Vergelijk aannemer offertes
Vind dé aannemer voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Aanbouw Prefab aanbouw prijzen

Prefab aanbouw prijzen

Minimale kosten
€ 4.000
Gemiddelde kosten
€ 20.000
Maximale kosten
€ 40.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 16.400 - € 23.600

Ben je nog steeds gelukkig in je woning maar wordt het wat krap door bijvoorbeeld gezinsuitbreiding? Overweeg dan een prefab aanbouw. Deze aanbouw wordt in de fabriek gemaakt en volledig naar de locatie verplaatst, wat zorgt voor een snelle en kosteneffectieve uitbreiding van je huis. Het sluit naadloos aan bij de bestaande bouw, veroorzaakt weinig overlast en verhoogt de waarde van je woning. Wil je meer weten over prefab aanbouw en de bijbehorende kosten? Lees dan snel verder.

Inhoudsopgave.

Wat zijn de prefab aanbouw kosten?

Een prefab aanbouw is over het algemeen voordeliger in kosten en sneller te realiseren dan traditioneel bouwen op locatie, dankzij arbeidsbesparing. Gemiddeld gezien liggen de kosten tussen de € 1.100 en € 2.000 per m².

Bovendien biedt prefab aanbouw diverse stijlopties, zoals standaard, klassiek en modern. Hieronder vind je een prijsindicatie voor de verschillende afwerkingen en kosten van een prefab aanbouw.

StijlPrefab gemiddelde prijzen, incl. btw en montageAfmeting
StandaardTussen € 16.000 en € 20.000Breedte van 5 meter en diepte van 3 meter
Klassiek/modernTussen € 17.000 en € 22.000Breedte van 5 meter en diepte van 3 meter

Wil je meer weten over de kosten van een (gewone / maatwerk) aanbouw? Bekijk dan onze pagina, hier vind je informatie over de factoren die de kosten van een aanbouw beïnvloeden, zoals de grootte, het type materiaal en de locatie.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Prefab aanbouw

Prijsvoorbeelden

In de eerder genoemde prijzentabel zie je een overzicht van de gemiddelde prijzen. Hieronder zijn voorbeelden beschreven waardoor de prijzen van een prefab aanbouw voor een huis verder toegelicht worden.

Meest gekozen werk

Het meest gekozen werk is de voordeligste oplossing. De meeste mensen kiezen er namelijk voor om een prefab aanbouw te laten plaatsen zonder extra’s. Wanneer je een beperkt budget hebt is dit de beste oplossing. Voor een goedkope aanbouw van 5 meter bij 3 meter betaal je gemiddeld € 18.000.

Groter project

Bij een groter project zit alles erop en eraan. Denk hierbij aan de elektra, vloerverwarming en een schuifpui. Denk bij dit project aan de gemiddelde kosten van € 40.000.

Gedetailleerd project

Kies je voor een kleiner project van bijvoorbeeld 4 m². Dan is een prefab aanbouw nog steeds de voordeligste manier van verbouwen. Voor een kleine prefab aanbouw van 4 m² betaal je namelijk gemiddeld € 4.800.

Hoe ziet de prijsopbouw van een prefab aanbouw eruit?

Kostenverdeling Prefab aanbouw prijzen

Welke keuzes hebben invloed op de prefab aanbouw kosten?

Bij een prefab aanbouw wordt de prijs bepaald door 4 keuzes.

Keuze 1: Formaat prefab aanbouw

Het formaat van de aanbouw is afhankelijk van je woning en waar de aanbouw komt te staan. De prijzen van de breedte en diepte kan nogal eens verschillen.

 • Breedte: de breedte van een prefab aanbouw kan maximaal oplopen tot 12 meter. Per halve meter dien je er een gemiddelde prijs van € 1.000 bij op te tellen.
 • Diepte: per halve meter is de diepte duurder dan wanneer je in de breedte werkt. Voor een halve meter meer of minder diepte wordt namelijk gemiddeld een prijs van € 1.250 berekend.

Keuze 2: Deuren, ramen en heipalen

Iedereen heeft een andere smaak. Daarom zijn er vele verschillende soorten deuren en ramen. De keuze van de deuren en ramen hebben invloed op de prijs en de sfeer.

 • Dakraam: wil je meer licht in huis? Dan is een dakraam de perfecte optie. Het is mogelijk om een keuze te maken uit 2 verschillende soorten dakramen. Een lessenaar of een zadel. Voor een dakraam betaal je gemiddeld € 2.500.
 • Ramen: voor meer licht en uitzicht is het verstandig om ramen in de aanbouw te plaatsen. Een extra raam kost gemiddeld € 1.000.
 • Schuifpui: veel mensen kiezen voor een schuifpui in de aanbouw. Een schuifpui zorgt voor veel licht en je betrekt de tuin bij jouw woning. Een schuifpui geeft een meerprijs van gemiddeld € 1.000.
 • Heipalen: soms moeten er heipalen gebruikt worden voor een goede fundering. Het is niet altijd nodig, maar wanneer het nodig is moet je denken aan een meerprijs van € 1.500 per twee stuks. Bij een gemiddelde aanbouw heb je 2 heipalen nodig.

Keuze 3: Extra opties

Zoals je al hebt kunnen lezen kan je een prefab aanbouw zo duur maken als je zelf wilt. Zie hieronder een aantal opties met gemiddelde prijzen die je aan jouw project toe kan voegen.

OptieGemiddelde meerprijs, incl btw en montage
Electra€ 450
Stucwerk€ 1.000
Centrale verwarming (incl. radiator)€ 1.000

Keuze 4: Afwerking

De afwerking van een prefab aanbouw heeft ook invloed op de prijs. Je hebt de keuze uit verschillende materialen en afwerkingsniveaus.

 • Buitenkant: De buitenkant van een prefab aanbouw kan afgewerkt worden met verschillende materialen, zoals hout, kunststof of baksteen. De kosten voor de buitenkant variëren afhankelijk van het gekozen materiaal en afwerkingsniveau.
 • Binnenkant: De binnenkant van een prefab aanbouw kan afgewerkt worden met verschillende materialen, zoals spachtelwerk, behang of tegels. Ook de binnenkant is afhankelijk van het gekozen materiaal en afwerkingsniveau.
 • Vloer: De vloer van een prefab aanbouw kan afgewerkt worden met verschillende materialen, zoals laminaat, parket of tegels. Ook de vloer is afhankelijk van het gekozen materiaal en afwerkingsniveau.
 • Daken: De daken van prefab aanbouwen zijn meestal gemaakt van dakplaten. De kosten voor de dakplaten variëren afhankelijk van het gekozen materiaal en afwerkingsniveau.
 • Kozijnen: De kozijnen van een prefab aanbouw zijn meestal gemaakt van hout of aluminium. De kosten voor de kozijnen variëren afhankelijk van het gekozen materiaal en afwerkingsniveau.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij prefab aanbouwbedrijven bij jou in de buurt. Zo kun je de prijzen en mogelijkheden van verschillende bedrijven vergelijken en de perfecte aanbouw vinden voor jouw huis, binnen jouw budget.

Homedeal helpt je graag bij het realiseren van jouw droomaanbouw.

Klik hier om gratis offertes aan te vragen:

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een aanbouw prefab?

De prefab aanbouw kosten liggen ongeveer tussen de € 1.100 en € 2.000 per m², inclusief btw, arbeidskosten en materialen. Dit komt over het algemeen vaak neer op ongeveer € 16.000 tot € 30.000 voor een prefab aanbouw van 3 x 5 meter.

Hoeveel mag je uitbouwen zonder vergunning?

In Nederland mag je in de meeste gevallen vergunningsvrij uitbouwen tot een bepaalde maximale afmeting. De precieze regels kunnen variëren afhankelijk van de gemeente en het bestemmingsplan. Over het algemeen geldt dat je zonder vergunning kunt uitbouwen tot een diepte van 4 meter en een hoogte van 5 meter. We raden je altijd aan om bij je gemeente na te gaan welke regels en voorwaarden er specifiek gelden voor jouw situatie.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Het is mogelijk om flink te besparen met de kwantumkorting. Wanneer niet alleen jij een project uit wilt laten voeren, maar de buurman ook, dan bespaar je kosten. Denk aan voorrijkosten en de materialen die de vakspecialist mee moet sjouwen. Alles kan namelijk in één keer geplaatst worden voor de twee projecten. Houd er wel rekening mee dat de kwantumkorting geen vast bedrag is. Overleg dit dus eerst met de vakspecialist, zodat jullie op een mooie prijs uitkomen.

Doe alvast wat voorwerk

Ben je heel handig? Dan vind je het vast leuk om het project alvast uit te denken. Dit scheelt namelijk veel in de totale kosten. Bied je een gedetailleerde beschrijving van jouw wensen en hoe het eruit moet komen te zien, dan wordt de offerte specifiek en is het vergelijken van de verschillende offertes veel gemakkelijker. Denk dus van te voren al na over de indeling, materialen en afwerkingen.

Goede kwaliteit

In tegenstelling tot wat meerdere mensen denken, heeft de lage prijs van prefab aanbouw geen invloed op de kwaliteit. Twijfelde je dus tussen een houtenskeletbouw en prefab? Dan hoeft de keuze niet afhankelijk te zijn van de kwaliteit, maar van jouw wensen. Door gebruik te maken van prefab is er bijvoorbeeld geen enkel kiertje in de constructie te vinden.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden