1 miljoen projecten verricht

De beste aanbouw deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Aanbouw > Erker aanbouwen kosten

Erker aanbouwen kosten

Gemiddelde kosten:
7.000
Dit project kost gemiddeld tussen:
5.800 - € 8.300
Minimale kosten:
4.300
Maximale kosten:
10.500

Een erker geeft meer ruimte in huis, laat veel licht binnen en het ziet er prachtig uit. Er zijn dus genoeg voordelen van erkers te noemen. Ideaal als je net wat ruimte te kort komt in huis. Voordat je een erker laat aanbouwen, wil je een goed overzicht hebben van de kosten en mogelijkheden die bij dit project komen kijken. Voor jou heeft HomeDeal de richtprijzen en mogelijkheden op een rijtje gezet, zodat je goed weet wat je kan verwachten.

Wat kost een erker aanbouwen? 

De kosten voor het aanbouwen van een erker aan je woning variëren van € 4.300 tot € 10.000, afhankelijk van de afmeting en het gekozen materiaal. De meeste huizen uit de jaren 30 hebben standaard al een prachtig erker, tegenwoordig is het een trend om zelf een erker te laten aanbouwen. Bekijk in onderstaand kostenoverzicht de gemiddelde prijzen voor het laten aanbouwen van een erker per afmeting.

Breedte erker
(meter)
Diepte erker
(meter)
Totale gemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
31€ 4.300
31.5€ 6.300
41€ 5.600
41.5€ 8.400
51€ 7.000
51.5€ 10.500

Bespaar op het aanbouwen van een erker

Als je een erker aan je huis laat aanbouwen, wil je natuurlijk dat de kwaliteit goed is voor een niet te hoge prijs. Ben jij benieuwd naar hoe je zoveel mogelijk bespaart op de totale kosten van je project? Dit doe je door verschillende offertes te vergelijken, hierdoor kies je voor de deal die het beste bij jouw budget past. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van bouwbedrijven bij jou uit de buurt. In 2 minuten vul je het offerteformulier in en binnen 2 dagen ontvang je tot wel 6 offertes. De mensen die je voorgingen hebben ervaren dat er een prijsverschil bestaat van tot wel 40%.

Erker aanbouwen

Prijsvoorbeelden

Zie 3 prijsvoorbeelden, om zo een beter beeld van de prijzen te krijgen voor het aanbouwen van een erker.

Standaard erker

De gemiddelde afmeting van een erker is 3 x 1 meter. Deze maat wordt dan ook het meest gebruikt voor erkers in Nederlandse huizen. De kosten van het aanbouwen van deze erker liggen gemiddeld rond de € 4.300, dit is inclusief arbeid en btw.

Grote erker

Heb jij behoefte aan een erker die groter is dan gemiddeld? Bij een grote erker met de afmetingen 6 x 1,5 meter zijn de kosten gemiddeld € 12.600 euro, ook dit bedrag is inclusief arbeid en btw. Hierbij is geen rekening gehouden met eventuele extra fundering die aangebracht moet worden bij deze erker.

Extra fundering

Bij een erker aanbouwen, hoort ook de plaatsing van fundering. Bij sommige grondsoorten is het nodig om extra fundering te plaatsen, om verzakking te voorkomen. De gemiddelde extra kosten voor het plaatsen van extra fundering ligt rond de € 800.

Hoe ziet de prijsopbouw van een erker aanbouwen eruit?

 

Aanbouw

Wat bepaalt de kosten voor een erker aanbouwen?

De totale kosten van een erker aanbouwen zijn, zoals eerder gezegd, afhankelijk van een aantal factoren. Lees hier welke keuzes van invloed zijn op de kosten van de erker aanbouwen.

Keuze 1: Formaat van de erker

Het formaat van je erker is natuurlijk de grootste kostenbepaler van dit project. 

BreedteDiepte
+ 1 meter: + € 1.000+ 1 meter: € 500

Keuze 2:  Voorkant of achterkant

Erkers kunnen zowel aan de voorkant als aan de achterkant van een huis aangebouwd worden. Echter, wanneer een erker aan de voorzijde van een huis wordt aangebouwd, moet er een vergunning worden aangevraagd bij de gemeente. Voor het aanvragen van een vergunning wordt een bedrag gevraagd door de gemeente, zelfs als deze vergunning uiteindelijk niet wordt toegekend. Dit bedrag verschilt per gemeente.

Keuze 3: Extra opties

Ook bij het aanbouwen van een erker kan je kiezen uit allerlei extra opties om je erker precies te maken zoals jij het wil. Zie ui welke opties je kan kiezen om jouw erker extra’s te geven.

Extra optieGemiddelde meerprijs
(inclusief arbeid en btw)
Dubbel glas€ 180 - € 240 per raam
HR ++ glas€ 400 - € 550
Hellend afdak€ 500
Glas-in-lood€ 300 per m2

Ga voor de beste deal

Offerte aanvragen

Ga jij een erker aan je huis laten aanbouwen? Dan is het tijd voor de volgende stap: het aanvragen van offertes. Door het vergelijken van verschillende offertes bespaar je een hoop geld, tot wel 40%. Vraag daarom nu gratis en vrijblijvend offertes aan van bouwbedrijven bij jou in de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvang je tot maximaal 6 offertes in je e-mail en start je met het vergelijken van de offertes en prijzen. Zo kies je voor de deal die het beste bij jouw budget past.

 

HomeDeal bespaartips

Kies voor isolatie

Hoewel het niet meteen als een bespaartip klinkt, is het toch wel zo. Door je erker goed te laten isoleren, bespaar je uiteindelijk een hoop geld op je maandelijkse energierekening en verdien je het geïnvesteerde bedrag van de isolatie maatregelen dubbel en dwars terug. Het is dus aan te raden om met het aanbouwen van je erker, deze ook meteen van isolatie te voorzien.

Kwantumkorting

Zijn jouw buren toevallig ook van plan om een erker aan te laten bouwen of heb jij een ander project in huis waar je een aannemer voor in wil zetten? Wanneer je meerdere projecten tegelijkertijd laat uitvoeren door één bedrijf, kan je vaak rekenen op kwantumkorting. Het bouwbedrijf hoeft namelijk minder kilometers te maken en alles kan in één keer geplaatst worden. Deze kwantumkorting is geen vast bedrag, ga hierover in gesprek met de aannemer.

Kies voor een bedrijf uit de buurt

Bouwbedrijven rekenen bijna altijd voorrijkosten voor het realiseren van een project en het is dan ook logisch dat een bedrijf dat niet uit de buurt komt hogere voorrijkosten rekent. Het is alleen daarom al aan te raden om voor een bedrijf bij jou uit de buurt te kiezen. Daarnaast weten bedrijven uit de buurt al veel over het type woning en het type grond bij jou in de buurt. Dit scheelt weer in voorbereidingstijd.