Vergelijk warmtepomp offertes
Vind dé warmtepomp specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Warmtepomp Hybride warmtepomp kosten

Hybride warmtepomp kosten

Minimale kosten
€ 8.000
Gemiddelde kosten
€ 11.500
Maximale kosten
€ 15.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 9.430 - € 13.570

Als je je huis duurzamer wilt maken, zijn de kosten van een hybride warmtepomp een belangrijk punt om te overwegen. Je hebt misschien al zonnepanelen geïnstalleerd en bent nu aan het kijken naar de mogelijkheden van warmtepompen die je kunt integreren met je bestaande cv-ketel. De prijs van een hybride warmtepomp is natuurlijk een grote overweging. Op deze pagina duiken we dieper in wat je kunt verwachten qua kosten, subsidies en terugverdientijd.

Wat kost een hybride warmtepomp?

De prijzen van een warmtepomp variëren enorm: je moet rekening houden met een aanschafwaarde tussen de € 6.000 en € 30.000. Een hybride warmtepomp kost doorgaans tussen de € 8.000 en € 15.000, hierbij zijn installatiekosten inbegrepen. De uiteindelijke kosten van een hybride warmtepomp zijn gebaseerd op de prijs van een warmtepomp, de grootte van je huis en de kwaliteit van isolatie. 

Wat is een hybride warmtepomp?

Een warmtepomp is een systeem dat met een verdamper warmte uit de omgeving opneemt, met de compressor de temperatuur verhoogt – door het gas samen te drukken – en met de condensor de opgewekte warmte afgeeft aan het verwarmingssysteem. Het is een systeem waarmee je op een duurzamere manier je huis verwarmt. 

Bij de all-electric warmtepomp komt geen aardgas meer aan te pas. De hybride warmtepomp combineert een traditionele cv-ketel met een warmtepomp. De werking van de warmtepomp is hetzelfde, maar heeft als back-up nog de traditionele ketel. Iets minder duurzaam, maar wel geschikter voor oudere radiatorsystemen of woningen die slecht geïsoleerd zijn. 

Hybride warmtepomp installatie in een woning
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

De terugverdientijd van een hybride warmtepomp

Bij de aanschaf van een hybride warmtepomp moet je niet alleen kijken naar de prijs (de investering is relatief hoog), maar vooral naar het verwachte rendement. Gemiddeld ligt de terugverdientijd op 10 tot 15 jaar.  

Daarnaast merk je direct verschil: je energierekening daalt. En wil je je huis verkopen? Het energielabel van je woning verhoogt. Daardoor wordt je woning meer waard. Daarnaast kom je misschien in aanmerking voor een subsidie voor warmtepompen. Deze subsidie gaat dan van de totale kosten voor een hybride warmtepomp af waardoor je de terugverdientijd verder kan verkorten. 

Subsidie om de kosten van je hybride warmtepomp te drukken

De overheid stimuleert particulieren en ondernemers om te verduurzamen. Er zijn verschillende subsidies in het leven geroepen (MIA\VAMIL, EIA, SDE++ en ISDE) om woningen en panden duurzamer te maken. Met de ISDE-subsidie kun je korting krijgen op de aanschaf van je warmtepomp. Je warmtepomp moet aan een aantal eisen voldoen en je kunt pas na aanschaf een deel van het bedrag terugvragen. Dit zijn de benodigde eisen:

  • De warmtepomp is nieuw. 
  • De warmtepomp wordt gebruikt voor ruimteverwarming of tapwaterverwarming. Je krijgt geen subsidie voor een warmtepompdroger. 
  • De waterpompinstallatie moet door een erkend bedrijf uitgevoerd worden. Zoek de juiste vakspecialist op Homedeal. 
  • De warmtepomp wordt geïnstalleerd in een woning met een bouwjaar voor 1 januari 2019. Of je kunt aantonen dat de omgevingsvergunning van het bouwwerk voor 1 juli 2018 is aangevraagd. 
  • Je moet de subsidieaanvraag binnen 24 maanden na installatie aanvragen.
  • Als je de warmtepomp na 1 januari 2024 hebt gekocht, moet deze minimaal energielabel A++ hebben.

Op de website van de Rijksoverheid vind je alle voorwaarden en kun je de subsidieaanvraag doen. Je kunt ongeveer 30% van je aanschafkosten via deze subsidie terugvragen. 

Een warmtepomp laten installeren door een professional

Ben je ervan overtuigd om een (hybride) warmtepomp te laten installeren? Kies voor een vakspecialist. Via Homedeal vind je vakspecialisten die jou helpen met de installatie van een gecertificeerde warmtepomp. Vraag vrijblijvend een offerte aan en vind een warmtepomp specialist bij jou in de buurt en krijg inzicht in de exacte kosten voor jouw hybride warmtepomp. 

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Variëren de verschillende warmtepompen veel met elkaar in prijs?

Hieronder een overzicht van de gemiddelde prijzen per type warmtepomp (incl. installatie):

Lucht-lucht warmtepomp € 4.000 – € 7.000
Lucht-water warmtepomp € 5.000 – € 9.000
Hybride warmtepomp € 8.000 – € 15.000
Water-water warmtepomp € 15.000 – € 25.000
Grond-water warmtepomp € 20.000 – € 30.000
Vind een erkende vakspecialist om een warmtepomp te laten installeren.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Net als de stand-alone warmtepomp, haalt de hybride warmtepomp lucht uit de omgeving en verwarmt deze elektrisch. Het verschil met de gewone warmtepomp is dat de hybride warmtepomp gekoppeld is aan de traditionele cv-ketel. Deze dient als back-up. Vaak is dit geschikter voor oude woningen of woningen die slecht geïsoleerd zijn. 

Is een warmtepomp goedkoper dan stoken op gas?

Gasprijzen stijgen, waardoor op de lange termijn een (hybride) warmtepomp vaak goedkoper uitvalt op de lange termijn. Over het algemeen zijn warmtepompen een duurzame en kosteneffectieve optie voor veel huishoudens.

Bespaartips

Subsidies en overheidsregelingen benutten

Profiteer van subsidies en overheidsregelingen die de installatie van duurzame energieoplossingen, zoals hybride warmtepompen, financieel ondersteunen. Deze subsidies kunnen de kosten aanzienlijk verlagen en de terugverdientijd verkorten.

Kies de juiste capaciteit warmtepomp

Zorg ervoor dat de capaciteit van de hybride warmtepomp goed aansluit bij de behoeften van je woning. Een te grote pomp kan leiden tot onnodig hoge kosten, terwijl een te kleine pomp inefficiënt zal werken.

Vergelijk offertes van vakspecialisten

Door offertes van verschillende installateurs te vergelijken, kun je de meest kosteneffectieve optie kiezen. Let niet alleen op de prijs, maar ook op de ervaring en de kwaliteit van de warmtepomp installatie.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden