Vergelijk aannemer offertes
Vind dé aannemer voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Aanbouw Erker aanbouwen kosten

Erker aanbouwen kosten

Minimale kosten
€ 4.300
Gemiddelde kosten
€ 7.000
Maximale kosten
€ 10.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 5.800 - € 8.300

Voordat je een erker laat aanbouwen, wil je een goed overzicht hebben van de kosten en mogelijkheden die bij dit project komen kijken. Voor jou heeft Homedeal de richtprijzen en mogelijkheden op een rijtje gezet, zodat je goed weet wat je kan verwachten.

Inhoudsopgave.

Wat kost een erker aanbouwen?

De kosten voor het aanbouwen van een erker aan je woning variëren van € 4.300 tot € 10.000, afhankelijk van de afmeting en het gekozen materiaal. De meeste huizen uit de jaren 30 hebben standaard al een prachtig erker, tegenwoordig is het een trend om zelf een erker te laten aanbouwen.

Bekijk in onderstaand kostenoverzicht de gemiddelde prijzen voor het laten aanbouwen van een erker per afmeting.

Breedte erker
(meter)
Diepte erker
(meter)
Totale gemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
31€ 4.300
31.5€ 6.300
41€ 5.600
41.5€ 8.400
51€ 7.000
51.5€ 10.500

Wil je meer weten over de volledige uitbouw kosten, Homedeal biedt je een helder beeld van de om je te helpen bij het budgetteren van je project.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Erker buitenzijde in een gemetselde muur

Prijsvoorbeelden

Zie 3 prijsvoorbeelden, om zo een beter beeld van de prijzen te krijgen voor het aanbouwen van een erker.

Standaard erker

De gemiddelde afmeting van een erker is 3 x 1 meter. Deze maat wordt dan ook het meest gebruikt voor erkers in Nederlandse huizen. De kosten van het aanbouwen van deze erker liggen gemiddeld rond de € 4.300, dit is inclusief arbeid en btw.

Grote erker

Heb jij behoefte aan een erker die groter is dan gemiddeld? Bij een grote erker met de afmetingen 6 x 1,5 meter zijn de kosten gemiddeld € 12.600 euro, ook dit bedrag is inclusief arbeid en btw. Hierbij is geen rekening gehouden met eventuele extra fundering die aangebracht moet worden bij deze erker.

Extra fundering

Bij een erker aanbouwen, hoort ook de plaatsing van fundering. Bij sommige grondsoorten is het nodig om extra fundering te plaatsen, om verzakking te voorkomen. De gemiddelde extra kosten voor het plaatsen van extra fundering ligt rond de € 800.

Hoe ziet de prijsopbouw van een erker aanbouwen eruit?

Kostenverdeling Erker aanbouwen kosten

Wat bepaalt de kosten voor een erker aanbouwen?

De totale kosten van een erker aanbouwen zijn, zoals eerder gezegd, afhankelijk van een aantal factoren. Lees hier welke keuzes van invloed zijn op de kosten van de erker aanbouwen.

Keuze 1: Formaat van de erker

Het formaat van je erker is natuurlijk de grootste kostenbepaler van dit project. 

BreedteDiepte
+ 1 meter: + € 1.000+ 1 meter: € 500

Keuze 2:  Voorkant of achterkant

Erkers kunnen zowel aan de voorkant als aan de achterkant van een huis aangebouwd worden. Echter, wanneer een erker aan de voorzijde van een huis wordt aangebouwd, moet er een vergunning worden aangevraagd bij de gemeente. Voor het aanvragen van een vergunning wordt een bedrag gevraagd door de gemeente, zelfs als deze vergunning uiteindelijk niet wordt toegekend. Dit bedrag verschilt per gemeente.

Keuze 3: Extra opties

Ook bij het aanbouwen van een erker kan je kiezen uit allerlei extra opties om je erker precies te maken zoals jij het wil. Zie ui welke opties je kan kiezen om jouw erker extra’s te geven.

Extra optieGemiddelde meerprijs
(inclusief arbeid en btw)
Dubbel glas€ 180 – € 240 per raam
HR ++ glas€ 400 – € 550
Hellend afdak€ 500
Glas-in-lood€ 300 per m2
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Tips voor het Plannen van je Erker Aanbouw

Bij het toevoegen van een erker aan je woning komt meer kijken dan je misschien denkt. Hier zijn enkele waardevolle tips om je project soepel te laten verlopen:

  1. Stijl en ontwerp: Kies een erker die past bij de architectuur van je huis. Denk aan de grootte, vorm en materialen die zullen aansluiten bij de bestaande structuur.
  2. Materialen kiezen: Afhankelijk van je voorkeuren kun je kiezen voor hout, aluminium of kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen onderhoudsniveau en uitstraling.
  3. Isolatie en beglazing: Voor comfort en energie-efficiëntie is het belangrijk om te investeren in hoogwaardige isolatie en beglazing voor je nieuwe erker.
  4. Lichtinval optimaliseren: Overleg met je aannemer over de positionering van de ramen om maximale lichtinval te garanderen.
  5. Fundering: Zorg ervoor dat de fundering geschikt is voor de extra belasting die een erker met zich meebrengt.
  6. Vergunningen: Vergeet niet de nodige bouwvergunningen aan te vragen bij je gemeente om vertragingen te voorkomen.
  7. Aannemer: Kies een ervaren aannemer voor erker projecten. Goede communicatie en schriftelijke afspraken zijn cruciaal.
  8. Budget: Stel een realistisch budget op en houd rekening met onvoorziene kosten.
Erker binnenzijde met planten

Ontdek het gemak van een Homedeal erker aanbouw

Een erker aanbouw toevoegen aan je woning is een beslissing die niet alleen je leefruimte optimaliseert, maar ook bijdraagt aan een verhoogd wooncomfort en mogelijk de waarde van je huis verhoogt.

Homedeal maakt dit proces eenvoudig en overzichtelijk. Onze expertise garandeert dat jouw aanbouw soepel verloopt, van de eerste schets tot de laatste afwerking. Ben je klaar om de eerste stap te zetten naar jouw droomerker? Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte en persoonlijk advies op maat. Laat Homedeal je partner zijn in dit waardevolle traject en geniet van het prachtige eindresultaat dat elke dag een glimlach op je gezicht zal toveren.

Veelgestelde vragen.

Wat is een erker?

Een erker is een aanbouw die uit de gevel van een huis springt en meestal uit ramen bestaat. Hierdoor krijgt een kamer meer licht en ruimte, en het biedt vaak ook een breder uitzicht op de omgeving. Erkers kunnen in verschillende stijlen en maten worden uitgevoerd en geven een unieke charme aan een woning.

Hoe lang duurt het aanbouwen van een erker?

De tijd die nodig is om een erker te bouwen kan variëren. Het hangt af van de complexiteit van het project, de weersomstandigheden en het verkrijgen van de nodige vergunningen. Gemiddeld kun je uitgaan van enkele weken voor een standaard erker aanbouw.

Homedeal bespaartips

Kies voor isolatie

Hoewel het niet meteen als een bespaartip klinkt, is het toch wel zo. Door je erker goed te laten isoleren, bespaar je uiteindelijk een hoop geld op je maandelijkse energierekening en verdien je het geïnvesteerde bedrag van de isolatie maatregelen dubbel en dwars terug. Het is dus aan te raden om met het aanbouwen van je erker, deze ook meteen van isolatie te voorzien.

Kwantumkorting

Zijn jouw buren toevallig ook van plan om een erker aan te laten bouwen of heb jij een ander project in huis waar je een aannemer voor in wil zetten? Wanneer je meerdere projecten tegelijkertijd laat uitvoeren door één bedrijf, kan je vaak rekenen op kwantumkorting. Het bouwbedrijf hoeft namelijk minder kilometers te maken en alles kan in één keer geplaatst worden. Deze kwantumkorting is geen vast bedrag, ga hierover in gesprek met de aannemer.

Kies voor een bedrijf uit de buurt

Bouwbedrijven rekenen bijna altijd voorrijkosten voor het realiseren van een project en het is dan ook logisch dat een bedrijf dat niet uit de buurt komt hogere voorrijkosten rekent. Het is alleen daarom al aan te raden om voor een bedrijf bij jou uit de buurt te kiezen. Daarnaast weten bedrijven uit de buurt al veel over het type woning en het type grond bij jou in de buurt. Dit scheelt weer in voorbereidingstijd.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden