Vergelijk dakraam offertes
Vind dé dakraamspecialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakraam Kosten dakraam

Kosten dakraam

Minimale kosten
€ 820
Gemiddelde kosten
€ 965
Maximale kosten
€ 1.110
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 872 - € 1.048

Wil je je zolder lichter maken en ruimtelijker laten lijken? Kies dan voor een dakraam. Met een dakraam zorg je ook voor voldoende ventilatie en een hogere verkoopwaarde. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? De dakraam kosten, keuzes en extra opties lees je in dit artikel.

Wat kost een dakraam?

De dakraam kosten zijn gemiddeld € 820 tot € 1.110. Als je een dakraam wil kopen is de prijs afhankelijk van het materiaal, het soort, maar ook van de grootte en de extra’s die je kiest. Extra’s zijn bijvoorbeeld verduistering of een elektrisch dakraam. Wil je meer weten over de prijzen? Bekijk in het onderstaande overzicht de gemiddelde dakraam kosten van de 2 meest voorkomende materialen. Of vraag direct dakraam offertes aan.

MateriaalAfmetingen dakraam in cm
(breedte x hoogte)
Gemiddelde prijs dakraam
(inclusief btw)
Gemiddelde prijs plaatsing
Kunststof dakraam55 x 78€ 600 € 250
78 x 98€ 780€ 250
78 x 118€ 860€ 250
Houten dakraam55 x 78€ 570€ 250
78 x 98€ 730€ 250
78 x 118€ 800€ 250
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Prijsopbouw dakraam kosten

Kostenverdeling kosten dakraam

Kosten dakraam: Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Er zijn een aantal keuzes die de dakraam kosten bepalen. Ben je benieuwd welke keuzes een dakraam goedkoop of juist duur maakt? Bekijk het in het onderstaande overzicht.

Keuze 1: Soort materiaal

Het soort materiaal heeft invloed op de dakraam kosten. Het meest voorkomend in Nederland zijn houten en kunststof dakramen, maar ook een dakraam van staal of aluminium is mogelijk. Bekijk hieronder de soorten materialen, met voor- en nadelen en de gemiddelde prijs.

Type materiaalVoordelenNadelenGemiddelde prijs inclusief btw en plaatsen
Houten dakraam- Klassieke uitstraling
- Relatief goedkoop
- Goede isolatiewaarde
- Heeft meer onderhoud nodig
- Inbraakgevoeliger
€ 820 - € 1.050
Kunststof dakraam- Moderne uitstraling
- In meerdere kleuren mogelijk
- Gaat lang mee
- Onderhoudsarm
- Duurdere keuze € 850 - € 1.110
Stalen dakraam- Authentiek
- Gaat lang mee
- Inbraakveilig
- Slechte isolatiewaarde
- Duurdere keuze
€ 900 - € 1.150
Aluminium dakraam- Moderne uitstraling
- In meerdere kleuren mogelijk
- Goed te isoleren
- Inbraakveilig
- Duurste keuze
- Lastig te repareren
€ 1.000 - € 1.260

Kosten dakraam

Keuze 2: Type dakraam

Voor zowel platte als hellende daken zijn er verschillende soorten dakramen beschikbaar. De kosten voor dakramen verschillen per type. Bekijk in het onderstaande overzicht de prijzen per type dakraam.

Tuimelvenster

In Nederland is een tuimelvenster het meest gebruikelijk. Dit type dakraam beweegt 180 graden rond zijn eigen as, waardoor je het ver opent. Het is hierdoor bovendien makkelijk schoon te maken. Nieuwe soorten tuimelvensters hebben ook een ventilatierooster, waardoor je ook op regenachtige dagen genoeg ventilatie hebt. Bekijk hier de gemiddelde dakraam kosten.

Type dakraamGemiddelde kosten dakraam inclusief plaatsen en btw
Tuimelvenster€ 820 - € 1.000
Valraam

Een valraam heeft scharnieren aan de bovenkant van het kozijn, waardoor dit type raam hoger opent. Je kamer oogt hierdoor ruimtelijker en lichter. Valramen zijn zowel naar buiten als naar binnen te openen en hebben net als een tuimelvenster een ventilatierooster. Doordat het raam hoog opent, is het lastiger om dit dakraam goed schoon te maken. Leer over de gemiddelde dakraam kosten.

Type dakraamGemiddelde kosten dakraam inclusief plaatsen en btw
Valraam€ 870 - € 1.050
Lichtkoepel

Op platte daken plaats je meestal een lichtkoepel. Dit type dakraam is met zowel gebogen als plat glas mogelijk. Er zijn ook lichtkoepels van plexiglas. Dit materiaal is het goedkoopst, maar verkleurt na een aantal jaar lichtelijk. Een glazen lichtkoepel verkleurt daarentegen nooit. Een lichtkoepel is zowel handmatig als elektrisch te openen. Vooral bij een dakraam dat lastig is te bereiken, is een elektrische lichtkoepel de beste keuze. De dakraam kosten hiervan zijn wel hoger. Bekijk hier de dakraam kosten van een lichtkoepel.

Type dakraamGemiddelde kosten dakraam inclusief plaatsen en btw
Lichtkoepel€ 850 - € 1.110

Keuze 3: Afwerking

Wanneer de vakspecialist je dakraam plaatst, moet hij de binnenkant van je dak nog afwerken. De interieurafwerking is soms niet in de prijs meegenomen. Bekijk in het onderstaande overzicht de gemiddelde interieurafwerking die invloed hebben op de dakraam kosten.

Diepte dakraamGemiddelde interieurafwerking kosten dakraam (inclusief plaatsen en btw)
30 cm€ 180 - € 220
40 cm€ 215 - € 245
50 cm€ 300 - € 325

Kosten dakraam schuin dak

Keuze 4: Extra opties

Er zijn een aantal extra keuzes die de dakraam kosten beïnvloeden. Bekijk hieronder een aantal extra keuzes, zodat je een betere beeld hebt van de uiteindelijke prijs.

Verduistering

Als je voor een dakraam kiest, is goede verduistering een echte meerwaarde. Gordijnen zijn lastig op te hangen, maar er zijn voldoende alternatieven voor jouw dakraam. Met een dakraam rolgordijn verduister je je woning in een handomdraai. Dit type rolgordijn is tussen de binnenkozijnen geplaatst, waardoor het al het licht tegenhoudt. Bekijk hier de gemiddelde dakraam kosten voor een rolgordijn.

Type verduistering Gemiddelde kosten dakraam rolgordijn inclusief plaatsen en btw
Dakraam rolgordijn € 60 - € 220
Elektrisch dakraam

Met een elektrisch dakraam heb je de luxe om van afstand je dakraam te openen of sluiten. Het is ook mogelijk om met een timer je dakraam of rolgordijnen op een bepaalde tijd te laten openen, als je bijvoorbeeld wakker wordt. De kosten voor een elektrisch dakraam zijn wel wat hoger dan bij een dakraam dat je handmatig opent.

Extra keuzeGemiddelde kosten dakraam inclusief plaatsen en btw
Elektrisch dakraam€ 950 - € 1.400
Elektrisch rolgordijn€ 170 - € 250
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Vergelijk meerdere offertes

Ben je van plan om een offerte bij een vakspecialist op te vragen? Vergelijk altijd meerdere offertes, zodat je goede kans hebt dat je de beste keuze maakt. Als je meerdere offertes aanvraagt, zie je per vakspecialist de prijs van arbeid en materiaal, maar ook bijvoorbeeld de reiskosten.

Beveilig je woning

Met het Politie Keurmerk Veilig Wonen of het SKG keurmerk, weet je zeker dat je dakraam beveiligd is tegen inbrekers. Inbrekers zoeken namelijk altijd manieren om je woning binnen te komen. Met het keurmerk krijg je de garantie dat je dakraam goed beveiligd is. Houd er echter zelf ook altijd rekening mee, door je dakraam goed te sluiten voordat je van huis gaat.

Kies voor extra korting

Door samen met je buren meerdere dakramen te laten plaatsen, heb je kans op een leuke korting. De vakspecialist hoeft namelijk maar 1 keer voor te rijden en betaalt ook minder als hij groter inkoopt. Het loont dus om aan je buren te vragen of zij ook plannen hebben voor een nieuw dakraam.

Prijsgidsen
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden