Vergelijk aannemer offertes
Vind dé aannemer voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Aanbouw Aanbouw huis

Aanbouw huis


Ben je van plan je huis uit te breiden met een aanbouw? Misschien wil je gewoon meer leefruimte of is uitbreiding van het gezin een reden. Een aanbouw aan je huis creëert snel meer leefruimte en het levert weinig rommel en overlast op. Wie wil dat nou niet.

Inhoudsopgave.

Soorten aanbouw huis

Er zijn verschillende soorten aanbouw voor je huis. De meest gebruikelijke zijn de standaard, de landelijke & de moderne aanbouw. Daarnaast heb je ook nog de keuze voor een serre.

Standaard aanbouw

De standaard aanbouw heeft een simpele vormgeving en is over het algemeen dezelfde kleur als het huis. Eigenlijk past deze soort bij bijna elk huis. De gemiddelde aanbouw kosten voor een prefab standaard aanbouw (kant-en-klaar) lopen uiteen van € 16.000 tot € 20.000. Wil je een aanbouw op maat, dan kost dat je ongeveer € 3.000 meer.

Op maat geeft het je de mogelijkheid om het uiterlijk te veranderen en de aanbouw op die manier uniek te maken.

Huis waar een aanbouw aan komt

Landelijke aanbouw

Woon je landelijk en heb je ook een huis met een landelijke uitstraling? Bij de landelijke aanbouw wordt meestal veel gebruik gemaakt van hout, omdat dit een natuurlijk product is. Daarnaast is er meestal geen rechte gevel maar eentje die wat breder is dan de aanbouw zelf. De gemiddelde prijs voor een landelijke aanbouw ligt tussen de € 18.000 en € 22.000 voor een prefab en tussen de € 21.000 en € 25.000 voor een aanbouw voor je huis op maat.

Modern

De moderne aanbouw aan het huis heeft in tegenstelling tot de landelijke strakke lijnen. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van glas. Dit geeft het buitengevoel met de luxe van binnen. Een goede optie voor als je een leuke tuin of mooi uitzicht hebt. Ook de moderne aanbouw voor je huis is als prefab te verkrijgen tussen de € 18.000 en € 22.000. Maatwerk kost ook voor deze aanbouw gemiddeld € 3.000 meer.

Serre

Heb je een klein budget, maar wil je toch meer ruimte in huis? Kies dan voor een serre. Dit is een soort aanbouw, maar dan gemaakt van een frame met alleen glas er in. Met een serre kijk je aan alle kanten naar buiten en geniet je van de natuur. Heb je een mooie tuin of een mooi uitzicht en houd je ervan om in de natuur te zijn? Dan is een serre een goede optie voor je. Een basis serre is verkrijgbaar vanaf € 7.000.

Wil je meer prijsinformatie over een aanbouw voor je huis? Ga naar: kosten aanbouw.

Inrichting aanbouw huis?

Je hebt een aanbouw, maar wat nu? Hoe je het gaat inrichten is belangrijk. Hieronder vind je een paar ideëen om je te helpen de aanbouw van je woning helemaal naar je zin te maken.

Woonkamer

Is de zithoek te krap wanneer je visite hebt? Haal de wanden tussen het voormalige huis en de aanbouw weg voor optisch extra ruimte. Maak van de aanbouw van het huis een grote woonkamer. Je hebt nu genoeg plek voor een hoekbank die al een tijdje op je verlanglijstje stond.

Heb je zicht op de tuin, haal dan wat groen van planten naar binnen. De drempel tussen binnen en buiten wordt hierdoor minder groot.

Keuken

Door je keuken in de aanbouw te plaatsen wordt de woonkamer waarschijnlijk groter en je kan meteen dat mooie kookeiland kwijt die al een paar jaar op je verlanglijstje stond. Heb je een aanbouw met veel zicht naar buiten, zoals bij een serre of een moderne aanbouw. Dan heb je het buitengevoel terwijl je binnen zit.

Slaapkamer

Misschien staat er gezinsuitbreiding op de planning en kom je een slaapkamer te kort. Maak van de aanbouw van het huis dan een slaapkamer met eventueel een 2e badkamer voor op de benedenverdieping. Of kies ervoor om van de aanbouw je woonkamer of keuken te maken, waardoor een andere ruimte beschikbaar gesteld wordt als slaapkamer.

Aanbouw huis

De kosten van een aanbouw

Voordat je een aanbouw laat plaatsen, dien je een aantal keuzes te maken wat betreft materiaal en stijl, waarbij het verschil in stijl zit in de gevelindeling en het soort stenen dat gebruikt wordt. Hierdoor is bij elke optie het uiterlijk en de uitstraling anders. Verschillende stijlen zijn:

 • standaard
 • klassiek
 • modern

In het overzicht hieronder vind je de verschillende opties inclusief prijzen voor de meest gekozen aanbouw (5 meter breed, 3 meter diep).

Prefab (kant-en-klaar)Maatwerk
Standaard€ 16.000 – € 20.000€ 19.000 – € 23.000
Klassiek/modern€ 18.000 – € 22.000€ 21.000 – € 25.000

Overweeg je een schuur als aanbouw? Bekijk hier de aanbouw schuur prijzen

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Tips aanbouw woning

Bij een aanbouw voor het huis komt heel wat kijken. Zorg dus voor een goede voorbereiding, voor zowel jezelf als de specialist. Ten eerste is het belangrijk zeker te zijn van de afmetingen van de aanbouw, zodat je weet wat er aan materiaal ingekocht moet worden. Ten tweede is de grond waarop de aanbouw van het huis geplaatst wordt een belangrijk element i.v.m. eventuele palen die de grond in moeten.

 1. Duidelijke planning: Begin met een helder idee van wat je wilt bereiken met de aanbouw. Hoeveel extra ruimte heb je nodig? En voor welk doel?
 2. Vooraf bedenken: Door vooraf op papier te zetten wat je met de ruimte gaat doen, weet je zeker dat er niet ineens een raam op een verkeerde plek komt. Zeker als je meerdere ruimtes van de aanbouw voor het huis gaat maken, teken deze dan uit. Zo voorkom je dat de wand achteraf toch 10 centimeter de andere kant op moest om het bed te laten passen.
 3. Budget: Stel een realistisch budget vast. Houd rekening met onverwachte kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 4. Kies de juiste aannemer: Onderzoek verschillende aannemers en kies degene die het beste bij jouw project past. Lees beoordelingen en vraag om referenties.
 5. Denk aan de lange termijn: Bedenk hoe de aanbouw je woning op de lange termijn zal beïnvloeden. Kan het de waarde van je woning verhogen?
 6. Vergunningvrij bouwen: Informeer bij je gemeente of je een vergunning nodig hebt voor de aanbouw. Het is belangrijk dit van tevoren te weten. Mocht je meer willen weten over de verschillende eisen en regelgeving rondom aanbouwvergunningen, bekijk dan onze specifieke aanbouw vergunning pagina.

Voordelen aanbouw aan je huis

Het soort aanbouw is gekozen en de inrichting is compleet. Een aanbouw voor je huis brengt verschillende voordelen met zich mee:

 • Verfraaien van het huis doordat een aanbouw nodig was om te voldoen aan je eisen.
 • Een groter oppervlakte van het huis levert een meerwaarde op.
 • Je huisstijl wordt compleet gemaakt, omdat je nu een grote keuken en woonkamer hebt.
 • De aanbouw zorgt voor meer leefruimte.
 • Persoonlijke touch, met een aanbouw heb je de kans om een persoonlijke draai aan je huis te geven. Kies materialen, ontwerpen en details die jouw stijl weerspiegelen.

Ontvang onze vrijblijvende offerte en laat je inspireren door verschillende aanbouw-opties.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde Vragen.

Hoe lang duurt het om een aanbouw aan mijn huis te plaatsen?

Een eenvoudige aanbouw kan binnen enkele weken klaar zijn, terwijl grotere of complexere projecten enkele maanden kunnen duren. het hangt dus wel echt af van de grootte en complexiteit van de aanbouw.

Heb ik een vergunning nodig voor mijn aanbouw?

In veel gevallen heb je inderdaad een vergunning nodig om een aanbouw te plaatsen. De regels kunnen per gemeente verschillen, dus het is slim om dit van tevoren bij jouw lokale gemeente na te gaan. Of te kijken online op omgevingsloket, om zo verrassingen te voorkomen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden