Vergelijk stratenmaker offertes
Vind dé stratenmaker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Bestraten Vraag en antwoord: bestraten

Vraag en antwoord: bestraten

Bij bestraten komt een hoop kijken; er zijn veel soorten bestrating en manieren van bestraten. Om te zorgen dat jij precies weet wat de soorten bestrating en bestratingstechnieken inhouden, heeft Homedeal veelgestelde vragen over bestrating op een rij gezet.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Bestraten

Wat zijn klinkers?

Klinkers zijn soorten steen die worden gebruikt bij het bestraten. Klinkers zijn veel te zien in het Nederlandse straatbeeld. Waarom? Omdat klinkers jarenlang meegaan en weinig onderhoud vragen. Er zijn gebakken en betonnen klinkers; gebakken klinkers hebben een karakteristieke rode kleur en betonnen klinkers hebben een grijstint. Er zijn 3 formaten klinker; waalformaat: 210 x 50 mm, dikformaat: 210 x 70 mm en keiformaat: 200 x 100 mm. Met al deze formaten kan je een mooi gevarieerd legpatroon maken.

Wat zijn waaltjes?

Waaltjes zijn langwerpige klinkers met een afmeting van 20 x 5 cm. Er is onderscheid tussen gebakken waaltjes en betonnen waaltjes. Betonnen waaltjes zijn goedkoper dan gebakken waaltjes, maar zijn wel van mindere kwaliteit. Waaltjes worden door stratenmakers vaak gebruikt voor de bestrating van opritten, looppaden en terrassen in de tuin.

Wat is getrommelde bestrating?

Getrommelde bestrating is nieuwe bestrating die door een behandeling in een trommel een gebruikt uiterlijk krijgt. Zo krijgt de bestrating een sfeervoller uiterlijk. Getrommelde bestrating is erg populair voor bestrating in tuinen en wordt voornamelijk gebruikt bij klinkers.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden