Vergelijk dakraam offertes
Vind dé dakraamspecialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakraam 4 pans dakraam

4 pans dakraam

Wil je in een kleine zolderkamer toch extra licht creëren? Kies dan voor een 4 pans dakraam. Vooral plekken waar geen groot dakraam past, is dit de ideale oplossing. Dit type dakraam is klein, maar brengt toch genoeg licht in kleine ruimtes. Daarnaast zijn de kosten van een 4 pans dakraam lager dan de kosten van een standaard dakraam. Ben je benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Lees hier alles over in dit artikel.

Wat kost een 4 pans dakraam?

Een 4 pans dakraam kost gemiddeld € 350 tot € 490, hier is de plaatsing bij inbegrepen. De kosten zijn afhankelijk van het soort glas en de kwaliteit van de kozijnen. Wil je een dakraam kopen en ben je benieuwd naar de gemiddelde kosten van het materiaal en naar de plaatsing door een vakspecialist? Je leest het in het onderstaande overzicht.

Materiaal 4 pans dakraamGemiddelde kosten (inclusief btw)Gemiddelde kosten plaatsing (inclusief btw)
Kunststof dakraam€ 150 - € 290€ 200
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

4 pans dakraam

Wat is het voordeel van een 4 pans dakraam?

Een 4 pans dakraam geeft je woning extra licht, maar heeft daarnaast nog een aantal andere voordelen. Lees hier alle voordelen van een 4 pans dakraam.

Geschikt voor een kleine ruimte

Een 4 pans dakraam past in vrijwel elke ruimte. Het is dan ook het meest gebruikelijk in kleine kamers, waar geen ruimte is voor een groot dakraam. De hoeveelheid licht die het dakraam doorlaat is genoeg om een kleine ruimte te verlichten. Het is ook erg geschikt voor een opbergruimte, waar je maar weinig licht nodig hebt.

Lage kosten

Voor een 4 pans dakraam betaal je een stuk minder dan voor een standaard dakraam. Gemiddeld kost een 4 pans dakraam € 350 tot € 490 terwijl je voor een standaard dakraam al snel meer dan € 820 betaalt. Je betaalt ten eerste minder voor het materiaal, maar ook minder voor de arbeid. De vakspecialist hoeft een kleiner dakoppervlak te verwijderen, waardoor hij sneller klaar is met het plaatsen.

Lange levensduur

Als je kiest voor een 4 pans dakraam, hoef je niet bang te zijn dat deze kort meegaat. De levensduur van dit type zolderraam is gelijk aan andere soorten zolderramen, dit is gemiddeld 30 tot 40 jaar. Vrijwel alle 4 pans dakramen zijn van kunststof, waardoor de levensduur nog langer is dan bij standaard houten dakramen. Je profiteert dus jarenlang van het laten plaatsen van een 4 pans dakraam op jouw dak.

Plaatsen van een 4 pans dakraam

Het laten plaatsen van een 4 pans dakraam doet de vakspecialist in een aantal stappen. Bekijk hieronder de werkzaamheden van de dakraam specialist.

Stap 1: Bekijk de geschikte plek

Je hebt waarschijnlijk al een idee waar je je 4 pans dakraam wilt hebben. De vakspecialist kijkt graag nog even mee, zodat je zeker weet dat het zolderraam op de juist plek wordt geplaatst. Hij controleert bijvoorbeeld de dakconstructie en bepaalt of hij het dak nog moet verstevigen. Ook controleert hij of het dakraam meer dan 90 cm van de grond is verwijderd. Dit is namelijk wettelijk verplicht.

Stap 2: Bereid het plaatsen voor

Voordat de vakspecialist het 4 pans dakraam vervangt of plaatst, moet eerst een gedeelte van het dak verwijderd worden. Als eerst tekent hij de plek uit, waar het dakraam moet komen. Daarna begint hij vanaf de binnenkant met het uitzagen en haalt als laatst de dakpannen weg. De vakspecialist haalt iets meer dakpannen weg dan nodig is, zodat hij genoeg ruimte heeft voor het plaatsen van het 4 pans dakraam.

Stap 3: Plaats het 4 pans dakraam

De meeste 4 pans dakramen zijn prefab gemaakt. Dat betekent dat de vakspecialist het dakraam direct in het gemaakte gat plaatst. Hij bevestigt het dakraam vervolgens aan het dak, zodat het stevig op zijn plaats blijft. Vervolgens maakt hij het dakraam waterdicht en plaatst als laatst de dakpannen terug.

Stap 4: Werk het 4 pans dakraam af

Nu het dakraam op zijn plek zit, is het als laatst belangrijk om de binnenkant af te werken. De vakspecialist kit en stuct de de binnenkant en werkt het dak af met bijvoorbeeld gipsplaten. Als je nog geen isolatie hebt, is het slim om dit direct te laten plaatsen. Nu de vakspecialist aanwezig is, scheelt het veel geld om dit direct te laten doen.

4 pans dakraam binnen

Heb je een vergunning nodig voor een 4 pans dakraam?

In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig voor een 4 pans dakraam. Toch zijn er een aantal uitzonderingen waar je rekening mee moet houden. Buiten deze regels om is het altijd mogelijk dat je gemeente andere vergunningsregels hanteert. Bekijk hieronder de voorwaarden, waardoor je meestal geen dakraam plaatsen vergunning nodig hebt.

  • Je 4 pans dakraam mag niet meer dan 60 centimeter van het dak uitsteken.
  • Het 4 pans dakraam moet meer dan een halve van de dakrand verwijderd zijn.

Tips voor een 4 pans dakraam

Met een aantal tips krijg je nog een beter beeld van het laten plaatsen van een 4 pans dakraam. Lees hier een aantal handige tips.

Vraag meerdere offertes aan

Ben je op zoek naar de beste keuze voor jouw woning? Vraag dan meerdere offertes aan. Wanneer je meerdere vakspecialisten vergelijkt, krijg je een beter beeld van de kosten en keuzes van de vakspecialist. Je ziet dan bijvoorbeeld hoeveel elke dakraam specialist rekent voor arbeid en materiaal.

Ga voor een kwantumkorting

Het is voordelig als je meerdere dakramen tegelijkertijd laat plaatsen. De vakspecialist hoeft maar één keer voorrijkosten te rekenen en bespaart zelf ook op de inkoop. Wanneer je zelf geen plannen hebt voor meerdere dakramen, is het ook altijd slim om langs je buren te gaan. Misschien willen zij ook wel een dakraam laten plaatsen. Hoe meer dakramen je laat plaatsen, hoe groter de korting kan worden.

Kies voor een veilige woning

Inbrekers slagen er zelfs via een 4 pans dakraam in, om je woning binnen te komen. Hoewel het niet makkelijk is om bij een dakraam te komen, vinden inbrekers altijd wel weg. Kies daarom dakramen die getest zijn op hun beveiliging. Er zijn een aantal keurmerken zoals het Politie Keurmerk Veilig Wonen, zodat je de kans kleiner maakt, dat een inbreker in jouw woning komt.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden