Vergelijk dakraam offertes
Vind dé dakraamspecialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakraam Dakraam vervangen

Dakraam vervangen

Wil je je oude dakraam vervangen en ben je benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Je vervangt je dakraam al vanaf € 850. Met een nieuw dakraam breng je veel licht in huis en je hebt de keuze uit veel verschillende soorten. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Lees het in dit artikel.

Wat kost een dakraam vervangen?

Ontdek de investering voor het vervangen van een dakraam, met dakramen kosten gemiddeld tussen € 800 en € 2.000. Verschillende factoren, zoals het type dakraam en extra functies, beïnvloeden deze prijsrange. Het is belangrijk om deze dakramen kosten te begrijpen en te ontdekken welke elementen jouw investering kunnen beïnvloeden. Bekijk hieronder de gemiddelde kosten per type dakraam. Voor een prijsindicatie voor jouw project vraag je gratis een dakraam offerte aan.

MateriaalAfmetingen dakraam in cm
(breedte x hoogte)
Gemiddelde prijs dakraam
(inclusief btw)
Gemiddelde prijs plaatsing
Kunststof dakraam55 x 78€ 600 € 200 – € 750
78 x 98€ 780€ 200 – € 750
78 x 118€ 860€ 200 – € 750
Houten dakraam55 x 78€ 570€ 200 – € 750
78 x 98€ 730€ 200 – € 750
78 x 118€ 800€ 200 – € 750
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Vakspecialist is een dakraam aan het vervangen.

Voordelen van het vervangen van een dakraam

Een dakraam vervangen kost wat, maar levert je nog veel meer op. Soms weet je zeker dat je je huidige dakraam moet vervangen, bijvoorbeeld als er lekkage ontstaat. Toch zijn er ook nog andere redenen waarom het verstandig is om je dakraam te vervangen.

Creëer meer licht

Met een nieuw dakraam haal je veel zonlicht in huis. Zonder voldoende daglicht voel je je sneller vermoeid en krijg je eerder een slecht humeur. Je doet er helemaal goed aan om je dakraam op zolder te vervangen. Dit is vaak een donkere plek, waar zonlicht meer dan welkom is. Een oud dakraam is in veel gevallen kleiner. Daarnaast is het glas van dit dakraam vaak aangetast, waardoor het minder zonlicht doorlaat.

Geniet van een gezondere lucht

Je woning laten luchten zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Op regenachtige dagen is dit met een dakraam wel eens lastig. De regen komt makkelijk via het dak naar binnen, waardoor je het dakraam liever gesloten laat. Als je ervoor kiest om je dakraam te vervangen heb je hier geen problemen meer mee. Je hebt namelijk de keuze om een dakraam met ventilatierooster te laten plaatsen, waardoor je altijd een gezonde luchtstroom hebt die zorgt voor frisse lucht. Voldoende ventilatie voorkomt bovendien een woning met vochtige ruimtes.

Lagere energierekening

Een goed geïsoleerd dakraam laat veel minder warmte ontsnappen. Met dubbel of zelfs triple glas bespaar je al snel op je energiekosten. Daarnaast laat een groter dakraam veel meer zon binnen, dat helpt je woning ook nog eens met het verwarmen. Je ruimte blijft dus op een aangename temperatuur, zonder dat je hier veel voor betaalt. Als je naar de lage energiekosten kijkt, worden het dus uiteindelijk alsnog goedkope dakramen.

Dakraam vervangen: type dakramen

Wanneer je je dakraam vervangt, heb je keuze uit een aantal soorten dakramen. Dit zijn voornamelijk houten of kunststof dakramen. Vergelijk hieronder de verschillende kenmerken per type dakraam zodat je de beste optie voor jouw situatie kunt kiezen. 

Type dakraamKenmerkenGemiddelde prijs (inclusief plaatsing en btw)
Tuimelvenster– Draait 180 graden om eigen as
– Inclusief ventilatierooster
– Makkelijk schoon te maken
– Geschikt op vrijwel alle daken
– Maar op 1 manier te openen

€ 500 – € 1.200
Valraam– Opent via scharnieren aan de bovenzijde
– Zowel naar binnen als naar buiten te openen
– Inclusief ventilatierooster
– Lastiger schoon te maken
– Niet voor alle daken geschikt
€ 500 – € 1.200
Balkondakraam – Extra ruimte in de kamer
– Bestaat uit 2 ramen die zichzelf openen tot een balkon
– Hogere prijs dan andere dakramen
– Alleen geschikt voor ruimten met een groot dak
€ 1.800 – € 4.500
Lichtkoepel– Alleen geschikt voor een plat dak
– Geluidswerend
– Elektrisch te openen
€ 600 – € 1.400

Soorten dakramen: merken

Bij het overwegen van een dakraam vervanging is het verstandig om vertrouwd te raken met de allerbeste kwaliteit merken op de markt, die hoogwaardige en betrouwbare producten bieden. Hier kijken we naar enkele vooraanstaande merken, waaronder FAKRO, RoofLite, en Velux, om hun unieke eigenschappen te begrijpen en vast te stellen welke het beste aansluit bij jouw behoeften.

FAKRO dakramen

FAKRO staat bekend om zijn hoogwaardige dakramen die niet alleen functionaliteit, maar ook stijl bieden. De dakramen van FAKRO zijn ontworpen met de nieuwste generatie technologieën voor optimale lichtinval en ventilatie. Verder bieden ze uitstekende isolatie, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor elk huis.

RoofLite dakramen

RoofLite onderscheidt zich door zijn innovatieve benadering van dakramen. De dakramen van RoofLite zijn voorzien van specifieke eigenschappen die de natuurlijke lichtinval optimaliseren en tegelijkertijd zorgen voor een uitstekende ventilatie. Leer meer over de geavanceerde functies van RoofLite dakramen en ontdek hoe ze kunnen bijdragen aan een comfortabelere leefomgeving.

Velux dakramen

Velux is al lang een vertrouwd merk op het gebied van dakramen en staat bekend om zijn uitgebreide assortiment hoogwaardige producten. Velux dakramen bieden niet alleen optimale lichtinval en ventilatie, maar ook innovatieve kenmerken zoals elektrische bediening en energie-efficiënte beglazing. Ontdek hoe een Velux dakraam een veelzijdige en functionele keuze kan zijn bij het vervangen van je dakraam.

Stappenplan voor het vervangen van een dakraam

Afhankelijk van je huidige dakraam, vervangt de vakspecialist het dakraam in een aantal stappen. Benieuwd hoe de vakspecialist te werk gaat bij het dakraam plaatsen? Lees het in onderstaande stappen.

Stap 1: Verwijder het oude dakraam

Voordat de vakspecialist het dakraam vervangt, moet hij het oude dakraam eerst verwijderen. Dit doet hij door het glas te verwijderen en de kozijnen te verwijderen. Er ontstaat hierdoor een gat waar de vakspecialist het nieuwe dakraam in plaatst.

Stap 2: Bereid het plaatsen voor

Wil je jouw dakraam vervangen door een groter dakraam? Dan maakt de vakspecialist extra ruimte, door een stuk dak te verwijderen. Vanwege het grotere glasoppervlak. Vervolgens verwijdert hij de dakpannen die nog in de weg liggen om voldoende ruimte te hebben om het nieuwe dakraam te laten monteren.

Stap 3: Plaats het nieuwe dakraam

Bij het daadwerkelijk plaatsen van het nieuwe dakraam, bevestigt de vakspecialist eerst de kozijnen. Vervolgens zorgt hij ervoor dat het kozijn waterdicht is en plaatst de eventuele dakpannen of andere dakbedekking terug. Als laatste plaats de vakspecialist de ruit in het kozijn en controleert hij of het dakraam goed opent.

Stap 4: Werk het dakraam af

Als laatste werkt de vakspecialist het dakraam af. Bij het vervangen van het dakraam moet ook die binnenkant van het dakraam afgemaakt worden. Met kit en plamuur maakt hij alle gaatjes en kieren dicht. Daarnaast werkt hij ook de binnenzijde van het dak af, zodat je direct kan gaan genieten van je nieuwe, vervangen dakraam.

Dakraam vervangen: handige tips

Je hebt nu alles gelezen over je dakraam vervangen. Lees deze tips om te kiezen voor het beste dakraam voor jouw woning.

Kijk voor subsidie

Wist je dat het mogelijk is om subsidie aan te vragen voor dakraam isolatie? Op het moment is dit alleen beschikbaar voor VvE-ers, maar het is in de toekomst niet uitgesloten dat het ook voor particulieren weer mogelijk is. Wil je weten of er ook in jouw gemeente subsidie mogelijk is? Dit controleer je via de Energiesubsidiewijzer.

Ga voor een veilig dakraam

Ramen zijn vaak een prooi voor inbrekers. Het is daarom verstandig om je raam zo veel mogelijk inbraakveilig te maken. Een goede manier om dit te doen, is om een raam te kiezen met het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Als een raam dit keurmerk heeft, weet je dat het voldoet aan bepaalde beveiligingseisen. Toch is een keurmerk alleen niet voldoende. Blijf zelf ook altijd alert en sluit je dakraam als je je huis verlaat.

Ga voor een kwantumkorting

Je bent voordeliger uit als je in één keer meerdere dakramen vervangt. De vakspecialist hoeft dan niet 2 keer te rijden en heeft alle materialen bij de hand. Ook wanneer de buren interesse hebben, is het verstandig om dit tegelijkertijd te laten doen. Zo bespaar je extra veel geld op het vervangen van je dakraam.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoelang kan een dakraam mee?

Een veelgestelde vraag is hoe lang een dakraam meegaat. Over het algemeen hebben dakramen een levensduur van 15 tot 20 jaar, afhankelijk van factoren zoals materiaal, blootstelling aan weerselementen en regelmatig onderhoud. Een vakspecialist kan je adviseren over het beste moment voor vervanging op basis van de conditie van je dakraam.

Hoe lang duurt het plaatsen van een dakraam?

De duur van de installatie varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type dakraam, de complexiteit van de installatie en eventuele aanpassingen aan de dakconstructie. Over het algemeen kan een ervaren vakspecialist een dakraam in één dag installeren. Dit minimaliseert de verstoring van je dagelijkse activiteiten.

Wat kost het om een dakraam te vervangen?

De kosten voor het vervangen van een dakraam variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals het type dakraam, materiaalkeuze en eventuele extra functies. Een vakspecialist kan een nauwkeurige offerte opstellen op basis van jouw specifieke wensen en de conditie van je huidige dakraam. Vergeet niet om ook te informeren naar mogelijke subsidies of kortingen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden