1 miljoen projecten verricht

De beste elektricien deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Elektricien > Stopcontact aanleggen prijs

Stopcontact aanleggen prijs

Gemiddelde kosten:
65
Dit project kost gemiddeld tussen:
55 - € 80
Minimale kosten:
25
Maximale kosten:
115

Heb je het idee om een stopcontact aan te leggen, te verplaatsen of te vervangen? Dan is het handig om te weten wat precies de prijs is voor dit project. HomeDeal maakt je wegwijs in het kostenplaatje als je een stopcontact wilt aanleggen of verplaatsen door een erkend specialist.

Wat kost een stopcontact aanleggen? 

De kosten voor het aanleggen van een stopcontact ligt gemiddeld rond de € 80, afhankelijk van je wensen en de afstand van je meterkast. Daarnaast zijn er ook projecten als het vervangen van een stopcontact of het verplaatsen van een stopcontact, over het algemeen zijn dit goedkopere projecten. Bekijk alle kosten omtrent nieuwe stopcontacten in onderstaand kostenoverzicht:

Stopcontact aanleggen: type projectGemiddelde prijs per stopcontact (inclusief materiaal, montage en btw)Gemiddelde prijs per extra meter
(inclusief materiaal, montage en btw)
Inbouwstopcontact plaatsen€ 60 - € 115
Stopcontact vervangen€ 25 - € 45
Stopcontact in meterkast€ 45 - € 60
Stopcontact verplaatsen (minder dan 2 meter in gips of cellenbeton) € 50 - €75€ 10
Stopcontact verplaatsen (minder dan 2 m in vast beton)€ 75 - € 90€ 15

Bespaar tot wel 40% op de kosten

Waarschijnlijk zijn er tientallen elektriciens die jouw stopcontacten willen aanleggen. Kies niet de eerste de beste elektricien, maar vergelijk altijd eerst de prijzen van meerdere aanbieders. Zo weet je zeker dat je voor de elektricien met de scherpste prijs kiest. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 betrouwbare elektriciens in jouw regio. Binnen 2 werkdagen ontvang je de prijsinformatie die je nodig hebt. Vergelijk snel en eenvoudig de offertes, kies voor de voordeligste elektricien en bespaar tot wel 40% op de kosten.

Stopcontact aanleggen

Prijsvoorbeelden

Wil je stopcontacten laten aanleggen, vervangen of verplaatsen? De prijs verschilt per project. Bekijk hieronder enkele handige prijsvoorbeelden:

Goedkoopste:
Het is noodzakelijk om een stopcontact aan te leggen. Je kiest voor de goedkoopste optie en dat is een enkel en ongeaard stopcontact. De kosten die je daarvoor maakt liggen tussen € 25 en € 50 per stopcontact.

Veiligste: 
In oudere woningen zijn meestal enkel, ongeaarde stopcontacten te vinden. Ongeaarde stopcontacten zijn prima voor apparaten waarbij het risico op kortsluiting minimaal is, zoals lampen en opladers. In de keuken heb je juist meer geaarde stopcontacten nodig. Grillapparatuur, de broodrooster en de waterkoker hebben namelijk een hoger risico op kortsluiting. Afhankelijk van het aantal stopcontacten dat vervangen dient te worden en de plek in het huis, reken je voor het vervangen van 8 stopcontacten gemiddeld € 60 tot € 150. Meerdere stopcontacten vervangen is in verhouding goedkoper dan om slechts één te vervangen. Dit heeft te maken met de eenmalige voorrijkosten.

Meest complete:
Je wilt zowel stopcontacten verplaatsen als nieuwe stopcontacten plaatsen om het gemak te vergroten en het aanzicht te verbeteren. Afhankelijk van het aantal extra stopcontacten, het aantal dat je wilt verplaatsen en de afstand waarmee deze verplaatst dienen te worden, moet je rekenen op € 50 tot € 90 per stopcontact.

Hoe is de prijs voor het aanleggen van een stopcontact opgebouwd?

De prijs voor het aanleggen van een stopcontact bestaat uit materiaal- en arbeidskosten. De meeste elektriciens berekenen de afvoer- en voorrijkosten door in hun uurtarief.

Stopcontact aanleggen

De arbeidskosten zijn in verhouding vrij hoog, doordat de elektricien in de meeste gevallen veel arbeid moet verrichten om een stopcontact aan te leggen. Denk hierbij aan werkzaamheden zoals in de muur frezen en kabels doortrekken. De materiaalkosten zijn daarentegen relatief laag. De gemiddelde prijs voor het benodigde materiaal voor een inbouwstopcontact is ongeveer € 12. De gemiddelde arbeidskosten voor het (ver)plaatsen van een stopcontact bedragen € 67.

Waar is deze prijs van afhankelijk?

De hoogte van de kosten voor het aanleggen van een stopcontact is afhankelijk van een aantal factoren. Deze factoren worden hieronder kort toegelicht.

Keuze 1: Soort project
Bedenk goed of het nodig is om een stopcontact te verplaatsen. Misschien voldoet het aanleggen van een nieuw stopcontact ook, een project dat een stuk minder arbeidsintensief is. Het prijsverschil loopt op tot € 25 per stopcontact.

Keuze 2: Plaats van het stopcontact
Een stopcontact dicht bij een elektriciteitspunt kost minder arbeidsuren dan een stopcontact op een plaats daar verder vandaan. Bij een verplaatsing van een stopcontact hanteren de meeste specialisten een maximale afstand van 2 meter. Is de afstand groter dan het gestelde maximum? Dan betaal je daarbovenop een vast tarief van gemiddeld € 10 tot € 15 per extra meter.

Keuze 3: Het type muur bij verplaatsing
De snelheid waarmee de specialist te werk gaat is afhankelijk van het soort muur. Het frezen in de muur is niet de meest eenvoudige opdracht. De meeste elektriciens hanteren dan ook een lager bedrag voor een gips- of cellenbetonmuur en juist een hoger tarief voor een vaste betonmuur. Een stopcontact in een vaste betonmuur verplaatsen kost al gauw € 25 meer dan in een gips- of cellenbetonmuur.

Keuze 4: Uurtarief of vaste totaalprijs
Hanteert de specialist een uurtarief, dan ben je afhankelijk van de efficiëntie en de snelheid van de elektricien. Dit is van invloed op het totaalbedrag. Een elektricien kost gemiddeld € 40 per uur. In de meeste gevallen is het aan te raden om van tevoren een totaalprijs af te spreken. Dan weet je direct waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Keuze 5: Extra opties
Naast het aanleggen, vervangen of verplaatsen van stopcontacten heb je de keuze uit extra opties. Hieronder staan een aantal van deze extra opties die een nuttige toevoeging zijn voor je stopcontacten binnens- en buitenshuis.

Extra optieGemiddelde prijs (inclusief materiaal, montage en btw)Omschrijving
Kinderslot op stopcontact€ 10Bescherming voor nieuwsgierige kleine kinderen die gemakkelijk bij het stopcontact kunnen.
Tijdschakelaar als stopcontact€ 15Handig om apparaten of lampen uit te schakelen op het moment dat je niet thuis bent of niet in staat bent ze zelf uit te zetten.
Buitenstopcontact zuil€ 90Een stopcontact in een zuil op iedere gewenste locatie in je tuin.

Vind de beste deal

Offertes aanvragenWil je precies weten wat je kwijt bent voor het verplaatsen of het aanleggen van een stopcontact? HomeDeal geeft jou die mogelijkheid. Vraag nu geheel gratis en vrijblijvend tot wel 6 verschillende offertes aan op HomeDeal voor een gespecialiseerde elektricien bij jou in de buurt. Door verschillende offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de totaalkosten. Binnen 48 uur na aanvraag ontvang je de offertes en kies jij de beste deal voor het verplaatsen of aanleggen van een stopcontact.

HomeDeal bespaartips

Meerdere projecten

Omdat het verplaatsen of het aanleggen van een nieuw stopcontact arbeidsintensief is, is het verstandig om te kiezen voor een dubbel stopcontact. De extra kosten voor een dubbel stopcontact tegenover een enkel stopcontact zijn te verwaarlozen. Op deze manier heb je dus eigenlijk 2 nieuwe stopcontacten voor de prijs van 1. Je bespaart hiermee € 25 tot € 115 per stopcontact.

Meerdere projecten

Je hebt vast wel nog meer projecten liggen die door een elektricien opgelost moeten worden, zoals de meterkast vervangen of de aardlekschakelaar aansluiten. In dat geval laat je de elektricien de andere projecten ook meteen doen. Dit scheelt je tot wel € 40 aan extra voorrijkosten.

Help mee

Indien de specialist een uurtarief hanteert is het nuttig om mee te helpen. Denk hierbij aan opruimwerkzaamheden of het doortrekken van elektriciteitskabels. Hoe eerder de elektricien klaar is, hoe meer jij overhoudt in je portemonnee. Door goed mee te werken bespaar je tot wel € 35. Dit geld steek je vervolgens natuurlijk weer in een volgend project.