Vergelijk stratenmaker offertes
Vind dé stratenmaker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Bestraten Goedkope stratenmaker

Goedkope stratenmaker

Met een kleiner budget graag een terras, oprit of tuin (her)bestraten? Dan ga je op zoek naar een goedkope stratenmaker. Voor een mooi resultaat hoef je namelijk niet teveel te betalen. In dit artikel vindt je niet alleen kosten, maar ook allerlei tips om jouw project zo goedkoop mogelijk te houden.

Wat kost een goedkope stratenmaker?

De kosten van bestrating worden grotendeels bepaald door de arbeidskosten. Deze worden op twee manieren berekend: per uur vanaf € 30 of per vierkante meter vanaf € 20. Welke methode je gebruikt hangt af van het soort bestrating dat je laat uitvoeren.

Wil je bestrating in een aangelegd patroon met een hoge graad of moeilijkheidsgraad, dan is het meestal goedkoper om per uur te betalen. Je betaalt dan gemiddeld 30 tot 60 euro per uur. Voor een simpel project kun je ook per vierkante meter betalen. Dit is gemiddeld € 20 tot € 40 per m2.

StratenmakerPrijs, incl. btw
Per m²€ 20 - € 40
Per uur€ 30 - € 60
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe houd je een stratenmaker goedkoop?

Voor jouw project wil je ongetwijfeld een kwalitatief goed resultaat zonder dat je teveel betaald. Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw stratenmaker prijzen zo laag mogelijk blijven?

  • Houd rekening met de complexiteit van het project
  • Doe zelf voorbereidend werk
  • Bestraat niet de volledige tuin
  • Vergelijk offertes voor de beste deal

Houd rekening met de complexiteit van het project

Kies je voor grote vierkante stenen, of wil je graag dat de terrastegels in een patroon gelegd worden? Hoe moeilijker het patroon, hoe langer de stratenmaker ermee bezig is. Bestraten met een budget? Kies dan voor een makkelijker patroon. Dat scheelt tijd en kosten.

Doe zelf voorbereidend werk

Vele handen maken licht werk. Door zelf alvast de oude tegels weg te halen. Moeten gras of planten geruimd worden? Ook dat klusje kun je de stratenmaker vast uit handen nemen. Zo bespaar je op de uren van de vakspecialist. Overleg van te voren wel even wat je zelf kunt doen.

Bestraat niet je volledige tuin

Het is wellicht een inkoppertje, maar het bestraten van een kleiner oppervlak betekent ook dat je minder geld kwijt bent aan arbeid en tegels. Vul de rest van je tuin bijvoorbeeld met gras en planten. Dat ziet er niet alleen mooi uit, het zorgt er ook voor dat regenval makkelijker de grond in zakt – en dat is weer beter voor je tuin.

Vergelijk offertes

Vraag offertes op bij meerdere vakspecialisten. Zo kun je de offertes onderling vergelijken op arbeidskosten, materialen en garanties. Het vergelijken van offertes helpt je om goed geïnformeerd en met oog op je budget de beste vakspecialist te kiezen. Vraag via Homedeal met één offerteformulier gemakkelijk meerdere offertes aan. Niet alleen makkelijk, maar ook efficiënt.

Weinig budget: waarom toch een stratenmaker inhuren?

Een stratenmaker kost weliswaar wat, maar je het inhuren van deze vakspecialist heeft zeker zijn voordelen. Waarom zou je jouw tuin of oprit niet zelf betegelen, maar in plaats daarvan een stratenmaker inhuren? We noemen enkele pre’s van een stratenmaker.

1. Je hoeft zelf geen fysiek zwaar werk te doen

Het bestraten van een tuin of oprit is erg belastend voor je lichaam – zeker als je er weinig tot geen ervaring mee hebt. Een stratenmaker daarentegen is gewend aan het fysieke werk en draait er diens hand niet voor om. Je lichaam zal je dankbaar zijn voor het uitbesteden van het project.

2. Vakkundig advies om tot de beste keuzes te komen

Een stratenmaker legt niet alleen de bestrating voor je, maar kan je ook adviseren. Heb je bepaalde wensen, maar weet je niet zeker hoe je jouw visie het best tot uiting kunt laten komen? Een vakspecialist voorziet je van vakkundig advies.

3. Goed gereedschap

Uitzoeken welk gereedschap nodig is en het huren van de grotere apparaten is niet nodig als je een vakspecialist inhuurt. De stratenmaker heeft alles wat hij nodig heeft bij zich. Bovendien heeft de vakspecialist de kennis en ervaring om met het gereedschap tot een mooi resultaat te komen.

4. Snelheid

Door de vaak jarenlange ervaring kan de stratenmaker als een razende jouw oprit of terras (her)bestraten. Hierdoor geniet je binnen een handomdraai van het resultaat.

Wat is de goedkoopste bestrating?

Je bestrating kun je zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Heb je een klein budget, dan is grind de meest budgetvriendelijke optie. Grind koop je al vanaf € 10 per m2. Tuintegels kopen doe je al vanaf gemiddeld € 15 per m2.

We zetten een aantal tuintegel soorten met de bijbehorende kenmerken en gemiddelde kosten op een rij.

Soort tuintegelPrijs per m²Kenmerken
Koppelstones€ 15 - € 25Doordat de scherpe randen zijn
afgespleten hebben ze een
nostalgische en natuurlijke uitstraling.
Betonbestrating€ 15 - € 35 Erg stevige tuintegels die lang
meegaan. Verkrijgbaar in
verschillende vormen, maten
en kleuren.
Flagstones€ 25 - € 40Platte natuurstenen in diverse natuurlijke
vormen; grootte, dikte en structuur.
Waaltjes€ 40 - € 60Waaltjes zijn bakstenen met een vaste
maat van 214 x 201 x 55 mm.
Zijn te verkrijgen in verschillende kleuren.
Hout€ 20 - € 65Hardhouten tuintegels hebben relatief
weinig onderhoud nodig en ze kunnen
goed tegen temperatuurverschillen.
Natuursteen€ 40 - € 70Natuurstenen hebben een natuurlijke en
luxe uitstraling en bestaan uit verschillende
kleuren en structuren.
Portugese tegels€ 60 - € 70Door de vrolijke kleuren en patronen
brengen Portugese tegels het Mediterraans
gevoel naar je tuin.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden