Vergelijk dakraam offertes
Vind dé dakraamspecialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakraam Goedkope dakramen

Goedkope dakramen

Zoek je een manier om meer licht in je woning te krijgen, zonder dat het teveel kost? Kies dan voor goedkope dakramen. Je hoeft niet veel te betalen om je huis toch lichter en ruimtelijker te laten ogen. Lees in dit artikel alles over de prijzen, maar ook over mogelijkheden en tips voor het laten plaatsen van goedkope dakramen.

Wat kosten goedkope dakramen?

Goedkope dakramen kosten gemiddeld € 600 tot € 750. Je kiest dan meestal voor een minder bekend merk, omdat bijvoorbeeld een goedkoop Velux dakraam duurder is. Je betaalt daarnaast meer voor een kunststof dakraam dan voor een houten dakraam. Er is ook een verschil in prijs als je je dakraam laat vervangen  in plaats van een nieuw dakraam laat plaatsen. Bekijk de verschillende prijzen in de onderstaande tabel.

MateriaalAfmetingen dakraam in cm
(breedte x hoogte)
Gemiddelde prijs dakraam
(inclusief btw)
Gemiddelde prijs plaatsing
Kunststof dakraam55 x 78€ 350 € 250
78 x 98€ 400€ 250
78 x 118€ 500€ 250
Houten dakraam
55 x 78€ 330€ 250
78 x 98€ 380€ 250
78 x 118€ 480€ 250
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Goedkope dakramen

Waarom goedkope dakramen?

Goedkope dakramen zijn de voordeligste keuze, maar er zijn er ook meer voordelen door te kiezen voor dakramen. Lees hier alles over de voordelen van goedkope dakramen.

Kies de voordeligste prijs

Wil je meer licht in je woning, dan is een dakraam de beste keuze. Het alternatief voor een goedkoop dakraam is een dakkapel, maar daar betaal je al snel meer dan € 4.000 voor. Kies daarom voor een dakraam, ga voor de laagste prijs en profiteer bovendien van de luxe dankzij de extra lichtinval en het ruimtelijke gevoel.

Haal meer licht in huis

Licht is enorm belangrijk om je zolder comfortabel te maken. Licht is goed voor je gezondheid en je humeur. Is je zolder nu een opbergruimte? Met een dakraam haal je genoeg licht binnen om hier een leefruimte van te maken. Zo betaal je alleen voor een goedkoop dakraam en hoef je geen opbouw te laten plaatsen.

Ventileer je woning beter

Met een dakraam voorkom je een vochtige en ongezonde lucht. Door een goedkoop dakraam te laten plaatsen heb je genoeg ventilatie om vocht in huis te voorkomen. Bovendien hebben nieuwe typen dakramen een ventilatierooster waardoor je ook op regenachtige dagen voor voldoende ventilatie zorgt.

Laat het snel plaatsen

Goedkope dakramen hebben als voordeel dat ze snel te plaatsen zijn. Het kost de vakspecialist gemiddeld een dagdeel om je dakraam op zijn plek te zetten. Hierbij moet de vakspecialist de binnenkant nog wel afwerken. Het scheelt dus veel in arbeidskosten als je kiest voor het laten plaatsen van een dakraam in vergelijking met bijvoorbeeld een dakkapel.

De soorten goedkope dakramen

Er zijn verschillende soorten goedkope dakramen. Bekijk hier de soorten dakramen en de eigenschappen per type.

Goedkoop dakraam plat dak

Op een plat dak plaats je meestal een lichtkoepel, waarbij je kiest voor vlak of gebogen glas. Ook zijn er lichtkoepels van plexiglas, die bovendien de goedkoopste keuze zijn. Plexiglas heeft wel de eigenschap dat het langzaam iets verkleurt. Goedkope lichtkoepels open je meestal handmatig en duurdere varianten zijn elektrisch te openen. Dit is vooral handig op plekken waar je lastig bij komt.

Goedkoop tuimelvenster plaatsen

Tuimelvensters zijn het meest gebruikelijk in Nederland, deze goedkope dakramen open je tot wel 180 graden om de eigen as. Deze dakramen zijn dus makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Dit dakraam heeft ook vaak ventilatie, waardoor je ook op regenachtige dagen voor genoeg ventilatie zorgt.

Goedkoop valraam plaatsen

Met een goedkoop valraam profiteer je van de meeste extra ruimte. Dit type dakraam opent met een aantal scharnieren, die aan de bovenkant van de kozijnen zit. Je krijgt een enorm ruimtelijk gevoel en er is bovendien ook een ventilatierooster aanwezig. Het nadeel van dit soort dakraam, is dat je het iets lastiger schoonmaakt.

Goedkope dakramen binnen

Goedkope dakramen: Waar moet je op letten?

Hoewel goedkope dakramen in eerste instantie het voordeligst zijn, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Bekijk hieronder waar je op moet letten bij het laten plaatsen van goedkope dakramen.

Ga voor een lange levensduur

Gemiddeld heeft een dakraam een levensduur van ongeveer 30 tot 40 jaar. Een aantal goedkope dakramen hebben toch een kortere levensduur. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met het materiaal waaruit een dakraam is gemaakt. Grenen- en vurenhout gaan normaal gesproken minder lang mee. Wanneer je het hout van je goedkope dakraam regelmatig laat behandelen met beits of verf, verleng je de levensduur wel flink.

Vergeet de binnenafwerking niet

De vakspecialist plaatst het dakraam, maar neemt de binnenafwerking soms niet mee in de prijs. Het plaatsen van plinten, verven of stucen moet je dan nog bovenop de prijs rekenen. Vraag dit dan ook altijd na bij de vakspecialist, zodat je zeker weet dat je dak helemaal is afgewerkt, als de vakspecialist het goedkope dakraam heeft geplaatst.

Controleer of je een vergunning nodig hebt

In de meeste gevallen is het niet nodig om een vergunning aan te vragen voor je dakraam. Toch is het altijd handig om dit te controleren. In grote lijnen heb je geen vergunning voor een dakraam plaatsen nodig als je voldoet aan onderstaande regels.

  • Je dakraam mag niet meer dan 60 centimeter boven het dak uitsteken;
  • Je dakraam mag niet minder dan 50 centimeter van de dakrand verwijderd zijn.

Tips voor goedkope dakramen

Als je overtuigd bent om een goedkoop dakraam te laten plaatsen, is het handig om onderstaande tips nog even door te nemen. Dan weet je zeker dat je een goede keuze maakt.

Kies voor inbraakveilige dakramen

Onder inbrekers is een dakraam een interessante manier om je woning te betreden. Wil je voorkomen dat iemand je woning binnenkomt? Kies dan voor dakramen met het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Deze dakramen zijn gekeurd op inbraakveiligheid en verminderen de kans dat een inbreker via je dakraam je woning binnenkomt.

Denk aan isolatie

Als je een dakraam plaatst, is het ook verstandig om na te denken over isolatie. Als de de vakspecialist toch al aan het werk is aan je dak, is het handig om direct een goede dakisolatie te laten plaatsen. Je vermindert je stookkosten flink en je krijgt bovendien een ruimte die veel comfortabeler is om in te wonen of te werken.

Vraag meerdere offertes aan

Door meerdere dakraam offertes aan te vragen, heb je altijd de mogelijkheid om verschillende vakspecialisten met elkaar te vergelijken. Kijk naar de kosten, maar ook naar de kwaliteit van de dakraam specialist. Met meerdere offertes zie je bovendien hoeveel iedere vakspecialist rekent voor materiaal en arbeid.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden