Vergelijk laadpaal offertes
Vind dé laadpaal specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Laadpalen Laadpaal kopen

Laadpaal kopen

Overweeg je een laadpaal te kopen voor thuis? Dit slimme apparaat, essentieel voor het opladen van elektrische auto’s, brengt gemak en efficiëntie in je leven. Met een eigen laadpaal begin je elke dag met een volledig opgeladen auto, wat bijdraagt aan een duurzamere levensstijl en jouw dagelijkse routine vergemakkelijkt. Laadpalen zijn niet alleen een stap naar een groenere toekomst, maar ook een waardevolle toevoeging aan je thuisomgeving.

Redenen om een laadpaal voor thuis te kopen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het hebben van een eigen laadpaal. Van praktisch gemak tot financiële voordelen, het kopen van een laadpaal voor thuis biedt meer dan alleen een oplaadpunt voor je elektrische auto. Bekijk de verschillende voordelen hieronder:

 1. Gemak en beschikbaarheid: een eigen laadpaal voor thuis kopen betekent dat je altijd toegang hebt tot oplaadmogelijkheden. Dit elimineert de noodzaak om openbare laadstations te zoeken, wat tijd bespaart en zorgt voor meer gemak in je dagelijks leven.
 2. Kostenbesparing op de lange termijn: een laadpaal voor thuis kopen is een investering die zichzelf op termijn terugbetaalt. Elektrische voertuigeigenaren kunnen op lange termijn aanzienlijk besparen op brandstofkosten, terwijl de operationele kosten van een laadpaal relatief laag zijn.
 3. Bijdrage aan het milieu: door een laadpaal te installeren, draag je bij aan een vermindering van CO2-uitstoot. Dit komt door het gebruik van elektriciteit, die potentieel uit duurzamere bronnen kan komen, in plaats van fossiele brandstoffen.
 4. Verhoging van de waarde van je woning: het hebben van een laadpaal thuis kan de waarde van je woning verhogen. In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is dit een gewilde eigenschap voor toekomstige kopers of huurders.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Een vrouw die ervoor heeft gekozen om een laadpaal te kopen voor thuis en haar auto nu thuis oplaadt.

Welke soorten laadpalen kun je kopen?

Bij het overwegen van de aanschaf van een laadpaal is het belangrijk om de verschillende beschikbare soorten te kennen. Elke soort heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, afhankelijk van jouw specifieke behoeften en de specificaties van je voertuig.

Laadpalen zijn onder te verdelen in twee hoofdcategorieën: snelladers en normale laders. Snelladers kunnen je auto sneller opladen, terwijl normale laders meer geschikt zijn voor dagelijks gebruik thuis vanwege hun lagere kosten en eenvoudigere installatie.

Voor- en nadelen van de twee typen laadpalen

Beide typen laadpalen kunnen hun voor- en nadelen:

Snelladers

 • Voordelen: snellere oplaadtijd, ideaal voor snelle bijladingen.
 • Nadelen: hogere kosten en mogelijk meer complexe installatievereisten.

Normale laders

 • Voordelen: kosten-effectief, eenvoudig te installeren en geschikt voor dagelijks gebruik.
 • Nadelen: langere oplaadtijden vergeleken met snelladers.

De keuze voor een type laadpaal hangt af van jouw specifieke situatie, zoals hoe vaak en hoe snel je je auto moet opladen. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen snelheid, kosten en gebruiksgemak.

Hoeveel kost het kopen van een laadpaal?

De kosten voor het kopen van een laadpaal variëren, afhankelijk van het type en de functies. Gemiddeld kosten eenvoudigere modellen ongeveer € 500 en dit kan oplopen tot wel € 2.000 of meer voor geavanceerde laadpalen met extra functies zoals snelladen. Vraag een laadpaal offerte aan voor een exacte prijsopgave.

FactorenGemiddelde kosten Toelichting
Eigen laadpaal € 500 - € 1.200
Installatie van de laadpaal€ 300 - € 2.000Afhankelijk van de evt. graafwerkzaamheden en verzwaring van de meterkast.
Dynamic load balancing€ 100 - € 250

Is er subsidie beschikbaar?

In Nederland zijn er geen landelijke subsidies beschikbaar voor particulieren die een laadpaal willen aanschaffen. In sommige gemeentes in Nedrland worden er wel subsidies aangeboden om elektrisch rijden te stimuleren, vooral gericht op het creëren van een (semi-)publieke laadinfrastructuur. Bijvoorbeeld, in sommige steden kunnen inwoners een openbare laadpaal aanvragen als ze binnen een bepaalde afstand geen toegang hebben tot een publiek of semipubliek laadpunt.

Voor zakelijke gebruikers zijn er verschillende fiscale voordelen zoals de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA), die de kosten van het installeren van laadpalen kunnen verminderen.

Wat gebeurt er na het kopen van een laadpaal?

Na het kopen van een laadpaal is het cruciaal dat de laadpaal correct geïnstalleerd wordt voor de veiligheid en functionaliteit. Dit proces kan variëren afhankelijk van het type laadpaal en de specifieke omstandigheden bij je thuis.

Stappen voor installatie

De installatie van een laadpaal omvat meerdere stappen:

 1. Locatiekeuze: het kiezen van een geschikte plek bij je huis waar de laadpaal toegankelijk en functioneel zal zijn.
 2. Elektrische aansluiting: zorgen voor een correcte aansluiting op het elektriciteitsnetwerk, vaak met behulp van een gecertificeerde elektricien.
 3. Installatie van de laadpaal: de fysieke installatie van de laadpaal, inclusief bevestiging en aansluiting.
 4. Testen en in gebruik nemen: na installatie wordt de laadpaal getest om zeker te zijn van de veiligheid en functionaliteit.

Bij het kiezen van een locatie voor je laadpaal zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden:

 • Nabijheid tot je parkeerplaats: idealiter moet de laadpaal dicht bij waar je auto meestal geparkeerd staat.
 • Toegang tot elektriciteit: de gekozen locatie moet gemakkelijk toegang hebben tot het elektriciteitsnetwerk.
 • Veiligheid: de laadpaal moet geïnstalleerd worden op een plek waar hij niet beschadigd kan raken door voertuigen of weersomstandigheden.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste laadpaal voor thuis?

De beste laadpaal om voor thuis te kopen hangt af van je specifieke behoeften, zoals de snelheid van opladen, het type elektrische auto dat je hebt, en je budget. Het is aan te raden om te kiezen voor een laadpaal met een goede balans tussen prijs, kwaliteit en toekomstbestendigheid.

Kan je geld verdienen met een laadpaal?

Ja, het is mogelijk om geld te verdienen met je laadpaal door het opladen van de auto’s van derden tegen betaling. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn als je laadpaal zich op een gunstige locatie bevindt.

Wat kost 1 laadpaal?

De kosten van een laadpaal variëren afhankelijk van het type en de specificaties. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de € 500 en € 1.200, exclusief installatie. Het is belangrijk om rekening te houden met bijkomende kosten zoals installatie en mogelijk benodigde aanpassingen aan de elektrische infrastructuur.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden