Vergelijk laadpaal offertes
Vind dé laadpaal specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Laadpalen Subsidie laadpaal thuis

Subsidie laadpaal thuis

De grootste uitdaging bij elektrisch rijden is het laden ervan. Afhankelijk van het type aansluiting en lader, kost normaal laden tussen de 7 en 20 uur en snelladen tussen de 15 en 30 minuten. Kostbare tijd waarbij je je auto niet kunt gebruiken. En een van de belangrijkste redenen waarom mensen nog huiverig zijn om over te stappen op een volledig elektrische auto. Een laadpaal thuis is een oplossing: maar kun je subsidie op de laadpaal kosten voor thuis aanvragen? Wij zochten het voor je uit. 

Krijg je subsidie op een laadpaal thuis?

De overheid stimuleert verduurzamen. Daarom kun je verschillende subsidies aanvragen – bijvoorbeeld voor de aanschaf van een warmtepomp of het isoleren van je woning. Je krijgt dan een deel van de aanschafwaarde terug, waardoor je met extra fiscaal voordeel je woning kunt verduurzamen. 

Op dit moment is er geen subsidie voor de laadpaal thuis op landelijk niveau voor particulieren. Wel kun je navraag doen bij je eigen gemeente. Zo kun je een laadpaal voor jouw buurt aanvragen. Ook kun je navragen of er lokale subsidies zijn om te profiteren van fiscaal voordeel. 

Ben je zelfstandig ondernemer? Dan kun je de laadpaal mogelijk zakelijk aanschaffen en daarmee wél profiteren van de laadpaal thuis-subsidie. Bekende subsidies voor ondernemers zijn de VAMIL, MIA of KIA. Je mag maar op één subsidie aanspraak maken bij de aanschaf van de laadpaal en je bedrijf moet ingeschreven staan bij de KVK. Bereken dus eerst welke subsidie voor jou het meeste oplevert. Het maximale subsidiebedrag (op dit moment) is € 2.500 en een laadpaal met meerdere aansluitingen geldt als één laadpunt. 

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Spaarpot en elektrische auto weerspiegelen het geld wat je bespaart door de subsidie

Wat kost een laadpaal?

De aanschaf en installatie van een laadpaal varieert tussen de € 1.000 tot € 3.500 gemiddeld. Deze prijzen van een laadpaal voor thuis variëren omdat de exacte hoogte afhangt van het type laadpaal, de exacte werkzaamheden (moet de meterkast nog verzwaard worden?) en de mate van algemene belasting op het elektriciteitsnetwerk. 

Schaf je deze paal zakelijk aan, dan kun je voor de laadpaal thuis kosten min subsidie berekenen. Afhankelijk van de subsidie waarvoor je in aanmerking komt, kun je tussen de 28% en 75% van de investeringskosten afschrijven. 

Benieuwd naar de totale kosten voor jouw situatie? Vraag een offerte aan. 

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen over de (kosten en subsidies van) een laadpaal

Wat zijn de beste laadpalen voor thuis?

Welke laadpaal het beste voor jou is, hangt af van het type lader dat je zoekt (normale of snellader) type aansluiting dat je nodig hebt (meestal een 3-fasen-oplader) en of je ‘m bijvoorbeeld wil aansluiten op zonnepanelen. We adviseren te kiezen voor een populaire laadpaal waarvan de werking al is bewezen. De Wallbox Pulsar Plus, Trina Solar, Ease Home en Zappi V2 zijn populaire merken. 

Is elektrisch laden goedkoper dan benzine of diesel?

Steeds meer mensen stappen over op elektrisch rijden omdat de brandstofkosten lager liggen. Het duurste is snelladen, gemiddeld betaal je hiervoor € 0,75 per kWh. Voor een volgeladen auto betaal je dan gemiddeld € 49,87, wat in de meeste gevallen nog altijd goedkoper is dan een volle benzinetank. Laad je thuis op met een normale lader, dan kun je zelf het stroomtarief op de dag bepalen óf je snellader aansluiten op zonnepanelen, zodat je bijna niks betaalt.  

Krijg je subsidie op een laadpaal?

Particulieren krijgen op dit moment geen subsidie voor een laadpaal thuis. Als ondernemer kun je de laadpaal op je onderneming aanvragen en daarmee via de KIA, VAMIL of MIA-subsidies de investeringskosten drukken. 

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden