Vergelijk dakraam offertes
Vind dé dakraamspecialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakraam Dakraam plaatsen

Dakraam plaatsen

Een dakraam plaatsen is binnen een dag gepiept. Je hebt dus super snel een dakraam, waarna je geniet van meer daglicht en andere voordelen. Wil je meer weten over de prijzen van het plaatsen van een dakraam en of je bijvoorbeeld een vergunning nodig hebt? Lees dan snel dit handige artikel.

Wat kost het plaatsen van een dakraam?

Bij het plaatsen van een dakraam komen vanzelfsprekend kosten kijken. De prijs varieert tussen € 570 en € 860, afhankelijk van keuzes zoals dakraamafmetingen, en materialen. Een kleiner dakraam, bijvoorbeeld een 4 pans dakraam is voordeliger dan een groter formaat. Bekijk de tabel voor gemiddelde plaatsingskosten. Zo krijg je een duidelijk beeld van de verwachte uitgaven en ben je goed voorbereid.

MateriaalAfmetingen dakraam in cm
(breedte x hoogte)
Gemiddelde prijs dakraam
(inclusief btw)
Gemiddelde prijs plaatsing
Kunststof dakraam55 x 78€ 600 € 250
78 x 98€ 780€ 250
78 x 118€ 860€ 250
Houten dakraam55 x 78€ 570€ 250
78 x 98€ 730€ 250
78 x 118€ 800€ 250
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Vakspecialist is bezig met het plaatsen van een dakraam

Dakraam plaatsen: Zo werkt het

Het plaatsen van een dakraam  is een specialistisch project, daarom is het slim om een dakraam specialist in te schakelen. Zelf een dakraam plaatsen is niet onmogelijk, maar hierbij loop je meer kans op schade aan je dak. Een veelgestelde vraag is hoeveel tijd een het plaatsen van een dakraam  inneemt. Als je een vakspecialist inschakelt, is dit binnen een dag gebeurd. Lees hieronder meer over het stappenplan van een dakraam plaatsing.

Bepalen van de plek en de grootte

De eerste stap is natuurlijk bepalen waar je je vaste dakraam wil hebben. Waarschijnlijk weet je wel dat je hem bijvoorbeeld op zolder wil hebben, maar waar precies? Voor voldoende daglicht is het hierbij slim om rekening te houden met de zon en het dak van je buren. De vakspecialist adviseert je graag hierin, net zoals bij het bepalen van de dakraam maten. Ga je voor een traditioneel horizontaal dakraam of kies je voor een hoog en verticaal dakraam?

Aan de slag met het uitzagen

Of je kiest voor een velux dakraam plaatsen of een ander merk, het plaatsen gaat nagenoeg hetzelfde. Op de dag van je dakraam plaatsen start de vakspecialist met het uittekenen van de formaten van je dakraam. Hij werkt hierbij van binnenuit. Na het uittekenen start hij met het uitzagen van het gat waar hij later je dakraam plaatst.

Dakraam plaatsen en afwerken

Als het gat voor je dakraam klaar is, begint de vakspecialist je dakraam te monteren. Hierna is het tijd om je dakraam af te werken door de kozijnen te plaatsen en ook de gootstukken te monteren. Hierdoor weet je zeker dat na de dakraam installatie geen lekkages ontstaan en je volop kan genieten.

Verschillende soorten dakramen

Er zijn verschillende soorten dakramen op de markt. Elk type heeft natuurlijk eigen voor- en nadelen. Weet je niet precies welke dakramen je moet kopen? Vraag advies aan een dakraam specialist, hij adviseert je graag en vertelt je meer over de verschillen. Hier lees je meer over de verschillende dakramen.

Dakraam plat dak

Heb je een plat dak, maar wil je toch een dakraam plaatsen? Dat is geen probleem. Er zijn verschillende oplossingen voor een plat dak dakraam, om toch meer licht en frisse lucht binnen te laten. De vakspecialist kiest bij een plat dak vaak voor een lichtkoepel in plaats van een dakraam. Je doet de lichtkoepel, plat of bol, op afstand open en dicht en zo geniet je van bijna alle voordelen die je ook hebt bij een dakraam.

Voordelen lichtkoepelNadelen lichtkoepel
Geschikt voor daken met een hellingGlas verkleurt mogelijk na een aantal jaar
Goede geluidswering

Tuimelvenster plaatsen

Een tuimelvenster is een type dakraam voor een schuin dak. Dit is het bekendste en populairste dakraam en daarom zie je dat veel mensen dit dakraam installeren. Een tuimelvenster gaat ver open en is makkelijk aan de buitenkant schoon te maken als je het raam 180 graden draait. Er is veel variatie in tuimelramen te vinden, waardoor je makkelijk het dakraam plaatst dat bij jou en je huis past.

Voordelen tuimelvensterNadelen tuimelvenster
Ventileren met een dicht dakraamBeperkte keuze in verduistering
Makkelijk aan de buitenkant schoon te maken
Open te zetten op verschillende standen

Valraam

Kies je voor  het plaatsen van een valraam? Dan heb je de mogelijkheid dat je dakraam opent naar binnen en naar buiten. Ook heb je relatief meer glas, waardoor je een prachtig uitzicht creëert. Een valraam gaat wel minder ver open dan een tuimelraam en is daardoor bijvoorbeeld ook moeilijker schoon te maken.

Voordelen valraamNadelen valraam
Ruimtelijk gevoelMoeilijker schoon te maken
Naar binnen en naar buiten te openen
Ventilatierooster aanwezig

Verschillende materialen van een dakraam 

Hout en kunststof

Twee veelvoorkomende opties zijn houten dakramen en kunststoffen dakramen. Het is belangrijk om de twee verschillende opties goed te overwegen voor jouw huisuitbreiding.

Kosten, onderhoud en afwerking

Bij het vergelijken van houten dakramen en kunststoffen dakramen, zijn er meerdere aspecten waar je rekening mee moet houden. Hout kan een traditionele en warme uitstraling geven, maar vereist meer onderhoud, zoals schilderbeurten om ze in een goede staat te behouden. Kunststof is onderhoudsarm, gemakkelijk schoon te maken met water en zeep. 

Belangrijke overwegingen bij dakraam materialen

Bij het kiezen van de specifieke materialen die jij wil bij je dakraam, is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals duurzaamheid en afwerking. Houten dakramen geven meer flexibiliteit met de afwerkingen, het toepassen van decoratieve elementen voor je dakraam en het veranderen van de kleur. Een kunststof dakraam is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren,maar deze kleuren kun je achteraf minder makkelijk aanpassen. 

Budget

Houten dakramen zijn over het algemeen goedkoper, dit kan zeker aantrekkelijk zijn voor mensen die een budgetvriendelijk dakraam zoeken. Echter is het ook belangrijk om ook rekening te houden met factoren zoals onderhoudskosten op de lange termijn.

Vochtbestendigheid

Als je een dakraam in een vochtige ruimte wil plaatsen, zoals een badkamer, is kunststof een duurzame en voordelige optie. Kunststof is namelijk niet gevoelig voor vocht en rot, waardoor kunststof een geschikte keuze is voor vochtige ruimtes.

Verschillende merken dakramen

Bij het kiezen voor een dakraam voor jouw huis is het belangrijk om te kijken naar de verschillende merken die kwaliteit dakramen leveren. Een van de bekendste merken is Velux dakramen. De kwaliteit en inventieve ontwerpen van Velux dakramen zijn al jaren bekend. Velux dakramen bieden een breed scala aan producten om aan verschillende behoeften en stijlen te voldoen. Of je nu op zoek bent naar standaard dakramen met extra functies zoals elektrische bediening en geïntegreerde zonwering, Velux dakramen bieden een passende oplossing voor elk project.

Velux dakraam

Velux dakramen biedt niet alleen nieuwe dakramen, maar ook een breed scala aan raamdecoraties. Velux raamdecoratie biedt verschillende opties zoals een verduisterend rolgordijn, jaloezieën en plisségordijn, en ze zijn speciaal ontworpen om te passen bij hun dakramen. Velux raamdecoratie biedt u de mogelijkheid om de privacy in uw huis te verbeteren en de hoeveelheid licht die uw dakramen binnenlaten te controleren. Om je nieuwe dakramen te versieren en je huis een unieke tint te geven, heb je de mogelijkheid om een verscheidenheid aan stijlen en kleuren te kiezen.Wanneer het dakraam geplaatst is kan je meteen genieten van je raamdecoraties. 

Fakro dakraam

Fakro is een ander bekend merk voor dakramen. Fakro staat bekend om zijn focus op duurzaamheid en betrouwbaarheid. Fakro dakramen leveren langdurige prestaties en zijn ontworpen met hoogwaardige materialen. Fakro biedt een breed scala aan opties om aan verschillende behoeften te voldoen, van houten dakramen tot dakramen met speciale coatings om de isolatie te verbeteren.

Roto dakraam

Roto dakramen zijn bekend om hun veelzijdige en gebruiksvriendelijke ontwerp. Roto biedt dakramen die gemakkelijk te installeren en te onderhouden zijn omdat ze gericht zijn op functionaliteit en gebruiksgemak. Roto heeft een uitgebreide selectie die aan verschillende eisen voldoet, of je nu op zoek bent naar een uitzetraam, een draai-kiepraam of een dakraam met extra veiligheidsfuncties.

Kies met vertrouwen

Het is belangrijk om met vertrouwen te kiezen, of je nu voor Velux, Fakro, Roto of een ander bekend merk kiest. De hoogwaardige kwaliteit en inventieve ontwerpen van Velux dakramen maken ze een uitstekende keuze voor uw huisuitbreidingsproject. Door Velux dakramen te kopen, kun je genieten van duurzame prestaties en meer comfort in je huis.

Heb je een vergunning nodig voor een dakraam plaatsen?

Veel mensen vragen zich af of je voor een dakraam plaatsing een vergunning nodig hebt. Over het algemeen is dit niet nodig, als je je aan een aantal gestelde eisen houdt.

  • Je dakraam plaatsen zonder dat het verder dan 60 centimeter van je dak uitsteekt.
  • Zorg bij het plaatsen van het dakraam dat het dakraam niet minder dan 50 centimeter verwijderd is van de dakranden.

Het is van cruciaal belang dat het dakraam niet meer dan 60 centimeter van het dak uitsteekt wanneer het wordt geplaatst. Om ervoor te zorgen dat het dakraam goed geïntegreerd is in uw dak en geen extra last opwekt, is dit een cruciale veiligheidsmaatregel.

De afstand tussen het dakraam en de dakranden is een andere cruciale factor die rekening moet worden gehouden. Zorg ervoor dat het dakraam minimaal 50 centimeter van de dakranden verwijderd is. Dit zorgt ervoor dat het dakraam correct wordt geïnstalleerd zonder de stabiliteit van het dak in gevaar te brengen en helpt bij het voorkomen van eventuele problemen met de waterdichtheid van het dak.

In het algemeen hoef je geen vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een dakraam als je voldoet aan de eisen voor de afstand tot het dak en de dakranden. Het is echter altijd verstandig om de lokale wetgeving te controleren en indien nodig advies in te winnen van een vakspecialist om ervoor te zorgen dat je project zonder problemen wordt afgerond.

Handige tips voor een dakraam plaatsen

Voordat de vakspecialist start met het plaatsen van een dakraam, is het handig om ook nog een aantal slimme tips te lezen. Zo ben je optimaal voorbereid en weet je precies wat je te wachten staat.

Kies voor een keurmerk

Wist je dat je de mogelijkheid hebt om een dakraam te plaatsen met een politiekeurmerk? Het Politie Keurmerk Veilig Wonen geeft aan dat het dakraam veilig is en inbraakwerend werkt. Daarbij is het ook goed om bij een dakraam plaatsen te kiezen voor een vakspecialist die bijvoorbeeld het Dakvenstermeesters Montage Keurmerk heeft. Deze vakspecialisten zijn getoetst op kwaliteit en kennis.

Vraag meerdere offertes aan

Er zijn veel dakraam specialisten in Nederland, elk met eigen prijzen voor een dakraam plaatsen. Om ervoor te zorgen dat je niet teveel betaalt, is het slim om offertes aan te vragen bij meerdere dakraam specialisten. Leg de offertes naast elkaar en kijk goed wat er allemaal in de totale kosten inbegrepen is. Zo kies je voor de juiste vakspecialist en verheug je je zorgeloos op je nieuwe dakraam

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost het plaatsen van een dakraam?

De kosten kunnen variëren wanneer je een dakraam wil plaatsen, dit is afhankelijk van factoren zoals type dakraam, de grootte, materialen en eventueel extra werkzaamheden die benodigd zijn. De kosten variëren gemiddeld tussen de € 570 en € 860. De kosten kunnen worden beïnvloed door het inhuren van vakspecialisten voor de plaatsing van een dakraam en de keuze in materialen.

Is een dakraam plaatsen moeilijk?

Het installeren van een dakraam vereist expertise en kennis van bouwmethoden. Hoewel het voor ervaren doe-het-zelvers mogelijk is om het project zelf uit te voeren, is het absoluut raadzaam om een vakspecialist in te huren. Een ervaren dakraam specialist kan ervoor zorgen dat het dakraam veilig en correct is geïnstalleerd, naast het oplossen van eventuele complicaties.

Hoelang duurt het plaatsen van een dakraam?

De tijd die nodig is om een dakraam te plaatsen, kan variëren afhankelijk van het type dakraam, de complexiteit van de installatie en eventuele voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn. Afhankelijk van de omvang van het project en de beschikbaarheid van de vakspecialisten, kan het proces meestal enkele dagen tot een week in beslag nemen. Het is voordelig om een nauwkeurige schatting van de installatietijd te krijgen van een gekwalificeerde dakraam specialist.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden