Vergelijk dakraam offertes
Vind dé dakraamspecialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakraam Dakraam plaatsen

Dakraam plaatsen

Een dakraam plaatsen is binnen een dag gepiept. Je hebt dus super snel een dakraam, waarna je geniet van meer licht en andere voordelen. Wil je meer weten over de prijzen van een dakraam plaatsen en of je bijvoorbeeld een vergunning nodig hebt? Lees dan snel dit handige artikel.

Wat kost een dakraam plaatsen?

Bij een dakraam laten plaatsen hoort natuurlijk een kostenplaatje. De totale kosten van een dakraam plaatsen zijn afhankelijk van een aantal keuzes die je maakt. Denk bijvoorbeeld aan de dakraam maten, een klein dakraam zoals een 4 pans dakraam is goedkoper dan een grotere maat. Bekijk in onderstaande tabel de gemiddelde kosten van een dakraam laten plaatsen. Zo heb je een goed beeld van de te verwachten kosten en weet je waar je aan toe bent.

MateriaalAfmetingen dakraam in cm
(breedte x hoogte)
Gemiddelde prijs dakraam
(inclusief btw)
Gemiddelde prijs plaatsing
Kunststof dakraam55 x 78€ 600 € 250
78 x 98€ 780€ 250
78 x 118€ 860€ 250
Houten dakraam55 x 78€ 570€ 250
78 x 98€ 730€ 250
78 x 118€ 800€ 250
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Dakraam plaatsen

Dakraam plaatsen: Zo werkt het

Je dakraam plaatsen is een specialistische klus, daarom is het slim om een dakraam specialist in te schakelen. Zelf een dakraam plaatsen is niet onmogelijk, maar hierbij loop je meer kans op schade aan je dak. Een veelgestelde vraag is hoeveel tijd een dakraam plaatsen inneemt. Als je een vakspecialist inschakelt, is dit binnen een dag gebeurd. Lees hieronder meer over het stappenplan van een dakraam plaatsen.

Bepalen van de plek en de grootte

De eerste stap is natuurlijk bepalen waar je je vaste dakraam wil hebben. Waarschijnlijk weet je wel dat je hem bijvoorbeeld op zolder wil hebben, maar waar precies? Het is hierbij slim om rekening te houden met de zon en het dak van je buren. De vakspecialist adviseert je graag hierin, net zoals bij het bepalen van de dakraam maten. Ga je voor een traditioneel horizontaal dakraam of kies je voor een hoog en verticaal dakraam plaatsen?

Aan de slag met het uitzagen

Of je kiest voor een velux dakraam plaatsen of een ander merk, het plaatsen gaat nagenoeg hetzelfde. Op de dag van je dakraam plaatsen start de vakspecialist met het uittekenen van de formaten van je dakraam. Hij werkt hierbij van binnenuit. Na het uittekenen start hij met het uitzagen van het gat waar hij later je dakraam plaatst.

Dakraam plaatsen en afwerken

Als het gat voor je dakraam klaar is, is begint de vakspecialist je dakraam te monteren. Hierna is het tijd om je dakraam af te werken door de kozijnen te plaatsen en ook de gootstukken te monteren. Hierdoor weet je zeker dat er na je dakraam plaatsen geen lekkages ontstaan en je volop geniet.

Verschillende soorten dakramen

Er zijn verschillende soorten dakramen op de markt. Elk type heeft natuurlijk eigen voor- en nadelen. Weet je niet precies welke dakramen je moet kopen? Vraag advies aan een dakraam specialist, hij adviseert je graag en vertelt je meer over de verschillen. Hier lees je meer over de verschillende dakramen plaatsen.

Dakraam plat dak

Heb je een plat dak, maar wil je toch een dakraam plaatsen? Dat is geen probleem. Er zijn verschillende oplossingen voor een plat dak dakraam, om toch meer licht en frisse lucht binnen te laten. De vakspecialist kiest bij een plat dak vaak voor een lichtkoepel in plaats van voor een dakraam plaatsen. Je doet de lichtkoepel, plat of bol, op afstand open en dicht en zo geniet je van bijna alle voordelen die je ook hebt bij een dakraam plaatsen.

Voordelen lichtkoepelNadelen lichtkoepel
Geschikt voor daken met een hellingGlas verkleurt mogelijk na een aantal jaar
Goede geluidswering

Tuimelvenster plaatsen

Een tuimelvenster is een type dakraam voor een schuin dak. Dit is het bekendste en populairste dakraam en daarom zie je dat veel mensen dit dakraam plaatsen. Een tuimelvenster gaat ver open en is makkelijk aan de buitenkant schoon te maken als je het raam 180 graden draait. Er is veel variatie in tuimelramen te vinden, waardoor je makkelijk het dakraam plaatst dat bij jou en je huis past.

Voordelen tuimelvensterNadelen tuimelvenster
Ventileren met een dicht dakraamBeperkte keuze in verduistering
Makkelijk aan de buitenkant schoon te maken
Open te zetten op verschillende standen

Valraam

Kies je voor een valraam plaatsen? Dan heb je de mogelijkheid om je dakraam naar binnen en naar buiten te openen. Ook heb je relatief meer glas, waardoor je een prachtig uitzicht creëert. Een valraam gaat wel minder ver open dan een tuimelraam en is daardoor bijvoorbeeld ook moeilijker schoon te maken.

Voordelen valraamNadelen valraam
Ruimtelijk gevoelMoeilijker schoon te maken
Naar binnen en naar buiten te openen
Ventilatierooster aanwezig

Dakraam plaatsen zolder

Heb je een vergunning nodig voor een dakraam plaatsen?

Veel mensen vragen zich af of je voor een dakraam plaatsen een vergunning nodig hebt. Over het algemeen is dit niet nodig, als je je aan een aantal gestelde eisen houdt.

  • Je dakraam plaatsen zonder dat het verder dan 60 centimeter van je dak uitsteekt
  • Zorg bij je dakraam plaatsen dat hij niet minder dan 50 centimeter verwijderd is van de dakranden.

Handige tips voor een dakraam plaatsen

Voordat de vakspecialist start met je dakraam plaatsen, is het handig om ook nog een aantal slimme tips te lezen. Zo ben je optimaal voorbereid en weet je precies wat je te wachten staat.

Kies voor een keurmerk

Wist je dat je de mogelijkheid hebt om een dakraam te plaatsen met een politiekeurmerk? Het Politie Keurmerk Veilig Wonen geeft aan dat het dakraam veilig is en inbraakwerend werkt. Daarbij is het ook goed om bij een dakraam plaatsen te kiezen voor een vakspecialist die bijvoorbeeld het Dakvenstermeesters Montage Keurmerk heeft. Deze vakspecialisten zijn getoetst op kwaliteit en kennis.

Vraag meerdere offertes aan

Er zijn veel dakraam specialisten in Nederland, elk met eigen prijzen voor een dakraam plaatsen. Om ervoor te zorgen dat je niet teveel betaalt, is het slim om offertes aan te vragen bij meerdere dakraam specialisten. Leg de offertes naast elkaar en kijk goed wat er allemaal in de totale kosten inbegrepen is. Zo kies je voor de juiste vakspecialist en verheug je je zorgeloos op je nieuwe dakraam

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden