Vergelijk stratenmaker offertes
Vind dé stratenmaker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Bestraten Tuin opnieuw bestraten

Tuin opnieuw bestraten

Minimale kosten
€ 500
Gemiddelde kosten
€ 1.200
Maximale kosten
€ 2.600
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 985 - € 1.415

Sta je op het punt je tuin opnieuw te bestraten of te herbestraten, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Bij Homedeal begrijpen we dat dit een uitdaging kan zijn. Ontdek stap voor stap hoe je deze klus aanpakt, van materiaalkeuze tot het legpatroon, en maak je tuin weer een plek waar je trots op kunt zijn.

Inhoudsopgave.

Wat kost een tuin opnieuw bestraten?

Bij herbestraten komen verschillende kostenposten kijken. Denk aan het weghalen van de oude tegels, zandbed leggen, het ophogen van de tuin en uiteraard het leggen van nieuwe tegels. Zie in onderstaande tabel de gemiddelde kosten om een tuin opnieuw bestraten (per kostenpost).

HerbestratenPrijs, incl. btwPer
Tuintegels€ 15 – € 65 per m2
Kosten stratenmaker*€ 20 – € 40
€ 30 – € 60
per m2
per uur
Verwijderen oude tegels€ 30 – € 45 per uur
Afvoeren oude tegels€ 40 – € 45 per uur
Ophoog- en voegzand€ 50 – € 70 per m3
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

* Stratenmakers berekenen het leggen van tegels op twee manieren; 1: per m², 2: per uur. Dit is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het legverband dat je wilt laten leggen met je tegels en de grootte van de tegels. Bij een bijzonder legmotief berekent de stratenmaker vaak een prijs per uur omdat dit meer tijd kost. Bij een eenvoudige bestrating van de tuin is de prijs vaak per m2.

Herbestraten

Prijsvoorbeelden herbestraten

Goedkoop de tuin opnieuw bestraten

Als je goedkoop wilt herbestraten, maak je gebruik van dezelfde tegels als die je nu hebt liggen in je tuin. De tegels worden eerst verwijderd voor het ophogen van de bodem. Vervolgens worden alle tegels weer strak en stevig teruggeplaatst. De herbestraten kosten van een tuin van 20 m² zijn gemiddeld € 500.

De tegels vervangen

De meeste mensen kiezen bij herbestraten voor het verwijderen van de huidige tegels, egaliseren van de tuin en het laten plaatsen van nieuwe tegels. Kies je voor betonnen grote tegels die makkelijk te leggen zijn voor een stratenmaker dan betaal je voor het gehele project, inclusief tegels, voor een oppervlakte van 20 m² gemiddelde € 1.200.

Natuurstenen tegels laten plaatsen

De duurste optie voor het om je tuin opnieuw bestraten is om je oude tegels te laten weghalen en afvoeren door een stratenmaker. Vervolgens wordt de grond opgehoogd en worden er natuurstenen tegels geplaatst. Voor een tuin van 20 m² betaal je gemiddeld € 2.600 voor het gehele herbestraten project.

Hoe is de prijs voor herbestraten opgebouwd?

Kostenverdeling herbestraten kosten

Welke keuzes bepalen de prijs om een tuin opnieuw bestraten?

Laat je je tuin herbestraten, dan kom je voor de volgende keuzes te staan die allen invloed hebben op de totale prijs.

Keuze 1: Tuin leeghalen

Bij herbestraten staat je huidige tuin leeghalen als eerste op de planning. Denk hierbij aan het weghalen van de oude tegels/gras/plantenbakken en het afvoeren daarvan. Vind je het niet erg om zelf ook de handen uit de mouwen te steken?

Laat een stratenmaker dan alleen je tuin bestraten en verwijder zelf de oude tegels en breng deze weg. Door zelf een handje te helpen, bespaar je gemakkelijk op de totale kosten.

Keuze 2: Soort tegels

Je hebt de keuze uit verschillende soorten tegels. Zie hieronder welke tegels dit zijn, de kenmerken van deze tegels en of ze binnen je budget passen dat je voor ogen hebt.

TuintegelsPrijs per m², incl. btwKenmerken
Betonnen tegels€ 15 – € 35Stevige tegels, waardoor de tegels
lang meegaan. Tegels beginnen na
enkele jaren te verkleuren.
Verkrijgbaar in alle maten, vormen
en verschillende kleuren
Gebakken tegels€ 40 – € 60Kleine, maar zeer stevige tegels, die
vaak gebruikt worden om bijzondere
patronen mee te maken.
Natuursteen tegels€ 40 – € 70Denk vooral aan grote, luxe en
duurzame tegels. Vaak gebruikt voor
een terras aan het huis. De stenen zijn
zeer sterk en onderhoudsvrij.

Keuze 3: Extra opties

Maak van deze extra opties gebruik om zo lang mogelijk plezier te hebben van je tegels.

ProductPrijsVoordeel
Opsluitbanden€ 5 – € 10 per meterDe bestrating blijft extra stevig op
zijn plek liggen.
Sierkeien€ 7 – € 35 per m²Zorgt voor een extra mooie uitstraling
en is goed voor afwatering.
Afscheidingsbanden€ 10 – € 30 per meterVoor niveauverschil in je tuin of
perken.

Klaar om je tuin te transformeren?

Je bent nu volledig geïnformeerd over het opnieuw bestraten van je tuin; van de keuze in materialen tot de uitvoering van het project. Een fraaie, nieuwe tuinbestrating is niet alleen een genot om naar te kijken, maar kan ook de bruikbaarheid van je tuin aanzienlijk verbeteren. Voel je vrij om onze website te verkennen voor meer inspiratie of specifieke prijsinformatie.

Misschien vind je zelfs een aantrekkelijk aanbod dat perfect bij jouw project past! Pak deze kans om van jouw buitenruimte een droomtuin te maken.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen.

Wat kost het om mijn tuin opnieuw te bestraten?

Voor het opnieuw bestraten van een tuin bedragen de gemiddelde totale kosten ongeveer €45 tot €75 per m², inclusief materiaal, arbeid en bijkomende kosten zoals het verwijderen en afvoeren van oude tegels en het aanschaffen van ophoog- en voegzand.

Kan ik zelf mijn tuin herbestraten of heb ik een professional nodig?

Herbestraten kan je zelf doen als je handig bent en de juiste tools hebt. Echter, het inhuren van een professional zorgt voor het beste resultaat en neemt veel werk uit handen. Vooral het voorbereiden van de ondergrond en het nauwkeurig leggen van de stenen zijn cruciaal voor een duurzaam resultaat, iets waarvoor vakmanschap vereist is.

Homedeal bespaartips

Herbestraten met je buren

Mocht je nieuwe tegels willen leggen, ga dan eerst eens bij je buren langs. Door met je buren tegelijk tuintegels te laten leggen, bespaar je op veel kosten. Denk hierbij aan: een kwantumkorting voor het herbestraten en op tegels, de stratenmaker heeft maar één keer voorrijkosten, tegels en ander materiaal worden tegelijk afgeleverd. Deze kosten kun je nu delen met je buren.

Help een handje

Je hoeft geen specialist te zijn om oude tegels te verwijderen en af te voeren, het kost alleen tijd. Als je een stratenmaker dit werk laat doen, betaal je voor deze uren, waardoor de prijs omhoog gaat. Steek je zelf de handen uit de mouwen, dan vallen de kosten lager uit.

Stratenmaker uit de omgeving

Ga voor een stratenmaker bij jou uit de buurt voor het herbestraten van je tuin. De voorrijkosten blijven hierdoor laag. Sommige bedrijven adverteren zelfs met gratis voorrijden.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden