1 miljoen projecten verricht

De beste elektricien deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Elektricien > Kosten elektricien

Kosten elektricien

Gemiddelde kosten:
660
Dit project kost gemiddeld tussen:
540 - € 780
Minimale kosten:
40
Maximale kosten:
3.700

Je hebt een project liggen waar je een elektricien voor nodig hebt. Het is belangrijk om vooraf te weten wat het uurloon van een elektricien is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Lees op HomeDeal wat het je gaat kosten om een elektricien in te schakelen voor jouw specifieke project.

Wat kost een elektricien?

Een goede elektricien kost gemiddeld € 45 per uur. Er zijn elektriciëns die veel goedkoper per uur zijn, maar vraag dan altijd naar de diploma’s, vaak hebben ze die niet. Kies voor zekerheid, kies voor een erkende elektricien zodat je niet voor vervelende situaties komt te staan.

Bekijk onderstaand de uurtarieven per soort elektricien.

Type elektricien/soort bedrijfGemiddeld uurloon elektricien (incl. btw)
Toelichting
Ongecertificeerde elektricien€ 10 - € 25‘Elektricien’ zonder diploma of certificaten. Sterk af te raden.
Zzp’er/eenmanszaak€ 35 - € 45Klein gecertificeerd elektriciensbedrijf.
Mkb’er€ 45 - € 70Groot gecertificeerd elektriciensbedrijf.
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

wat kost een elektricien

Goedkoopste:
Je wilt een elektricien inhuren, maar hier het liefst zo weinig mogelijk geld aan uitgeven. Een ongecertificeerde elektricien kan naar eigen zeggen ieder elektriciteitsproject succesvol volbrengen, maar dit biedt je geen enkele garantie. Bovendien dekt de verzekering de schade niet bij eventuele complicaties achteraf. Ongeacht het feit dat een project als een stopcontact vervangen slechts € 15 kost is het inschakelen van een ongecertificeerde elektricien, ook bij kleine projecten, sterk af te raden.

Zzp’er:
Heb je ooit naar een elektricien gezocht, dan weet je dat het uurloon van een erkend elektricien met eenmanszaak vaak lager ligt dan het uurloon van elektricienbedrijven uit het mkb. Zzp’ers hanteren vaak een iets lager uurloon, omdat er minder op werkgeverslasten en winstopslagen gerekend hoeft te worden. Een project als de meterkast vervangen kost je bij een zzp’er gemiddeld € 485 tot € 660.

Mkb’er:
Een elektriciensbedrijf uit het mkb hanteert meestal het hoogste uurloon van de genoemde drie. De reden hiervoor is dat er rekening gehouden wordt met werkgeverslasten en winstopslagen. De elektra aan laten leggen door een erkend elektriciensbedrijf uit het mkb voor een compleet huis kost gemiddeld € 3.700.

Welke keuzes zijn van invloed op de prijs?

Keuze 1: Het soort project
Er zijn verschillende soorten projecten die te maken hebben met elektriciteit. Hieronder staat een overzicht van de meest voorkomende projecten met daarbij een gemiddelde totaalprijs per project. Alle prijzen zijn inclusief materiaal, montage en btw weergeven.

Soort projectGemiddelde prijs (incl.materiaal, montage en btw)Omschrijving
Elektriciteit aanleggen€ 1.550 - € 2.000Elektriciteit aanleggen in een complete woning.
Verlichting aanleggen€ 540 - € 780Verlichting aan leggen in een woning.
Meterkast vervangen€ 485 - € 660Een meterkast vervangen of aanleggen met meer dan 4 groepen.
Aardschakelaar aansluiten€ 115 - € 165Een aardschakelaar aansluiten of vervangen in de meterkast.
Stopcontact aanleggen€ 55 - € 80Een stopcontact aanleggen in een willekeurige ruimte binnen of buiten de woning.

Keuze 2: Uurtarief of totaalprijs
Het uurloon verschilt per elektricien. Bij grote projecten, zoals het aanleggen van elektra of het vervangen van de meterkast, is het handig om vooraf een totaalprijs af te spreken. Veel elektriciens bieden deze mogelijkheid aan en zo weet jij van tevoren precies waar je aan toe bent. Niet alleen bij grote projecten, maar ook bij kleine projecten is het mogelijk om een totaalprijs af te spreken. Wil je bijvoorbeeld een stopcontact aanleggen, dan kost dit gemiddeld € 55 tot € 80 per stopcontact.

elektricien kosten

Keuze 3: De moeilijkheidsgraad
Sommige elektriciens hanteren een verschillend uurtarief per project. Dit verschilt tot wel € 10 op het uurloon. Met name bij lastige projecten, zoals het aanleggen van verlichting of het vervangen van de groepenkast, hanteert de elektricien in sommige gevallen een hoger uurloon. Informeer bij de elektricien van tevoren wat het uurloon voor het betreffende project is.

Keuze 4: Extra opties
Heb je al eens eerder naar een elektricien gezocht, dan weet je dat een elektricien meer doet dan alleen het werken met draden en snoeren. Wil je bijvoorbeeld je stopcontact laten vervangen of elektra laten aanleggen, dan moet de elektricien in muren frezen om bedrading weg te werken. Lees hieronder de kosten van deze extra werkzaamheden.  

In muur frezen Gemiddelde prijs per Gemiddelde prijs per extra
minder dan 2 meter in gips of cellenbeton€ 40 - € 65€ 10
minder dan 2 m in vast beton€ 65 - € 80€ 15

Vind de beste deal

Offertes aanvragenBen je benieuwd naar wat het je precies gaat kosten om een elektricien in te schakelen voor jouw project? Vraag nu geheel gratis en vrijblijvend offertes aan op HomeDeal en vind een vakspecialisten bij jou in de buurt. Binnen 48 uur ontvang je tot wel 6 offertes die je vervolgens eenvoudig met elkaar vergelijkt. Door het vergelijken van offertes bespaar je tot wel 40% op het uurloon van een elektricien. Kies bewust de beste prijs-kwaliteitverhouding en ga altijd voor de beste deal.

HomeDeal bespaartips

Meerdere projecten

Je hebt vast meer projecten liggen die door een elektricien kunnen worden uitgevoerd. Laat deze elekta gerelateerde projecten met elkaar samenvallen in plaats van afzonderlijk van elkaar. Zo bespaar je op de voorrijkosten die de elektricien in rekening brengt. Dit scheelt je tot wel € 40 euro aan extra voorrijkosten.

Onderhandel over de prijs

Met name bij grote projecten, zoals het aanleggen van elektriciteit of het aanbrengen van verlichting, is het verstandig om te onderhandelen over de prijs. Bij grote projecten is dit goed mogelijk en bespaar je tot wel € 300.

Help mee

Veel elektrisch gerelateerde projecten zijn voor jou als consument lastig om uit te voeren. Toch is het aan te raden om mee te helpen bij grote projecten. Door kleine opdrachten uit te voeren, zoals opruimwerkzaamheden of meehelpen met kabels doortrekken, bespaar je € 40 tot € 80 per project. Vraag de elektricien altijd hoe en waar je mee kunt helpen.