Vergelijk laadpaal offertes
Vind dé laadpaal specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Laadpalen Laadpaal installateur

Laadpaal installateur

Heb je een elektrische auto en ben je het zat om iedere keer in de wijk op zoek te gaan naar een beschikbare laadpaal? Dan ben je misschien wel op zoek naar een laadpaal installateur om een laadpaal aan huis te laten plaatsen. Op Homedeal vind je specialisten die deze klus voor je klaren. Je kunt via onze website gemakkelijk offertes aanvragen, vergelijken en je favoriete bedrijf inhuren voor het installeren van je laadpaal. 

Welke laadpaal kan ik het beste laten installeren ?

Er zijn verschillende soorten laadpalen die een laadpaal installateur kan installeren. Deze keuze is afhankelijk van je eigen wensen en behoeften:

  • AC-laadpalen: dit zijn laadpalen die op wisselstroom laden (AC). Dit wordt het meest gebruikt voor thuis-laadpalen en openbare laadstations. Deze laadpalen maken gebruik van wisselstroom die al in huishoudens en op veel openbare plaatsen beschikbaar is. Voertuigen met een AC-laadsysteem hebben een ingebouwde omvormer die de wisselstroom omzet in gelijkstroom om de batterij van het voertuig op te laden. Dit type laadpaal is ideaal voor dagelijks gebruik, waarbij de auto gedurende langere tijd, zoals ‘s nachts, kan worden opgeladen.
  • DC-laden: DC-laden, ook wel snelladen of gelijkstroom laden (DC) genoemd, biedt een veel hogere laadsnelheid dan AC-laden. Dit komt doordat de elektriciteit die de batterij van het voertuig oplaadt, direct als gelijkstroom wordt geleverd, wat de noodzaak van omzetting in het voertuig omzeilt. DC-laders staan voornamelijk op locaties zoals snelwegen en drukke steden, waar snelle oplaadtijden gewenst zijn. In de meeste gevallen wordt een DC-lader niet thuis gebruikt, ook omdat de kosten hiervoor hoger liggen. 
  • Inductie-laadpalen: een inductie-laadpaal laadt draadloos op. Deze paal gebruikt magnetische velden om energie over te brengen van de laadpaal naar het voertuig, zonder tussenkomst van een kabel. Hoewel deze technologie nog in ontwikkeling is en minder gebruikelijk dan AC- of DC-laden, biedt het het ultieme gemak van “ophalen en gaan”. Inductieladen wordt gezien als de toekomst van elektrisch opladen voor thuisgebruik en op openbare plekken. 

Een laadpaal installateur kan je het beste adviseren welke laadpaal goed past bij jouw situatie.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Laadpaal installateur is een laadpaal thuis aan het installeren.

Wat zijn de kosten van een laadpaal installeren?

De kosten van een laadpaal installeren bestaan uit drie onderdelen: het type laadpaal, de exacte werkzaamheden (moet de meterkast nog verzwaard worden?) en de mate van algemene belasting op het elektriciteitsnetwerk (dynamic load balancing). Daarnaast kunnen de kosten variëren per laadpaal installateur. Afhankelijk hiervan variëren de kosten tussen de € 1.000 en € 3.500. Daarnaast kun je als zzp’er je laadpaal mogelijk zakelijk aanschaffen, waardoor je een deel van de aanschafwaarde via een subsidie terugkrijgt. Of informeer in je eigen gemeente als particulier naar eventuele regelingen. 

Hoe vind ik een geschikte laadpaal installateur?

Je kunt het beste een laadpaal laten installeren door een bedrijf. Maar hoe vind je het juiste laadpaal-installatiebedrijf? We zetten een aantal tips voor je op een rij:

  • Zorg dat de installateur werkt met laadpalen die voldoen aan de geldende veiligheidsnormen, waaronder IEC 61851. 
  • Kies niet automatisch voor de goedkoopste offerte, maar kijk wat er bij de prijs is inbegrepen. 
  • Zoek reviews op als je de laadpaal laat installeren door een bedrijf. 
  • Vergelijk offertes en bekijk welke type laadpaal en laadcapaciteit ze voorstellen. 
  • Zorg dat je kiest voor een gecertificeerde laadpaal-installateur. 
  • Kijk naar de uitvoerdatum: hoe snel kan de installateur leveren?

Offertes vergelijken van vakspecialisten? Via Homedeal vind je erkende laadpaal installateurs. 

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen over een laadpaal installateur

Hoe vind ik de juiste laadpaal installateur?

Via Homedeal heb je ruime keuze uit vakspecialisten op het gebied van laadpalen. Via onze website kun je offertes aanvragen op basis van jouw situatie en aangeven per wanneer je dit project wilt laten uitvoeren. 

Wat kost een laadpaal installeren?

Een laadpaal installeren kost tussen de € 1.000 en € 3.500 en is onder andere afhankelijk van het type laadpaal en type aansluiting dat je nodig hebt. 

Welke stekker heb je nodig voor jouw laadpaal?

Er zijn verschillende soorten stekkers voor laadpalen. De Type 2-stekker, CCS of Tesla-stekker worden het meest gebruikt in Nederland. Dit hangt af van het type auto en (snel)lader die je laat installeren. Bij de aanvraag van een offerte voor een laadpaal geeft je installateur daarover advies.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden