1 miljoen projecten verricht

De beste bestrating deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Bestraten > Vraag en antwoord: bestraten

Vraag en antwoord: bestraten

Bij bestraten komt een hoop kijken, er zijn veel soorten bestrating en manieren van bestraten. Om te zorgen dat jij precies weet wat welke soort bestrating en bestratingstechniek inhouden, heeft HomeDeal veelgestelde vragen over bestrating op een rij gezet.

Wat zijn klinkers?

Klinkers zijn soorten steen die worden gebruikt bij het bestraten. Klinkers zijn veel te zien in het Nederlandse straatbeeld. Waarom? Omdat klinkers jarenlang meegaan en weinig onderhoud vragen. Er zijn gebakken en betonnen klinkers; gebakken klinkers hebben een karakteristieke rode kleur en betonnen klinkers hebben een grijstint. Er zijn 3 formaten klinker; waalformaat: 210×50 mm, dikformaat: 210×70 mm en keiformaat: 200×100. Met al deze formaten kan je een mooi gevarieerd legpatroon maken.

Wat zijn waaltjes?

Waaltjes zijn langwerpige klinkers met een afmeting van 20×5 centimeter. Er is onderscheid tussen gebakken waaltjes en betonnen waaltjes. Betonnen waaltjes zijn goedkoper dan gebakken waaltjes, maar zijn wel van mindere kwaliteit. Waaltjes worden vaak gebruikt voor de bestrating van opritten, looppaden en terrassen in de tuin.

Wat is getrommelde bestrating?

Getrommelde bestrating is nieuwe bestrating die door een behandeling in een trommel een gebruikt uiterlijk krijgt. Zo krijgt de bestrating een sfeervoller uiterlijk. Getrommelde bestrating is erg populair voor bestrating in tuinen en wordt voornamelijk gebruikt bij klinkers.

Op zoek naar een stratenmaker?

Wil jij je tuin laten bestraten en wil je dat dit door een vakman wordt gedaan? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van stratenmakers bij jou uit de buurt. Zo vind je de beste deal voor het bestraten van jouw tuin.