1 miljoen projecten verricht

De beste aanbouw deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Aanbouw > Aanbouw maken

Aanbouw maken

Ben je van plan je woonruimte uit te breiden met een aanbouw? Misschien wil je gewoon meer leefruimte of is uitbreiding van het gezin een reden. Laat een aanbouw maken en creëer snel meer leefruimte. Wie wil dat nou niet.

De kosten van een aanbouw

Voordat je een aanbouw laat plaatsen, dien je een aantal keuzes te maken wat betreft materiaal en stijl, waarbij het verschil in stijl zit in de gevelindeling en het soort stenen dat gebruikt wordt. Hierdoor is bij elke optie de uitstraling anders. Verschillende stijlen zijn:

 • standaard
 • klassiek – landelijke uitstraling
 • modern – buitenleven met het comfort van binnen

In het overzicht hieronder vind je de verschillende opties inclusief prijzen voor de meest gekozen aanbouw (5 meter breed, 3 meter diep).

 Prefab (kant-en-klaar)Maatwerk
Standaard€ 16.000 - € 20.000€ 19.000 - € 23.000
Klassiek/modern€ 18.000 - € 22.000€ 21.000 - € 25.000
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Wil je meer prijsinformatie over het maken van een aanbouw? Ga naar: kosten aanbouw.

Prefab of maatwerk aanbouw?

Het is belangrijk om stil te staan bij het soort aanbouw dat je wilt laten maken, maar ook of je maatwerk nodig hebt of dat je een standaard aanbouw laat plaatsen. Bij een prefab wordt de aanbouw al in de fabriek gemaakt. Hierna hoeft de aanbouw enkel nog aan het huis bevestigd te worden en heb je minder lang rommel en geluidsoverlast. Maatwerk kost meer tijd om te plaatsen, omdat de bouw van de aanbouw plaatsvindt op locatie. Echter heb je hierdoor wel de kans om een aanbouw te maken die aan al je wensen voldoet, denk hierbij aan de afmetingen, maar ook aan het materiaal dat gebruikt wordt. Houd rekening met extra kosten voor bijvoorbeeld stucwerk, verwarming en elektra.

Vergunning aanbouw maken

Het is niet zomaar mogelijk om aan de voor- of zijkant van een huis een aanbouw te maken. De achterkant daarentegen is vergunningvrij voor een aanbouw tot 4 meter. Echter gaat dit wel gepaard met enkele eisen. Het erf mag bijvoorbeeld niet meer dan 50% bebouwd zijn, er moet minimaal 1 meter tussen de aanbouw en het openbare gebied zitten en de aanbouw mag niet boven het voorste deel van het huis uitkomen. Huizen die op een monumentenlijst staan moeten voor elke verbouwing een vergunning aanvragen. Het opvragen van een bouwvergunning kan 12 tot 18 weken duren.

Aanbouw huis

Tips aanbouw maken

 1. Wees gedetailleerd
  Tijd investeren in het uitdenken van je project loont. Bied je een gedetailleerde beschrijving aan specialisten, dan zullen de offertes veel specifieker en makkelijker te vergelijken zijn. Maak keuzes voor indeling, materialen, afwerking, verwarming etc.
 2. Vergunningvrij bouwen
  Laat je de aanbouw aan de achterkant van je huis maken, dan kan dat meestal vergunningvrij. Zo bespaar je tijd en geld. Het is dus verstandig om goed na te denken over de locatie van de aanbouw.
 3. Is beton en steen noodzakelijk?
  Controleer of een aanbouw van steen en beton echt noodzakelijk is voor jouw huis. Voor vele huizen volstaat een geraamte van houten balken. Dit levert een forse besparing op.
 4. Voor de doe-het-zelver
  Ben jij een handige doe-het-zelver en vind je het niet erg de handen uit de mouwen te steken? Kies dan voor een casco aanbouw. Hierbij wordt de aanbouw waterdicht en inclusief deuren en ramen afgeleverd, maar alle overige afwerking, zoals stuc- en timmerwerk, is een taak voor jezelf.
 5. Kies een alternatief
  Een serre is een betaalbaar alternatief voor een aanbouw. Aanbouw prijzen liggen vaak duizenden euro’s hoger dan die van een serre. Een basis serre is al verkrijgbaar vanaf € 7.000.

Voordelen aanbouw maken

 • Een aanbouw maken zorgt voor een meerwaarde van je huis.
 • Je bepaalt zelf hoe je aanbouw eruit komt te zien.
 • Is een grotere woning financieel onbereikbaar? Laat een aanbouw maken en vergroot je woning op een voordelige manier.
 • Je creëert gemakkelijk meer leefruimte.

Ontvang eenvoudig en snel aanbouw prijzen in huis

Offertes aanvragenHeb je nog geen aanbouw gemaakt, maar ben je wel geïnteresseerd? Dan wil je dit natuurlijk tegen de beste prijs doen. Vraag bij ons tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op van specialisten in jouw omgeving. Dit doe je al in 2 minuten en binnen 48 uur heb jij de informatie die je nodig hebt. Vergelijken scheelt tot wel 40%. Laat je inspireren en informeren door HomeDeal en verrijk je huis.