Vergelijk dakraam offertes
Vind dé dakraamspecialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakraam Kunststof dakraam

Kunststof dakraam

Wil je je huis lichter en ruimtelijker maken? Met een kunststof dakraam zorg je voor een woning met extra zonlicht. Kunststof blijft jarenlang in perfecte staat, waardoor je hier bijna geen omkijken naar hebt. Lees alles over prijzen, mogelijkheden en handige tips in dit artikel.

Wat kost een kunststof dakraam?

Een kunststof dakraam kost gemiddeld € 850 tot € 1.110. Het plaatsen van het dakraam is hierbij inbegrepen. De prijzen zijn afhankelijk van de grootte en het type kunststof dakraam. Zo betaal je minder voor een tuimelvenster dan voor een valraam. Wil je een dakraam vervangen of plaatsen? Bekijk in het onderstaande overzicht de gemiddelde prijzen van een kunststof dakraam.

Afmetingen in cm
(breedte x hoogte)
Gemiddelde prijs (inclusief btw)Gemiddelde prijs plaatsing (inclusief btw)
55 x 78€ 600 € 250
78 x 98€ 780€ 250
78 x 118€ 860€ 250

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Kunststof dakraam

Kunststof dakramen: Een vergelijking

Naast kunststof dakramen zijn er ook nog andere materialen, zoals hout, aluminium en staal, waaruit je kiest. Elk type dakraam heeft eigen voor- en nadelen. Ben je benieuwd waarom je voor een kunststof dakraam moet kiezen? Bekijk in het onderstaande overzicht de prijzen en voor- en nadelen per type dakraam.

Type materiaalVoordelenNadelenGemiddelde prijs inclusief btw en plaatsen
Kunststof dakraam- Moderne uitstraling
- In meerdere kleuren mogelijk
- Gaat lang mee
- Onderhoudsarm
- Duurdere keuze € 850 - € 1.110
Houten dakraam- Klassieke uitstraling
- Relatief goedkoop
- Goede isolatiewaarde
- Heeft meer onderhoud nodig
- Inbraakgevoeliger
€ 820 - € 1.050
Aluminium dakraam- Moderne uitstraling
- In meerdere kleuren mogelijk
- Goed te isoleren
- Inbraakveilig
- Duurste keuze
- Lastig te repareren
€ 1.000 - € 1.260
Stalen dakraam- Authentiek
- Gaat lang mee
- Inbraakveilig
- Slechte isolatiewaarde
- Duurdere keuze
€ 850 - € 1.150

Soorten kunststof dakramen

Wanneer je kiest voor een kunststof dakraam, heb je de keuze uit verschillende typen. Het ideale soort dakraam is afhankelijk van je woning en van je voorkeuren. In het onderstaande overzicht lees je alles over de drie meest voorkomende soorten kunststof dakramen.

Kunststof dakraam plat dak

Dit type dakraam plaatst de vakspecialist op platte daken. Je hebt de keuze om voor een lichtkoepel te gaan of een dakraam met vlak glas. Het is bij een dakraam met vlak glas mogelijk om deze ook handmatig of elektrisch te openen. Dankzij een dakraam op een plat dak heb je dus alsnog genoeg licht in je woning.

Voordelen kunststof dakraam plat dakNadelen kunststof dakraam plat dak
Geschikt voor daken met een hellingGlas lichtkoepel verkleurt mogelijk na een aantal jaar
Goede geluidswering

Kunststof tuimelvenster

Een kunststof tuimelvenster draait tot 180 graden om zijn as en is dus makkelijk schoon te maken. Het dakraam is het meest gebruikelijk in Nederland. Dankzij z’n manier van openen, creëer je extra ruimte in je woning. Tuimelvensters zijn er in veel groottes, waardoor er altijd een is die bij jouw huis past.

Voordelen kunststof tuimelvensterNadelen kunststof tuimelvenster
Ventileren met een dicht dakraamBeperkte keuze in verduistering
Makkelijk aan de buitenkant schoon te maken
Open te zetten op verschillende standen

Kunststof valraam

Een valraam heeft scharnieren aan de bovenzijde van het dakraam zitten, waardoor je het raam hoger opent. Dankzij dit type raam heb je al snel een ruimtelijk gevoel. Zeker omdat er in dit type dakraam relatief meer glas zit. Dit type dakraam is wel lastiger om schoon te maken.

Voordelen kunststof valraamNadelen kunststof valraam
Ruimtelijk gevoelMoeilijker schoon te maken
Naar binnen en naar buiten te openen
Ventilatierooster aanwezig

Kunststof dakraam plat dak

Kunststof dakraam plaatsen

De vakspecialist plaatst je kunststof dakraam in een aantal stappen. In het onderstaande stappenplan lees je hoe de vakspecialist te werk gaat om in jouw woning een dakraam te plaatsen.

Stap 1: Positie van het dakraam bepalen

Als eerste bekijkt de vakspecialist het dak. Hierbij controleert hij of de dakconstructie stevig genoeg is voor het kunststof dakraam. Als dit niet blijkt ze zijn, verstevigt de vakspecialist het dak met extra balken. Ook bepaalt hij de precieze positie, zodat het dak op de juiste plek komt.

Stap 2: Plaatsing voorbereiden

Ter voorbereiding van het plaatsen, maakt de vakspecialist het dak open. Hij verwijdert de houten constructie en isolatie, waarna hij als laatste de dakpannen weghaalt. De vakspecialist haalt een extra laag dakpannen rondom het dakraam weg, zodat hij op een later moment het dak goed vochtbestendig kan maken.

Stap 3: Dakraam plaatsen

Het plaatsen van het kunststof dakraam gaat in een aantal stappen. Ten eerste plaatst de vakspecialist de kunststof kozijnen. Daarna werkt hij het dak aan de buitenzijde af en legt de dakpannen terug. Als laatste plaatst hij het glas. Vervolgens controleert hij of het dakraam stevig bevestigd is.

Stap 4: Afwerking van het dak

Om het dakraam helemaal af te maken gebruikt de vakspecialist kit en plamuur of de laatste oneffenheden weg te werken. Daarnaast maakt hij ook de binnenzijde van het dak weer helemaal af, door bijvoorbeeld een aantal gipsplaten te vervangen. Vervolgens is je dakraam helemaal af en ga jij genieten van het eindresultaat.

Handige tips voor kunststof dakramen

Je hebt veel gelezen over een kunststof dakraam. Ben je van plan om een dakraam te kopen? Lees dan deze handige tips, zodat je nog voordeliger uit bent.

Kies voor een inbraakwerend dakraam

Hoewel een dakraam hoog boven de grond zit, zien inbrekers altijd een wel een mogelijkheid om hierbij te komen. Door te kiezen voor het juiste dakraam, maak je het inbrekers veel lastiger om je woning te betreden. Dakramen met het Politie Keurmerk Veilig Wonen en het SKG keurmerk zijn voor inbrekers veel lastiger te openen en dus de beste keuze.

Vergelijk meerdere offertes

Kies er altijd voor om meerdere vakspecialisten te vergelijken. Wanneer je offertes van verschillende dakraam specialisten naast elkaar legt, kies je de beste prijs, maar ook de beste kwaliteit. Door meerdere offertes te vergelijken zie je ook direct de verschillen tussen alle kostenposten, zoals materiaal en arbeid.

Ga voor een kwantumkorting

Ben je van plan om meerdere dakramen te plaatsen? Laat dit dan tegelijkertijd uitvoeren. De vakspecialist rekent dan minder voorrijkosten en je hebt ook nog eens kans op een leuke korting. Vraag ook nog eens rond bij je buren of zij geïnteresseerd zijn in een dakraam. Hoe meer dakramen je tegelijkertijd laat plaatsen, hoe groter de kwantumkorting.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden