kosten van je zonne-installatie.

Polykristallijn zonnepanelen

Deze cellen zijn gemaakt van meerdere kristallen en hebben een ietwat korrelige structuur. Ze zijn meestal minder efficiënt dan monokristallijne cellen, maar zijn vaak goedkoper.

Monokristallijn zonnepanelen

Gemaakt van een enkel kristal, deze cellen zijn efficiënter en zien er uniformer uit. Ze zijn vaak wat duurder dan polykristallijne cellen, maar op de lange termijn kunnen ze meer energie opwekken.

Piekvermogen

Het piekvermogen van een zonnepaneel geeft aan hoeveel energie het paneel maximaal kan opwekken onder ideale omstandigheden.

Monokristallijne cellen hebben over het algemeen een hoger piekvermogen dan polykristallijne cellen, wat betekent dat ze per m2 meer energie kunnen opwekken. Het piekvermogen van rode zonnepanelen varieert van ongeveer 225 tot 400 Wp.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Rode zonnepanelen

Hoe worden rode zonnepanelen gemaakt?

Het productieproces van rode zonnepanelen is vergelijkbaar met dat van andere soorten panelen, maar met enkele unieke stappen om die kenmerkende rode tint te bereiken. Het begint allemaal met hoogwaardige siliciumcellen. Vervolgens wordt er een speciale rode coating of gekleurd glas aangebracht bovenop de zonnecellen. Deze laag zorgt niet alleen voor de rode kleur, maar beschermt de cellen ook tegen externe factoren.

Zonnepanelen in het rood: voor- en nadelen

Wanneer je overweegt om rode zonnepanelen te installeren, is het essentieel om zowel de voordelen als de nadelen te kennen. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen die past bij jouw wensen en behoeften.

Voordelen

  1. Esthetiek en design: zwarte panelen kunnen soms vloeken met rode dakpannen. Als je dit kleurcontrast wilt vermijden, zijn rode zonnepanelen de perfecte oplossing. Ze passen naadloos bij een rood dak, waardoor je woning zijn prachtige uitstraling behoudt terwijl je tegelijkertijd bespaart op je energiekosten.
  2. Verschillende uitvoeringen: net als andere panelen, zijn rode zonnepanelen verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Of je nu een kleiner dak hebt en op zoek bent naar panelen met een hoger piekvermogen, of je geeft de voorkeur aan rode dakpannen met zonnecellen; er zijn tal van mogelijkheden.
  3. Grotere kans op vergunningen: voor bepaalde gebouwen, zoals beschermde panden, kan het lastig zijn om een vergunning te krijgen voor traditionele zonnepanelen. Rode panelen, die beter aansluiten bij de stijl van het gebouw, kunnen in zulke gevallen de kans op goedkeuring vergroten.

Nadelen

  1. Iets duurder: vanwege hun unieke kleur zijn rode zonnepanelen vaak iets duurder dan de standaard zwarte panelen. Terwijl je voor een zwart paneel gemiddeld tussen de € 450 en € 500 betaalt, ligt de prijs voor een rood paneel tussen de € 500 en € 550.
  2. Iets lagere opbrengst: door de gekleurde glas laag die op rode zonnepanelen zit is de opbrengst gemiddeld 10% lager dan die van blauwe of zwarte zonnepanelen.

Wat is de prijs van rode zonnepanelen?

Rode zonnepanelen zijn esthetisch aantrekkelijk en passen perfect bij rode daken, maar ze komen wel met een iets hoger prijskaartje. Gemiddeld liggen de kosten voor rode zonnepanelen zo’n 10% hoger dan voor traditionele panelen, wat neerkomt op een prijs van ongeveer € 500 tot € 550 per rood zonnepaneel.

Aantal personenVereist aantal panelen (400 Wp)Gemiddelde prijs met het 0% btw tarief (incl. omvormer en installatie)
16€ 3.500 - € 6.300
29€ 5.300 - € 9.400
310€ 5.900 - € 10.400
412€ 7.000 - € 12.500
513€ 7.600 - € 13.500
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kosten rode zonnepanelen?

Rode zonnepanelen kosten ongeveer € 500 tot € 550 per paneel, exclusief installatie. De prijs ligt dus ongeveer 10% hoger dan die van traditionele zonnepanelen.

Welke kleur zonnepanelen zijn het beste?

Op het gebied van zonnepanelen opbrengst zijn zwarte panelen het beste. Deze panelen hebben het hoogste vermogen per paneel (Wp), daarna volgen blauwe panelen en tot slot rode zonnepanelen.

Welke kleur zonnepanelen zijn er?

Als je zonnepanelen gaat aanschaffen kun je kiezen uit drie kleuren: zwart, rood of blauw. Zwarte zonnepanelen zijn momenteel het populairst.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden