1 miljoen projecten verricht

De beste aanbouw deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Aanbouw > Prefab aanbouw prijzen

Prefab aanbouw prijzen

Gemiddelde kosten:
20.000
Dit project kost gemiddeld tussen:
16.400 - € 23.600
Minimale kosten:
4.000
Maximale kosten:
40.000

Ben jij nog steeds gelukkig in je woning, maar begint het wat klein te worden door bijvoorbeeld gezinsuitbreiding? Dan kan een prefab aanbouw voor jou de uitkomst bieden. Wanneer je kiest voor een prefab aanbouw wordt de aanbouw in de fabriek gemaakt en in zijn totaliteit naar de locatie verplaatst, een goedkope en snelle manier van huisuitbreiding. Tevens sluit het aan bij de bestaande bouw, bezorgt weinig rotzooi om het huis en zorgt het voor waardevermeerdering van jouw woning. Wil jij meer weten over een prefab aanbouw en de exacte prijzen? Lees dan snel verder.

Kosten | Prijsvoorbeelden | Prijsopbouw | Keuzes | Bespaartips | Gratis offertes aanvragen

Kosten prefab aanbouw

De kosten van een prefab aanbouw liggen over het algemeen lager dan wanneer er op locatie gebouwd wordt en het project is sneller geklaard. De lage kosten komen vooral door het besparen van arbeid op locatie. Ook zijn er verschillende stijlen mogelijk bij prefab aanbouw, zoals: standaard, klassiek en modern. Hieronder is een prijsindicatie te vinden van de verschillende afwerkingen en prijzen voor een prefab aanbouw.

StijlPrefab gemiddelde prijzen, incl. btw en montageAfmeting
StandaardTussen € 16.000 en € 20.000Breedte van 5 meter en diepte van 3 meter
Klassiek/modernTussen € 17.000 en € 22.000Breedte van 5 meter en diepte van 3 meter

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%

Wil je genieten van het comfort dat een prefab aanbouw jou biedt, maar ben je benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw situatie? Bij HomeDeal is het mogelijk om meerdere offertes op te vragen met één enkel offerteformulier. Binnen 2 werkdagen ontvang je tot wel 6 offertes bij jou thuis en door de offertes met elkaar te vergelijken haal je de voordeligste specialist er gemakkelijk uit. Vraag hier tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op. Wist je dat je door het vergelijken van de offertes tot wel 40% kan besparen op de totale kosten? Ideaal toch?

Prefab aanbouw

Prijsvoorbeelden

In de eerder genoemde prijzentabel zie je een overzicht van de gemiddelde prijzen. Hieronder zijn voorbeelden beschreven waardoor de prijzen verder toegelicht worden.

Meest gekozen werk
Het meest gekozen werk is de voordeligste oplossing. De meeste mensen kiezen er namelijk voor om een prefab aanbouw te laten plaatsen zonder extra’s. Wanneer je een beperkt budget hebt is dit de beste oplossing. Voor een aanbouw van 5 meter bij 3 meter betaal je gemiddeld € 18.000.

Groter project
Bij een groter project zit alles erop en eraan. Denk hierbij aan de elektra, vloerverwarming en een schuifpui. Denk bij dit project aan de gemiddelde kosten van € 40.000.

Gedetailleerd project
Kies je voor een kleiner project van bijvoorbeeld 4 m2. Dan is een prefab aanbouw nog steeds de voordeligste manier van verbouwen. Voor een kleine prefab aanbouw van 4 m2 betaal je namelijk gemiddeld € 4.800.

Hoe ziet de prijsopbouw van een prefab aanbouw eruit?


Aanbouw kosten

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Bij een prefab aanbouw wordt de prijs bepaald door 4 keuzes.

Keuze 1: Formaat prefab aanbouw
Het formaat van de aanbouw is afhankelijk van je woning en waar de aanbouw komt te staan. De prijzen van de breedte en diepte kan nogal eens verschillen.

  • Breedte: de breedte van een prefab aanbouw kan maximaal oplopen tot 12 meter. Per halve meter dien je er een gemiddelde prijs van € 1.000 bij op te tellen.
  • Diepte: per halve meter is de diepte duurder dan wanneer je in de breedte werkt. Voor een halve meter meer of minder diepte wordt namelijk gemiddeld een prijs van € 1.250 berekend.

Keuze 2: Deuren, ramen en heipalen
Iedereen heeft een andere smaak. Daarom zijn er vele verschillende soorten deuren en ramen. De keuze van de deuren en ramen hebben invloed op de prijs en de sfeer.

  • Dakraam: Wil je meer licht in huis? Dan is een dakraam de perfecte optie. Het is mogelijk om een keuze te maken uit 2 verschillende soorten dakramen. Een lessenaar of een zadel. Voor een dakraam betaal je gemiddeld € 2.500.
  • Ramen: Voor meer licht en uitzicht is het verstandig om ramen in de aanbouw te plaatsen. Een extra raam kost gemiddeld € 1.000.
  • Schuifpui: Veel mensen kiezen voor een schuifpui in de aanbouw. Een schuifpui zorgt voor veel licht en je betrekt de tuin bij jouw woning. Een schuifpui geeft een meerprijs van gemiddeld € 1.000.
  • Heipalen: Soms moeten er heipalen gebruikt worden voor een goede fundering. Het is niet altijd nodig, maar wanneer het nodig is moet je denken aan een meerprijs van € 1.500 per twee stuks. Bij een gemiddelde aanbouw heb je 2 heipalen nodig.

Keuze 3: Extra optie
Zoals je al hebt kunnen lezen kan je een prefab aanbouw zo duur maken als je zelf wilt. Zie hieronder een aantal opties met gemiddelde prijzen die je aan jouw project toe kan voegen.

OptieGemiddelde meerprijs, incl btw en montage
Electra€ 450
Stucwerk€ 1.000
Centrale verwarming (incl. radiator)€ 1.000

Vind de beste deal

offerte aanvragen

Denk je dat een prefab aanbouw echt iets voor jou is? Dan volgt nu de volgende stap. Door bij HomeDeal meerdere offertes op te vragen bespaar je namelijk enorm op de kosten. Je ontvangt binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes bij jou thuis om te vergelijken. Door het vergelijken worden jouw wensen waargemaakt, bespaar je al snel tot wel 40% op de kosten en wordt de keuze voor een voordelige specialist gemakkelijker. Vraag hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan en ontvang de prijzen voor specifiek jouw situatie. Door te besparen op het project houd je geld over voor nieuwe meubels die in de aanbouw kunnen staan.

HomeDeal bespaartips

Kwantumkorting

Het is mogelijk om flink te besparen met de kwantumkorting. Wanneer niet alleen jij een project uit wilt laten voeren, maar de buurman ook, dan bespaar je kosten. Denk aan voorrijkosten en de materialen die de aannemer mee moet sjouwen. Alles kan namelijk in één keer geplaatst worden voor de twee projecten. Houd er wel rekening mee dat de kwantumkorting geen vast bedrag is. Overleg dit dus eerst met de aannemer, zodat jullie op een mooie prijs uitkomen.

Doe alvast wat voorwerk

Ben je heel handig? Dan vind je het vast leuk om het project alvast uit te denken. Dit scheelt namelijk veel in de totale kosten. Bied je een gedetailleerde beschrijving van jouw wensen en hoe het eruit moet komen te zien, dan wordt de offerte specifiek en is het vergelijken van de verschillende offertes veel gemakkelijker. Denk dus van te voren al na over de indeling, materialen en afwerkingen.

Goede kwaliteit

In tegenstelling tot wat meerdere mensen denken, heeft de lage prijs van prefab aanbouw geen invloed op de kwaliteit. Twijfelde je dus tussen een houtenskeletbouw en prefab? Dan hoeft de keuze niet afhankelijk te zijn van de kwaliteit, maar van jouw wensen. Door gebruik te maken van prefab is er bijvoorbeeld geen enkel kiertje in de constructie te vinden.